Glassig måndag

Det var minus 13 grader här i Örebro i morse!! Blev en sen frukost framför brasan men nu har vi eldat så mycket så Olivia ojade sig att hon blev svettig och springer runt i trosorna nu och äter isglass för att svalka ner sig..  🙂

Jag har nyss kokat en omgång lakritskolor som står och stelnar i kylen och snart ska jag ge mig på ytterligare en sort. Gjorde en omgång kolasås när jag ändå stod vid spisen med ingredienserna så strax blir det en glass för mig med, med vaniljglass, vispad grädde, maränger och varm kolasås. Mmmmmmmmmm!!

glaass

En sats kolasås:

1 1/2 dl grädde
3/4 dl socker
3/4 dl ljus sirap
1 1/2 msk smör
1 1/2 tsk vaniljsocker (alt 1/2 vaniljstång)

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt småkoka ca 20 min. Låt svalna och servera genast. Även supergott till fruktsallad med en klick glass eller grädde till!

Funderar på om jag ska ge mig på att göra några slingor i håret nu.. Känner för att förnya mig!!

 1. Vad mysigt det låter. Själv slutar jag snart, skall hämta upp mannen så skall vi åka till Ullared en sväng. Inte mitt favoritställe, men dom har mycket leksaker, spel mm till kanon priser. Hoppas att vi hittar de mesta julklapparna idag, hade varit skönt.

  Ha en kanon dag.

  Kram AL

 2. Jisses så gott! Vad du läskas. 🙂 Jag gjorde slingor i mitt hår, försöker bli ljus igen men jag är inte alls nöjd. Du har säkert MYCKET bättre frisör än vad jag har…

  Kram från Lotta

  1. Jag är min egen frisör i dag 😉 brukar faktiskt göra slingor själv (även om man inte borde) så hutlöst dyrt på salong och svårt att få tid.

   kram

 3. Varm kolasås låter verkligen alldeles underbart gott! Tänkte testa dina lakritskolor till helgen också! De ser supersmaskiga ut 🙂

 4. Dina lakritskolor ser ju så otroligt goda ut, kanske skulle man göra en rejäl sats och lägga i fina burkar till dotterns dagisfröknar lagom till juluppehållet 🙂

  Och så en (stor) skål med glass och hemmagjord kolasås till maken för att bättra på oddsen att få något riktigt fint i julklapp, hehe…

  Kram!

 5. Hej Victoria!
  Har följt matplatsen ett bra tag nu, och i dag tog jag tag att bli medlem hos bloggfamiljen.
  Tycker din sida är strålande, du sprider enorm positivitet samt bjuder på så många goda recept. Jag känner igen mig själv i dig många gånger. Tusen tack för en kanon blogg.
  Vänligen/Angela

 6. Hejsan!! Ska absolut testa att göra lakritskolan. Älskar kombon lakrits/choklad. Ska nog även testa att göra bounty. Ha nu en bra måndagskväll. Kraam/ Anette

 7. Har läst din blogg ett tag nu och idag blev jag äntligen medlem på sidan så man kan kommentera lite 🙂

  Och du har gjort det igen, gjort mig supersugen på god kolasås och glass. Jag som håller på att frysa ihjäl här i Örebros kalla vinterland, glass är liksom det sista man tänker på. Men ingenting är omöjligt tydligen 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..