Kreolsk gryta???

Vad tror ni om Kreolsk gryta ? Det var år och dar sedan jag åt det men jag har för mig att det är gott??

Vad är isåfall godast att ha i, svarta eller gröna oliver? Och hackad smörgåsgurka eller cornichons??

 1. det åt jag faktiskt i helgen hos min bror. var hans sambo som hade lagat och hon hade faktiskt både cornichons och smörgåsgurka i. oliverna sorterade jag ut eftersom jag inte gillar dem men tror hon hade båda färger med.

 2. Jag älskar den grytan! Jag har alltid ätit den med svarta oliver och cornichon. Sedan ska det vara stark ölkorv och syltlök i också! Mums! Jag har ett recept på bloggen om du behöver 🙂

 3. Hej hej..jag har en helt anna fraga o hoppas attjag kan fa svar, jag har forsokt baka brod o frallor men misslyckas sakert 9 av 10 ganger (o jag overdriver inte tyvarr:) men jag anvander torrjast eftersom farskjasten här finns i 42 grams paket sa jag anvander alltid torrjast men jag misslyckas, kan de bero pa det? Jag vet at degvatskan maste vara nagot varmare. Men maste brod deg knadas lange o blir de bast om man anvander maskin?

  Hoppas du kan hjalpa mig!!!

  tack for en super blogg
  🙂

 4. Hej! Jag ser att de flesta rekommenderar hel cornichons men jag måste säga att det blir betydligt godare med finhackad saltgurka. Det ger en enormt god sälta. Förutom det svarta oliver, röd paprika (för färgens skull) och syltlök. Mums! I mitt recept står det fläskfilé men det går faktiskt alldeles utmärkt även med kycklingfilé.

 5. Bostongurka är faktiskt godare än cornichons, men cornichons är SNYGGA i grytan! 😉 Oliverna hoppar jag gärna över! Men syltlök och nån kryddig korv ska de va också!

 6. jag har ätit det utan saltgurka och oliver men stark korv och syltlök, men naturligt vis måste jag prova med dessa två ingredienser jag missat…tack för tipset…

 7. Kreolsk gryta var en stooor favorit för några år sen – typ tio. Så för nån månad sen plockade jag fram mitt gamla recept men blev så himla besviken! 🙁 Men som svar på din fråga så ska det vara chornicons och svarta oliver… eller skulle ha varit iaf.
  Kram!

 8. Hej!! Åh Kreolsk gryta är så himla gott! Jag brukar ha i kalamataoliver och cornichons! Sen syltlök, paprika, kryddiga korvar och fläskfilé! Mmmm.. Med ris till och en fräsch sallad! Given succé!

 9. Vad roligt! Jag gjorde kreolsk gryta i söndags för första gången. Precis som många andra hade jag röd paprika, syltlök, grovhackade cornichons och svarta oliver. Jag vet inte om det var oliverna i sig som smakade mindre bra eller om jag inte var så förtjust i dem för jag pillade faktiskt ur dem när jag väl åt. Var inte goda alls. Nästa gång får det bli gröna istället. Gröna oliver smakar alltid bra!!!

 10. Gud så gott! Vi har fläskfile, cabanoss korvar i små slantar, syltlök, svarta oliver, saltgurka, mejram, hönsbuljong, grädde och salt, peppar. Det bara vattnas i munnen när jag skriver så de här lär jag göra till helgen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..