Chokladchock

Nu har jag testat chokladgrädden också. Den fick hamna som topping i en chokladdrink tillsammans med riplad chokladsås, varm choklad och maränger. Kan det bli för mkt choklad??! :) jag tror inte det.

chock1 chock2

Både jordgubbsgrädden och chokladgrädden var helt ok och smakade ju gott men känns lite onödiga? Det är ju inte särskilt svårt att smaksätta grädden själv.. Men vill man att det ska gå snabbt så kan detta kanske vara ett alternativ.

Men får jag välja så tycker jag vanlig vispad 40% vispgrädde med en gnutta socker i är allra allra godast till det mesta!

0

0 reaktioner på “Chokladchock”

 • GuldMarie skriver:

  Hehe jag är nog en av dom få i hela världen som inte tycker om choklad, fast den där såg faktiskt god ut :)

 • Gabriel skriver:

  Håller helt och hållet med dig, favoriten är arlas vanliga! Kan ha hur mycket kall fluffig vispgrädde som helst över choklad, så god som den är redan :D !

  Jag är nyfiken på hur du gjort dessa maränger? Vet att du haft upp dem i andra desserter, men hur har du lyckats få de så vita och fina, precis som köpta (men dina ser godare ut ;) ) ??

  • Victoria skriver:

   Tackar :) jag gör dem så här:
   2 äggvitor
   1 1/2 strösocker

   Sätt ugnen på 125 C. Vispa äggvitorna i en bunke, ca 3 min på låg hastighet. Därefter på hög hastighet, och tillsätt sockret efter hand. Vispa tills massan blir blank och formar toppar. Klicka eller spritsa ut marängsmeten på bakplåtspapper och grädda nederst i ugnen 30 min. Sänk sedan värmen till 100 C och grädda ytterligare 30 min.

   Kram V

 • Ser ljuvligt ut!! Måste testas omgående!! Vad har du i din chokladdrink?
  Jag älskar göra egen choklad milkshake, yammmiiii!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen