Kreolsk gryta???

Vad tror ni om Kreolsk gryta ? Det var år och dar sedan jag åt det men jag har för mig att det är gott??

Vad är isåfall godast att ha i, svarta eller gröna oliver? Och hackad smörgåsgurka eller cornichons??

0

0 reaktioner på “Kreolsk gryta???”

 • FilMa skriver:

  Gud så gott! Vi har fläskfile, cabanoss korvar i små slantar, syltlök, svarta oliver, saltgurka, mejram, hönsbuljong, grädde och salt, peppar. Det bara vattnas i munnen när jag skriver så de här lär jag göra till helgen.

 • Linsfia skriver:

  Hej tjejen! Ville bara tala om att jag är här inne och läser varje dag. Kramis!

 • vikand skriver:

  Vad roligt! Jag gjorde kreolsk gryta i söndags för första gången. Precis som många andra hade jag röd paprika, syltlök, grovhackade cornichons och svarta oliver. Jag vet inte om det var oliverna i sig som smakade mindre bra eller om jag inte var så förtjust i dem för jag pillade faktiskt ur dem när jag väl åt. Var inte goda alls. Nästa gång får det bli gröna istället. Gröna oliver smakar alltid bra!!!

 • gyllenetider skriver:

  Hmm den har jag aldrig provat :-O Finns receptet eller det kommer kanske om det blir gott? ;)

  Kram!

 • Sockernosen skriver:

  Hej!! Åh Kreolsk gryta är så himla gott! Jag brukar ha i kalamataoliver och cornichons! Sen syltlök, paprika, kryddiga korvar och fläskfilé! Mmmm.. Med ris till och en fräsch sallad! Given succé!

 • Anita80 skriver:

  svarta oliver och cornichons! Jag gör denna grytan ofta! Den är sååååå god!

 • Stulna skriver:

  Kreolsk gryta var en stooor favorit för några år sen – typ tio. Så för nån månad sen plockade jag fram mitt gamla recept men blev så himla besviken! :-( Men som svar på din fråga så ska det vara chornicons och svarta oliver… eller skulle ha varit iaf.
  Kram!

 • pinkladyw595 skriver:

  jag har ätit det utan saltgurka och oliver men stark korv och syltlök, men naturligt vis måste jag prova med dessa två ingredienser jag missat…tack för tipset…

 • Kryddburken skriver:

  Bostongurka är faktiskt godare än cornichons, men cornichons är SNYGGA i grytan! ;-) Oliverna hoppar jag gärna över! Men syltlök och nån kryddig korv ska de va också!

 • Jessiejag skriver:

  Jag har alltid cornichons och kalamata oliver. Brukar också ha i lite tomatpuré och mycket mejram =)

 • Amfreja skriver:

  Hej! Jag ser att de flesta rekommenderar hel cornichons men jag måste säga att det blir betydligt godare med finhackad saltgurka. Det ger en enormt god sälta. Förutom det svarta oliver, röd paprika (för färgens skull) och syltlök. Mums! I mitt recept står det fläskfilé men det går faktiskt alldeles utmärkt även med kycklingfilé.

 • ToveA skriver:

  Supergott med svarta oliver, cornichoner, syltlök och paprika:)

 • Caroooline skriver:

  Jag hittade ett recept förra veckan som jag tänkte prova… Har inte gjort grytan än dock. Det kommer från Allt om mat och verkar pålitligt. http://www.alltommat.se/recept/kreolskans-vardagsgryta-5736/

 • shafa skriver:

  Hej hej..jag har en helt anna fraga o hoppas attjag kan fa svar, jag har forsokt baka brod o frallor men misslyckas sakert 9 av 10 ganger (o jag overdriver inte tyvarr:) men jag anvander torrjast eftersom farskjasten här finns i 42 grams paket sa jag anvander alltid torrjast men jag misslyckas, kan de bero pa det? Jag vet at degvatskan maste vara nagot varmare. Men maste brod deg knadas lange o blir de bast om man anvander maskin?

  Hoppas du kan hjalpa mig!!!

  tack for en super blogg
  :)

 • EnSmakAvKarin skriver:

  Jag älskar den grytan! Jag har alltid ätit den med svarta oliver och cornichon. Sedan ska det vara stark ölkorv och syltlök i också! Mums! Jag har ett recept på bloggen om du behöver :-)

 • fridaedvinsson skriver:

  ååh det är ju så galet gott,men svarta oliver och syltlök tycker jag det ska vara..mums!

 • norrlandstjejen skriver:

  Å så gott!
  Vi gjorde allt om mats kreolska gryta som var med som klassiker i ett nummer tidigare i höstas. I den hade vi röd paprika, hela cornichos, gröna oliver och syltlök. Sen vill jag tipsa dig om att köpa en riktigt god choritzo att ha i, inte ica eller scans. Superduper mega gott.

  http://www.alltommat.se/recept/kreolskans-s%C3%B6ndagsgryta-13670/

 • Jag trycker absolut svarta oliver och hela cornichons. Sedan brukar jag ha i syltlök och paprika också! Skall bli spännande att få se din variant sedan. :-) /Erika

 • linis skriver:

  det åt jag faktiskt i helgen hos min bror. var hans sambo som hade lagat och hon hade faktiskt både cornichons och smörgåsgurka i. oliverna sorterade jag ut eftersom jag inte gillar dem men tror hon hade båda färger med.

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen