Passionsfruktscheesecake med vit choklad

För er som missade Expressen Söndag häromveckan när jag hade med ett recept på passionsfruktscheesecake med vit choklad så kommer receptet här!

pass1

Botten:
8 digestive kex
6 bragokex
125 g smör
 
Fyllning:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal + saften
5 passionsfrukter
150 g vit choklad
 
topping:
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter
 
 
Till servering
Vispad grädde
valfritt strössel om så önskas
 
Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut detta på botten av en bakform med avtagbar botten. Grädda ca 10 min.
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Passera passionsfrukterna genom en sil och blanda sedan saften med philadelphiaosten till en mjuk massa. Blanda ner socker, vaniljsocker och citronskal. Smält den vita chokladen och rör ner. Värm citronjuicen i en kastrull och smält gelatinbladen i detta under omrörning. Vispa ner det i ostsmeten och häll över smeten i formen. Ställ kallt ett par timmar.
 
Gör sedan toppingen. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter. Värm socker och vatten i en kastrull och rör ner gelatinbladet så det smälter. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Häll toppingen över kakan och låt stå kallt ytterligare ett par timmar.
 
Servera med vispad grädde och dekorera med något slags strössel. 

(Vill man ha en högre kaka med mer fyllning så är det bara att dubbla receptet på smeten!)
 

pass4

Förövrigt har det här varit en riktig MÅNDAG! Bläää. Men nu kan det bara bli bättre eller hur? 🙂 Hoppas er vecka har startat bättre än min!!

KRAM!

 1. Måndagssyndrom här med uff, imån blir en bättre start på veckan ska försöka glömma denna dag,ingen bra start på veckan… Hoppas det blir bättre nu!!

  Gjorde din saffranskladdkaka igår förresten och den blev hur god som helst! Den tog slut så snabbt så tänkte göra en ny i veckan 😀 såå good! Men hur mycket vit choklad smakade din? Hade i 100 g som det stod i receptet av fazer märket men kände tyvär inte av vit chokladen så mycker utan mer saffranet och mandelmassan.. gjorde jag något fel kanske?

  1. Nej du gjorde nog inget fel, den vita chokladen gör ju mest att den blir saftig och söt med viss vitchokladsmak, det är ju så mkt andra smaker i kakan så det är kombinationen av allt som gör det 🙂

 2. Ville bara tacka dej för ditt svar ang tryffelsåsen.Tack! såsen blev kanongod!! hoppas din tisdag blir bättre än din måndag.

 3. Har haft en riktigt okey måndag, man fick ju hämta ut ett stort paket på posten 🙂
  Blev som rena minijulafton.

  Hoppas tisdagen blir din dag 😉

  Kramis

 4. har redan provat den här cheesecaken och den är makalös god! Tack för att du förgyller mina dagar! Hoppas att det blir en bra tisdag! hade en sås tråk -söndag….suck! Idag var jag till ikea och köpte silverkulor till granen, det kändes bättre då:-)

 5. Jag gjorde den gär cheescaken förra helgen efter receptet i Expressen. Jättegod, tack för det! Men du har glömt skriva dit den vita chokladen? Inte så klurigt att lista ut hur man ska göra kanske 🙂 men jag höll på att glömma den helt…

 6. Cheesecake tillhör en av mina personliga favoriter. Med passionsfrukt på toppen kan det ju inte bli fel! Tack för receptet, det spar jag till nästa fredagsfika på jobbet! 🙂

 7. Hej Victoria! Tack för en jättefin blogg! Läser troget varje dag! Har en fråga om LCHF som ju du skrivit en del om. Skulle verkligen vilja prova det. Men, jag har en son som är ägg-allergisk. Vi kan inte ens ha ägg hemma. Kan man få det att funka ändå? Vad äter man till frukost t.ex? Jätte tacksam för några tips! Kram

  1. Hej!! Jag är inte nån LCHF expert alls och kör min lilla egna metod och inte så strikt 🙂 men det finns jättemånga bra sidor på nätet om LCHF med proffs på detta som säkert kan hjälpa dig! googla så kommer det upp massor. Lycka till!!! kram

 8. Hejsan! Jag håller på att förbereder cheeskaken tills imorgon då vi ska fira baby lycka i släkten. Men har fastnat på en kanske lite dum fråga ställ kallt menas det frys eller kyl? Tack för ett underbart recept 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..