Festmåltid med bubbel och havets läckerheter

I går åt vi en riktig festmåltid med färsk hummer och färska räkor, goda tillbehör och goda drycker. Såååå gott, jag äääälskar skaldjur!!!! 

hum1

Till skaldjuren serverades hemlagad majonnäs, citron, västerbottenpaj, avocado med skagenröra och nybakade baguetter.

hum2

hum3

hum4

Västerbottenpajen gjorde jag i ett litet färdigt pajskal från frysen som fylldes med riven västerbottenost + 1 ägg + 1 dl grädde. Lätt som en plätt!!

hum5

Och till dessert blev det favoriten vaniljpannacotta med hallonsirap. Mums!!!

anis1

anis2

anis3

Slänger in receptet på pannacottan igen om nån missat det 😉

4 port:

5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
2 gelatinblad

Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker
1 hel stjärnanis

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.

Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.

Gör sirapen så länge. Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen och stjärnanis. Nu är det dags att röra. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter igen. Låt sirapen koka på ganska låg värme 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Toppa pannacottan med ett tunt lager hallonsirap och ev några bär.

Svårslagen middag, vad tusan ska vi hitta på i kväll?!! 😀 Vad åt ni för smarrigt i går och/eller vad äter ni i kväll??

 1. Supergott och lyxigt med skaldjur och framförallt hummer! Vi älskar det här hemma! Ikväll blir det dock lammragu som fått stå och puttra några timmar. Riktigt mustigt och gott såhär på höstkvällen 🙂

 2. Ligger nu på sofflocket efter en sjukt smarrig middag 😉
  Först lite mousserande och ”snacks” som bestod av varma crustader fyllda med smält brieost och sen toppade jag men en liten klick äpplelmarmelad! Åts ljumna!
  Sen blev det mer inspiration från dig i form av stekt laxfile och den goda gräslökssmörsåsen du tipsade om för några dagar sen! Sjukt god blev den!! Serverades med vit och grön sparris och en potatispure smaksatt med tryffel (inköpt på östermalmshallen av ren lathet 😉

  Även efterätten inhandlades på detta ”lyxtempel” ;O. Den bestod i en bakelse med seg hasselnötsbotten och sedan ett tjockare lager med seg chokladkolaaktig fyllning, toppad med chokladsås. Gudagod!!

  Lyxigt kanske men så var detta också min examensmiddag! Tack för all inspiration i köket Vickan! 😉

 3. Vilken middag! Wow!
  Och den där pannacottan alltså…mmmmmm!!!
  Funderar på att göra den till jul men då med saffran. Eller har du kanske redan nåt recept på saffranspannacotta?

 4. Hejsan!! Vilken lyxig kväll ni hade igår. Själv så hade vi vänner här hemma och jag gjorde ” Baconlindad fläskfile med vitlöksost” och till efterrätt gjorde jag ” Basilika marinerade jordgubbar med vitchoklad mousse”. Bägge recepten har jag tagit härifrån din underbara blogg. Ha nu en bra söndagskväll. Kraam Anette

 5. Smaskigt! Igår bjöd jag ut min käre sambo på middag på Kol & Kox här i Stockholm, och ikväll gjorde jag kycklingfilé som jag fyllde med salami och mozzarella, sen en sås på grädde, vitt vin, creme fraiche ”senap, vitt vin och schalottenlök”, lite kycklingfond och lite extra lök. Klyftpotatis till och en god sallad 🙂 Perfekt söndagsmiddag!
  Hoppas du har en skön söndagskväll, själv ska jag ladda för ”The Event” på svt 🙂

 6. Hej Victoria!
  Har följt din blogg länge nu, men äntligen blivit medlem.
  Jag försökte söka på pajer – men hittar ingen rubrik som stämmer. Var egentligen ute efter den snabba enklare varianten med ”fryst” pajdeg – och även lite mer info om västerbotten osten som du hade med här på den senaste middagsmenyn.
  Behöver lite vägledning…
  Tack
  Ewis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..