Tjuvstartat :)

Det går magsjuka (utöver vattkoppor etc..) på Olivias förskola så vi fiskade upp henne så fort de kom tillbaka med bussen från adventsfirandet i kyrkan i morse så hon inte hann sätta foten inne bland bakterierna. Men med min vanliga otur så har hon säkert hämtat hem bacillerna tidigare i veckan och det slutar med att JAG och ingen annan här hemma blir magsjuk. Håll tummarna att vi slipper är ni snälla!!

I stället har vi jul-rekat här hemma, och KÖPT JULGRAN!! Saknar faktiskt en hel del grejer som måste inhandlas. Två stora vita fina julstjärnor till fönstrena i vardagsrummet vill jag ha, en vit stjärna att ha i toppen av julgranen och lite annat smått och gott. Några tips på var jag kan hitta fina sådana?????

Glitterkottar köpta på RUSTA pryder fina uppläggningsfatet från Mateus

Glitterkottar köpta på RUSTA pryder fina uppläggningsfatet från Mateus

Liten fuskgran (som ser sååå äkta ut) köpt på Nice (Marieberg), ängel från LL Design. Lampa Kartell.

Liten fuskgran (som ser sååå äkta ut) köpt på Nice (Marieberg), ängel från SIA. Lampa Kartell.

Finaste julgrisen har flyttat hem till oss :) Även den från Nice (Marieberg)

Finaste julgrisen har flyttat hem till oss :) Även den från Nice (Marieberg)

Kruka köpt på Smultrongården, gran och prydnadssaker (gran & speldosa) från SIA.

Kruka köpt på Smultrongården, gran och prydnadssaker (gran & speldosa) från SIA.

Juliga tändsticksaskar, köpta på Finrummet.

Juliga tändsticksaskar, köpta på Finrummet.

Och sist men inte minst årets JULGRAN!! Behöver en massa fler julkulor så det ska jag kika efter i London. jag brukar aldrig köpa storpack med likadana utan köper styckvis en och en när jag hittar fina!

Och sist men inte minst årets JULGRAN!! Behöver en massa fler julkulor så det ska jag kika efter i London. jag brukar aldrig köpa storpack med likadana utan köper styckvis en och en när jag hittar fina!

Behöver minst det dubbla av julkulor till granen, vill ha den helt översollad!! Har inte bestämt mig för om jag ska ha glitter i i år eller inte.. Brukar ha ”änglahår” eller vad det kallas, men det är ju ganska fint utan med. Vad tycker ni och hur brukar ni ha??

 1. Gud så fina grejer! Jag är också på jakt efter en vit julstjärna att pryda toppen av granen med. Jag tjoar till om jag lyckas hitta någon.

 2. vad kul att höra någon som också är jul-tokig som jag! men jag har aldrig hört någon som klär granen så tidigt. det ger mig faktiskt inspiration att göra det tidigare än dagen innan. 🙂 men när du sa att du slänger ut det direkt efter jul, menar du i mellandagarna då? det är galet tidigt! 😉

  nu är det idol, ska smaka ”dina” rockyroads som jag gjorde tidigare idag. härligt! kram kram.

 3. Jag letar efter en toppstjärna som man kan trä över ett av ljusen så att stjärnan lyser. Det hade vi i granen när jag var barn, men den gick tyvärr sönder efter 30-40 år. =) Jag brukar ha vanligt ”snörglitter” som jag snurrar runt granen. Kanske skulle prova något nytt i år?

 4. Så fint! Blir sugen på en massa nya julgrejer. Jag har inte haft glitter i granen på många år..däremot har jag ”änglahår” på varje ljus. Vet inte riktigt hur jag ska göra i år. Kramar

 5. Gud vilken fin gris och gran! Tog precis fram stora halmgrisen. Får se vad lilletjejen säger när hon kommer ner i morgon bitti, om hon kommer ihåg den från förra året. Ska försöka få ihop dina bounty någon dag framöver. Receptet såg jättegott ut. Trevlig kväll och helg! Kram

 6. hahaha här går jag och undrar om jag får ta upp julstjärnorna för tidigt, och du har redan klätt granen.

