Majskolvar, kan vara något av det godaste som finns???

Ibland kan man bli så där galet sugen på nykokta majskolvar med smör och salt, håller ni inte med?! Det är ju bara sååååååå gott!!!! Lika gott en kulen höstdag hemma som en varm sommardag på utlandssemestern där man ofta kan köpa dem i stånd här och var.

majs1

majs2

En barndomsklassiker som fortfarande håller 🙂 Men det ska absolut vara ÄKTA smör till, margarin är en styggelse!!! Det gäller för övrigt vad gäller allt, jag har aldrig i mitt vuxna liv köpt ett paket margarin. Tycker all mat och bakverk blir godast med smör! Vilket föredrar ni, smör eller margarin?

 1. Så gott så gott!
  Måste bara tipsa om en kaka jag fick hemma hos en vän i veckan, daimkaka bara så god!!

  4 st ägg
  4 dl socker
  175 gram smör
  5 msk kakao
  3,5 dl vetemjöl
  2 tsk vaniljsocker
  200 gram daim
  Tillagning
  20 bitar

  1. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
  2. Smält smöret och låt det svalna helt.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med
  det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
  4. Klä en form, 30×40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
  Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande
  vara lite kladdig inuti. I hennes ugn var 20 min för länge så prova dig fram om du vill göra denna kaka.
  5. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.

  Hittade receptet på tastline bla. Vi åt den som den var men en klick grädde till blir nog super.

  Du inspirerar mig så mycket o därför tänkte jag dela med mig:-)

 2. Det är supergott!!! Håller med dig Victoria att det ska vara smör till allt inte margarin! Tyvärr är min son mjölkproteinintolerant så man får kompromissa ibland med detta för att vi ska kunna äta allihopa…

 3. Köper heller ALDRIG margarin. Skulle aldrig tänka mig att baka med nått annat än smör. Som gammal bagardotter så vet är jag att det blir bäst med smör ; )

  Kram AL

 4. Aldrig margarin! Jag har ätit kladdkaka gjord på margarin en gång hemma hos en kompis och man kände verkligen margarinsmaken.. blä. Ännu värre med chokladbollar på margarin! Jag köper aldrig egengjorda chokladbollar på café för de är nästan alltid gjorda på margarin.

  Vi brukar alltid ha trocomare örtsalt också på majskolvarna med det smälta smöret – superenkelt och så otroligt gott!

 5. Alltid smör här hemma! Jag älskar också majskolvar, såväl kokta som grillade, men det ska vara den färska sorten. Frysta eller på burk går bort för mig! Trevlig helg!

 6. På mackan kör vi ALLTID lätta, (även om bregott är godare)…. Men när jag ska baka så kör jag ALLTID med smör, för maragrinsmak på chokladbolalr, kladdkaka etc är INTE gott
  Ha en fin helg! vi ska laga din Salami&briepaj till fredagsmyset ikväll, och ett glas rött till 🙂
  kramar

 7. Oj, jag har aldrig bakat med något annat än margarin. Varför ska man ha smör, bortsett från smaken? Blir det inte för fett och onyttigt då?

 8. SMÖR! ALDRIG margarin!! Försöker förgäves få min mor och mina systrar att byta till SMÖR men det går inte så bra!

  Majskolvar är SÅ underbart gott!! Det enda negativa jag kan se är att det fastnar i tänderna hahaha! Tur det finns tandpetare och tandtråd då 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..