No more kebab på bra länge!!!!

Olivia springer runt i baddräkt och tjatar om att åka till Lollo & Bernie :) Vi var i väg till Gustavsvik i går och badade med grannarna, samma gäng åker förhoppningsvis på semester i sommar. Till Sunwing och Lollo & Bernie såklart, tjejerna är redan helt övertända… kanske skulle väntat liiite med att berätta det, lär få höra om detta hela våren :)

agg2

agg3

Var helt färdig i går kväll, det tar på krafterna att bada fast man inte gör många knop 🙂 Kvällens middag var under all kritik. Kebabtallrik som innehöll (minst?) 2 svarta hårstrån… Ska bespara er bild. Urk. Ska hitta på nåt godare till middag i kväll, det lär väl inte vara så svårt 😉 Har en bit nymalen nötfärs i kylen som måste användas, några tips på nåt med nötfärs????

 1. Usch fy vad äckligt. Tur jag inte gillar det!!
  Bättre att laga egen mat och du som dessutom som är SÅ duktig på det:-)

 2. Vi har också nötfärs i kylen och ska göra köttfärslimpa fylld med knaperstekt bacon, ruccola och mozzarella. Till det en god sallad, klyftpotatis och sås gjord på skyn, kalvfond och grädde! Igår blev det sushi efter en lång bakdag. Jag gjorde dina ”vanliga” saffransbullar med vaniljfyllning, men lade till riven mandelmassa i fyllningen som jag hade hemma, blev jättegott!

 3. Usch och fy för hårstrån i mat! Här blev det canneloni igår, apropå köttfärs. Jag hade tacokrydda i färsen och sen keso med chilismak i ”rullarna” förutom köttfärsen. Sen kan man ju lägga i lite annat också om man vill det, champinjoner har jag ibland.

 4. Karibisk köttfärssås 🙂

  Ingredienser

  * 500 g nötfärs
  * 2 gula lökar
  * ½ msk smör
  * 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  * 1 msk curry
  * 2 tsk ingefära
  * 2 tsk salt
  * 1 tsk grovkrossad svartpeppar
  * 1 msk tomatpuré
  * 1 msk vetemjöl
  * 2 bananer
  * 2 msk jordnötter

  Gör så här

  Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Tillsätt färsen och bryn.

  Sila av den mesta såsen från tomatkrosset. Rör ner tomatköttet, curry, ingefära, salt, peppar, tomatpuré och mjöl. Koka i 5 minuter.

  Skiva bananerna. Vänd ner i såsen. Strö över nötterna vid serveringen.

  Dock har jag skippat nötterna och banan! Allergisk mot både nötter och varm banan 😉

  1. vad spännande det låter 🙂 jag älskar varm banan men Micke avskyr det och är dessutom allergisk mot jordnötter, men jag brukar byta mot cashew i recept där det ingår.

   Tack för receptet!!
   kram V

 5. Åh fy… jag har inte ätit pizza på flera år… och kan berätta att anledningen till att jag slutade var just att jag hittade ett tjockt svart hårstrå i den, som var såååå nära att hamna i min mun… 🙁 Som det känns nu kommer jag aldrig äta pizza igen..

  Vill bara tacka dig för en fantastisk blogg! Läser den varje dag och man blir så inspirerad! Jag hämtar nästan bara recept från din blogg när jag inte vet vad jag ska laga. Så bra med alla kategorier man kan leta i och att du tar mkt bilder på maten du gör, verkligen toppen!

  Så tack 🙂
  Kram!

 6. Mysigt med bad, och kul med en resa att se fram emot (även om det är långt dit). Mindre mysigt med kebab m hårstrån *uäk*! Hoppas du hittar på nåt spännande att laga ikväll. Vi skulle egentligen iväg på vardagsmiddag hos goda vänner, men får tyvärr ställa in p g a febrig Rub. Får se vad man svänger ihop hemma istället… KRAM!

 7. vi funderar oxå på att åka utomlands till våren eller hösten. vi har blivit erbjudna att föja med en annan barnfamilj till turkiet. barnen är 6-9 år. vet du när det är bästa årstiden att åka till turkiet? min sambo har hört att det oftast slutar med magsjuka i turkiet och vill hellre till gran canaria-har du nån erfarenhet av det ? bra hotelltips har du kanske oxå? lussebullarna ska jag göra i helgen och längtar!! 🙂

  1. Vi har lovat att aldrig mer åka till Turkiet 😉 har tyvärr bara dåliga erfarenheter av det, magsjuka är bara förnamnet! Så vill du ha Turkiet-tips får du nog fråga nån annan 🙂 Sunwing på Gran Canaria tycker jag är toppen!!

   Kram v

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..