  Vill du hängande eller på fot? Jag har haft sån beslutsångest över vad jag skulle ha i våra stora fönster, så det blev stående från rusta, de är en meter höga, men kanske blev en anning för låga, men jag ska ha dem så länge så kan jag kolla runt i lugn och ro. 🙂

  Åh, det är så mysigt att julpynta. Ser att jag måste ta en sväng till Nice, det var ett tag sen jag var där.
  Håller just nu på att bränna ut ugnen, jippii så imorgon tänkte jag göra stek i ugnen på fransyska, har du nått bra recept?

  Kram kram trevlig helg

  1. Jag har nog tänkt mig hängande, även om jag blir galen på att de aldrig hänger rakt 🙂
   Inget tips på fransyska tyvärr, du får tipaa MIG om du hittar på nåt gott 🙂
   kram!!!

 7. Ville bara säga att jag bevittnade min första dubbelcheese idag 😉 såååå god! Cheeseburgaren har alltid varit det godaste på McDonalds! Specialbeställde som du sa och fick den färskaste hamburgaren någonsin (brödet var inte degigt och ojligt som det kan vara ibland). Perfekt fredagsmat och avslutades med nya Toblerone mcflurryn 😀 !

  Riktigt fin gran och kul att även andra börjar tidigt med granen! Hos oss åker den alltid upp strax innan 1 advent eller början av dec!

  Måste bara fråga en sak, har för mig att du köpt croissants från frysdisken och gjort själv istället för att köpa färdiga innan? Var det av märket SaraLee du körde på då?

  1. Visst är det gott med dubbelcheese!!! Och eftersom den specialbeställes får man ju som du säger en rykande het ny burgar, mmm!!! Croissant på rulle (färsk, inte fryst) har jag gjort, minns dock inte märket..
   kram

 8. Vad mysigt! 🙂 Ett tips! Gå till Harrods och köp julgranskulor när du är i London. Dem har hur fina som helst! Dem har även en ”årlig” kula som ser olika ut varje år. Kul att ha i julgranen! 🙂

 9. Ett tips i magsjuketider är att äta hela vitpepparkorn varje dag. Svälj en 6-7 st hela. Det ska tydligen funka bra. Jag som jobbar med barn brukar göra det och har *ta i trä* aldrig haft magsjuka.

 10. Gud vad mysigt ni har det, så fint så man bara vill komma hem till er och sitta och insupa allt juligt =) Vilken kul idé att ta in granen så tidigt har jag aldrig tänkt på!

  Kram/Anna

  Ps magsjuka är bland det värsta av vanliga sjukdomar, hua, men jag brukar precis om någon ovan skriver knapra vitpepparkorn, det funkar! ds

  1. Vi brukade ta in granen så här tidigt när vi bodde i Sthlm så vi hann njuta av den eftersom vi alltid reste bort över hela julen, sen har det liksom suttit kvar. Och jag älskar älskar älskar julen så jag suger ut det mesta jag kan hela december lång 🙂 Jag försökte det där med vitpepparkorn sist magsjukan gick på förskolan, den enda i familjen som blev sjuk var… JAG. Hm. 🙂
   kram!

 11. Hej! Blev helt förtjust i den söta grisen men har inte vägarna förbi Örebro var dag:-) Vad är det för märke på den? Tänkte att den kanske finns att beställa någon annanstans. Bodde i USA ett par år och där pyntades alltid granen första december. Har aldrig riktigt förstått vad det är för mening att ta in granen dagen innan julafton, då får man ju inte njuta av den särskilt länge så håller med dig:-)

 12. Åh, så himla FINT och mysigt ni gjort det! Änglahår i granen är fint. Påminner mig om jularna som liten!

  Bakade din underbara saffranskladdkaka igår och herregud så god den blev. Tog lite extra mycket choklad i 🙂 Självklart länkade jag till din braiga blogg!

  Ha en fin adventshelg!

  Kram
  BLONDETTY

 13. Lite tidigt att plocka in granen men sant att man hinner njuta av den innan man blivit trött på julen. Då kan man slänga ut den med gott samvete direkt efter jul…:)

 14. Här har vi också tjuvstartat, fast det gör vi iofs varje år. Hela hemmet är julpyntat och i granen blev det blått och silver som blev årets färg.
  Så härligt att få vakna upp i morgon och bara njuta av adventsdagen och allt julfint. Att det sen är makalöst mycket snö ute gör ju inte det hela sämre precis…
  Det är denna tiden innan jul som är härligast tycker vi, efter nyår så är det som bortblåst med julstämningen.
  Gillar speldosan på bilden, så söt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..