Godkväll

Ni är inte så tokiga på att gissa, visst blev det italienskt bjudbröd till middag!! Och ett mysigt teamwork när vi lagade det :)

bju1 bju4 bju5 bju6

Och för er som av någon anledning missat receptet (så mkt som jag tjatar om detta bröd ;) ) så kommer det här:

Till ett bröd (ca 4 port) behövs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

Hacka lök, vitlök och tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.

Servera med en god blandad sallad, gärna med avokado och mango i. Mums!!

0

0 reaktioner på “Godkväll”

 • Caroooline skriver:

  Ok, jag har inte heller provat men jag känner att det är dags nu! Jag önskar alla en skön höstdag!

 • Alina skriver:

  Oh, jag hade rätt :) Nu måste jag ju faktiskt nästan prova det där receptet snart. Din kusin såg inte allt för tokig ut by the way ;) Han är möjligen inte singel och bor i Gbg? hahaha :)

 • getiton skriver:

  Det här måste jag komma ihåg att göra nästa gång jag åker hem och lämnar studentlägenheten för ett ”riktigt” kök. Låter SÅ gott! :D

 • Carla skriver:

  Åh, jag måste göra denna rätt, för den måste ju vara sååå god:)

  Trevlig kväll kram

 • Maja skriver:

  Mmm… det låter jättegott. Jag verkligen älskar din blogg. Tack för alla fina recept och middagstips jag får dagligen. Ikväll har vi för andra gången ätit din lax med citron, grädde och vitlök. Fast med pressad potatis till istället eftersom min man inte är så förtjust i ris (tyvärr). Till efterrätt ska vi avnjuta en seg blåbärspaj med vaniljglass framför Bonde söker fru! Hoppas att du alltid fortsätter att blogga! KRAM

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Har fortfarande inte testat detta bjudbröd. Får nog snart göra det! Ser underbart gott ut!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen