En sväng ut på landet

Micke försvann i väg på firmafest i fredags så jag packade in mig, Olivia och övernattningsväskan i bilen och styrde ut mot landet för att hälsa på gamla grannarna från Sthlm som var i sommarstugan över helgen. Usch det var bra läskigt att åka i halka och bäckmörker i skogen utan en lampa så långt ögat nådde (och 80 % av alla idioter man mötte sket i att slå av helljuset så man blev halvblind, grrr!) men en timma senare var vi framme iallafall. Kärt återseende mellan kidsen som var helt vilda och uppe till nästan tolvslaget innan vi fick dem i säng! Ljudnivån överröstade Idol så jag får nog se reprisen i dag 😉 men mysigt hade vi! Tack snälla för att vi fick komma! I går åkte vi en sväng till Vingåkers outlet innan vi styrde kosan hemåt igen. Olivia valde några plagg till sig och jag några Iittala grejer till mig 🙂

Fredagsmys på landet

Fredagsmys på landet

Mamma Ullis är allt bra poppis hon med. Mysigt när man är lite trött.

Mamma Ullis är allt bra poppis hon med. Mysigt när man är lite trött.

land5

Fredagsmys till de vuxna, direktimporterade från odengatan och gamla favoritcafét!

Nyvakna bustroll som sov till 9 :)

Nyvakna bustroll som sov till 9 :)

God frukost med nybakade scones och hela gänget i pyjamas :)

God frukost med nybakade scones och hela gänget i pyjamas :)

 

I går kväll blev det hämtmat från nya favoriten Saigon och kors i taket men Olivia gillade det oxå!! 🙂 Sen såg vi nya lördagsunderhållningen ” Så mycket bättre” och det var verkligen sååå mycket bättre. Tyckte jättemycket om det!! Såg ni? Vad tyckte ni? Så skönt gäng och sköna låtar och riktig mysstämning. Me like.

sai

I dag vaknade vi till snö igen och det snöar fortfarandre. Myspys. Vi har tänt en massa ljus och nu vankas frukost med nygräddade pannkakor, färska jordgubbar, vipsgrädde och äggmackor.

Söndagsfrukost och nya Iittala skålar + ljuslyktor

Söndagsfrukost och nya Iittala skålar + ljuslyktor

jor2

jor3

Ha en hääärlig söndag nu allihopa!! Här ska bakas på löpande band för i kväll vankas Me and I party här hemma. Har laddat med stooora plånboken för oj vad mkt fint de har just nu. Och gästerna måste ju få lite gott att fika på så de orkar shoppa 🙂

Hej på er!

 1. Hej!

  Brukar följa din blogg och gillar den verkligen. Nu tycker jag mig känna igen din kompis….är det samma Ulrika som jobbat på förskolan på Västmannagatan? I så fall får du hälsa henne från Therese Och William, som gick där 2004-2006. Williams favoritfröken!

  Therese

 2. Myspysigt värre!! Har aldrig varit på Vingåkers outlet, är det bra? Håller med om att Så mycket bättre var superbra, en given tevefavorit! Kram och hoppas det går bra med bakningen och me&i-partyt!!

  1. I bland är det jättebra och i bland mindre bra, beror på vad de fått in för kläder och vad man är ute efter. Finns väldigt mkt till killar, Tiger etc, svårare med damkläder. Men det ligger även en Iittala outlet där och där hittar jag ALLTID en massa saker 🙂

   helt klart värt ett besök iallfall, det finns MYCKET att kika och rota runt bland!

   kram

 3. Vad mysigt att träffa vänner! Det är alltid lika roligt. Mmmmm direktimporten ser makalös god ut:-) Frukosten lika så, vilken lyx…jordgubbar och pannkaka! Mums!! Jag har smaskat en av mina lyxfrukostar…rostat brög, olika marmelader och te, GOTT! Men bara på helgerna, måste ju försöka vara lite nyttigare på veckodagarna, fniss! Jag har shoppat lite på stan, träffat världens gulligaste baby som nyss har kommit hem! Å, vad dom är söta och luktar gott! Har länge tänkt prova Vingåker, men det har aldrig blivit av. Får väl ta mig i kragen och fara dit! Kram och ha en myskväll på partyt!

 4. Vilken mysig helg!! Vi åt oxå plättar till frukost idag. Morotsplättar med hallonkesella. Nyttigt och gott!! Kolla gärna in!

 5. Vad är skillnaden på röda och gula tomater? Någon som vet?

  Sedan undrar jag om Victoria har ett bra recept på pizzasallad? 😛

 6. Vilken mysig helg. Förstår inte hur du alltid orkar fix så goda frukostar, ser supergott ut! Shoppa lugnt på partyt ikväll!! Kram kram och ha en fortsatt bra dag.

  1. Pannkakor går ju på nolltid att svänga i hop när man bara gör några stycken till frukost 🙂 men jag lägger gärna lite tid på frukosten, tycker det är så gott med en riktigt god frukost och start på dagen 🙂

   kram

  1. Vad synd att du har dålig erfarenhet av kläderna, jag har köpt en hel del till olivia (och mig) vid olika tillfällen och jag tycker de är toppen i kvalitén och räcker länge, långa och smala i modellerna så det passar verkligen min tjej 🙂

 7. Åh… vilka söta, små tjejer! 🙂

  Jag kollade nyss på Så mycket bättre på TV4play och gillade det också!
  Igår bakade jag din saffranskladdkaka. Gudomligt god…

  Kram!

 8. Är så mätt efter att ha lagat din favorit, bjudbrödet! Underbart gott. Men jag gjorde en taco style istället. Gott med all ost! Köpte det ungerska lantbrödet från Finska hembageriet i Eskilstuna, det blev så knapprigt och gott.

  vh
  Monika

 9. Haha ja du det var länge sedan jag shoppa så mycket, men den här gången hade de riktigt fina saker, och fikabrödet var sååå gott. Vad heter den kladdiga kakan glömde fråga, finns receptet här?

  Kram kram fortsatt trevlig kväll

 10. Tyvärr missade vi ”Så mycket bättre” i går eftersom gubben jobbade sent och då blir det sen middag. Men det går väl i repris som allting annat.
  Ha en bra vecka

 11. Pizzasallad á la Svea var det här!! Har inga direkta mått då jag bara liksom blandar:-) Riven vitkål, naturell olja (jag brukar använda vanlig mat- eller rapsolja) en skvätt ättika, italiensk salladskrydda, några varv med kvarnen med svartpeppar och lite salt, lite strösocker också. Låt sen stå, ju längre godare. Klarar sig en vecka utan problem i kylen. Så en stor laddning kan man göra. Lycka till! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..