Ugnsomelett med räkstuvning

Hej hej! Vi har bakat så det är mjöl högt och lågt i köket, återkommer om det sen 😉 Nu får ni ett tips på en favorit till lunch, (och på julbordet) ugnsomelett med god stuvning av något slag. Här med räkstuvning.

4 port:
6 dl mjölk
5 st ägg
1 1/2 msk mjöl
1 tsk salt

stuvning:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
200 gram skalade räkor
2 msk finhackad färsk dill (eller ca 1 msk fryst)
salt & peppar

Koka upp mjölken. Låt den svalna. Vispa samman ägg och vetemjöl. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Häll blandningen i en smord, ugnssäker form. Grädda i ugn 200 grader tills smeten stelnat och ytan fått färg, ca 20 minuter.

uu1

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.

uu2

 Servera omeletten med stuvningen och en god sallad.

uu4

Har ni tips på andra goda stuvningar att ha till omelett??

 1. Vad gott! Jag har ett snarlikt omelettrecept…och jag kör med fyra olika orters stuvningar: Räkstuvning, krabbstuvning, champinjonstuvning eller spenatstuvning (till påsk med hackade ägg uppepå). Räkor eller krabba är de främsta favoriterna. Kram

 2. Hallå där…

  Tänkte kolla med dej om du inte kan göra sidnumreringar istället för ”äldre sidor” så att man kommer rätt direkt på det man söker istället för att gå igenom allt ??? Inte för att vissa inlägg är dåliga utan mer att man sparar tid 🙂

  tack på förhand 🙂

  1. jag förstår nog inte riktigt hur du menar?? Om det är något specifikt du söker kan du ju skriva in det i sökrutan och söka på, annars finns alla sparade i kategorier om du tex bara vill ha fram fisk & skaldjur så väljer du den kategorin. och var det något inlägg från en viss månad så finns de även kategoriserade månadsvis i den andra rullmenyn. Sidnummer förstår jag inte riktigt vad det underlättar för? Förklara gärna!!!

   kram victoria

   1. Aha…. Har faktiskt aldrig tänkt på att det finns en rullgardinsmeny med kategorier…Då underlättar juh det..Tänkte mest på att om man inte visste vad rätten heter så kunde det vara bra med sidnummer men nu e det juh lugnt 🙂 Får kolla runt lite mer innan man frågar nästa gång 🙂
    Ha en fortsatt trevlig dag.

    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..