Rosépepparbiffar

Utlovade rosépepparbiffarna kommer här. Servera gärna en god sallad och pressad potatis till. Yummi!

4 port:

600 g nöt eller blandfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg

Sås:
1 msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpuré
salt & peppar
soja

Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt svälla en stund. Hacka löken fint fint. Blanda alla ingredienser till biffarna och forma små biffar och lägg på vattenskjöljd skärbräda. Stek biffarna i smör på medelvärme, Lägg dem sedan på ett fat och varmhåll.

Mortla rosépeppar och fräs i lite smör i en kastrull. Smula ner buljongen, rör i grädde och creme fraiche. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar. Häll såsen över biffarna och servera. (Strö gärna över några hela rosépepparkorn som dekoration)

ros5

Jullängtan sitter fortfarande i och vet ni vad jag tänker göra i dag? Jo åka till IKEA och spana in deras julpynt som kommit!!! :) Nån som redan varit där??

1

0 reaktioner på “Rosépepparbiffar”

 • gyllenetider skriver:

  Ja, dom såg ju faktiskt onekligen väldigt goda ut :) Måste nog testas faktiskt :)

  krma!

 • Carla skriver:

  Japp sist jag var där så hade vi lite bråtton men hann se att julpyntet kommit…så jag ska nog snart ta mig en liten tur dit, utan man och barn;)

  Kram

 • svea skriver:

  Japp, var där i söndags och spanade in julpyntet in i minsta detalj :-D Men hittade inget som jag föll för. Men det var bara mysigt att gå där bland adventsljusstakar och julkulor och känna julpirret i magen!

 • Deja skriver:

  Hej igen!

  Jag glömde skriva att jag ska till Örebro denna helg – undrar om Du kan tipsa om någon mysig kläd eller inredningsbutik. Alltid kul att se lite nytt.
  KRAM KRAM

  • Victoria skriver:

   Vad kul! Då tipsar jag om CE- inne ute(inredning) och Heaven (kläder) inne i stan. Ska ni ut till marieberg köpcentrum så är mitt tips Nice presenter (inredning). Tyvärr väldigt dåligt med butiker i Örebro annars, finns bara det vanliga H&M lindex kapp-ahl etc..

   ha det så mysigt!!
   kram V

 • Deja skriver:

  Vilket smarrigt recept – riktig ”höstmat”.
  Jag var på Ikea i helgen men kännde att det var lite tidigt att spana på julsakerna så jag gick fort förbi:)
  KRAMIZ Helene

 • Marypoppins skriver:

  Biffarna ser supergoda ut. Ska provas!
  Kan inte du tipsa om en god tomatsås till pasta? Behöver ett bra grundrecept, som man sedan kan variera smaksättningen på. Har du något bra på lager?

 • Snusan skriver:

  Åker bums ner i favvomappen. Låter supergott!

 • Cissile skriver:

  Jag var på Ikea för ca 2 veckor sen, passerade snabbt julpynten…tycker det är alldeles för tidigt och det förstör charmen med just jul och dess stämmning, iallafall för mig men inte för andra *haha* ;)

 • LollloZ skriver:

  Guuud så gott detta lät, måste testas snarast! Har inte vart på ikea men min mamma var nere i Ullared och där hade de plockat fram massa julsaker!! Jag ska till ullared den 25 okt så då ska jag frossa bland julsaker(bla) Kram

 • Junipingla skriver:

  MUMS, det får bli middagen idag!

  Köss

 • sebastien Boudet skriver:

  Hej Victoria,
  Vill du inte blogga om riktigt bröd ibland? Jag menar handverkt gjord bröd…Med händerna…Kärlek om fina råvaror!
  Ha det bra så länge
  Sébastien

 • linruz skriver:

  Jag vill med till Ikea..kanske en tur i morgon.
  Kram kram
  Lina

 • gemini skriver:

  Jag ska också till IKEA idag. Vet inte vad jag ska ha OM jag ska ha nåt. men det brukar ju alltid trilla med nåt hem ;-)

 • juliaisac skriver:

  åhhh jag vill oxå åka till ikea!!! du får berätta ikväll vad du shoppade;-))) ses sen!! kraam!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen