Hemlagade stooora hamburgare

Godmorgon!! Hoppas ni vaknat pigga och glada och på strålande helghumör 🙂

I går blev det hemlagade hamburgare till middag, med extra ALLT. Det var faktiskt de godaste hamburgarna jag ätit nånsin!!!! Vi gjorde räjält stora biffar (ca 225 g/st) och smaksatte bara med salt & peppar.

Till dessa hade vi hamburgerbröd från MAX (väldigt saftiga och goda tycker jag) och sen fyllde vi dem med kruksallad, gul lök (som legat i isvatten en stund för att bli riktigt krispiga och söta) hamburgerdressing från MAX (absolut godaste dressingen, men se upp med datumet när ni köper en flaska, jag har fått med gammalt datum flera ggr 🙁 ) ost, stekta färska champinjoner, och bacon. ‘

Till detta serverades saltgurka, coleslaw, majskolv och stekt ananas. Och självklart ketchup, barbequesås och det absoluta måstet: gul amerikansk senap!!

Alltså det blev såååååååå gott!!!!!!!!!!!!

ha2

ha3

ha5

ha6

Och sen var vi så mätta så vi inte orkade desserten så den står i kylskåpet och väntar in 11-kaffet tror jag 🙂 För i kväll har vi nämligen tänkt gå ut och äta, men som vanligt är vi ute i sista sekunden så chanserna att vi får ett bord nånstans är väl inte jättestora.. Återkommer med rapport 🙂

Vad brukar ni ha i era hemmagjorda hamburgare?!!

 1. Mmmmm, vad dom ser goda ut! Toppen när du kommer med tips på ”nya” produkter 🙂 Hoppas ni får något bord där ni önskar i kväll. Glöm bara inte att spela in eller på annat sätt se ”Så mycket bättre” 😉 Vi ska hem till nyfunna vänner, ska bli kul så kul 🙂 KRAM

 2. Jag älskar också max dressing..dock har jag hittat ett recept som smakar riktigt gott! (nästan godare) 🙂 Det kommer fråm Frasses..en hamburgekedja i norr. Som har absolut dem bästa hamburgarna! Bifogar receptet så kan du eller andra testa denna.

  Frasses dressing

  2 dl creme fraiche
  3 msk fin hackad lök
  2 msk senap
  3-4 msk ketchup
  0,5-1 dl bostongurka
  Instruktioner

  Väldigt enkelt.
  Hacka löken mycket fint.
  Tag en skål som rymmer minst 4 dl.
  Blanda alla ingredienser, smaka av med lite salt och peppar om så önskas.

  Tips! Dressingen blir godare om den får stå en timme eller två så att löken sätter smak.

 3. Har haft jonnys grova och någon gång söt/stark så ta den som ni har hemma! Har bytt ut ketchupen någon gång mot lite chilisås om man vill ha mer sting. Hoppas du kommer uppskatta den! Kram och tack för en inspirerande blogg!

 4. På 70-talet hade vi en sås som hette JetSet sås. Den var med ketchup, majonnäs och bostongurka. Supergod och något jag gör än idag när jag gör hamburgare.

 5. Gott :=)

  Jag ska göra Leilas brugare från veckans home delivery imorgon.
  Men vad är bästa & göra på Blandfärs eller nötfärs?

  1. Gör man på nätfärs så gör det ju inget om den inte är 100 % genomstekt. jag tycker det smakar lite mer pannbiff på blandfärs men det är ju en smaksak 🙂

   kram V

 6. Mums vad gott det där såg ut!
  Vi är så lata så vi brukar köra med köpta hambugare, men det brukar bli ganska så gott ändå för man kan ju ha på så mycket roligare grejer än när man äter på stan 🙂 Hittade förresten en ny hamburgersort idag när jag var på Maxi. ICAs jättehamburgare med 98% kött i! Ganska stor skillnad jämfört med andra färdigköpta!

 7. Trevliga burgare! Själv gör jag gärna och ofta hemmagjorda hamburgare (som min blogg avslöjar).

  Det absolut bästa som hänt mina burgare var när jag började mala köttfärs själv, det gjorde dem väldigt mycket godare så det rekommenderas varmt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..