Söta mopsar och HÅR-KRIS!!!

Många frågade hur jag mår, tack jag mår jättebra och gjort hela tiden! Trött som bara den de första månaderna men det hör väl till och har vänt nu. Inga särskilda cravings (förutom frukt till frukosten) eller krämpor. Möjligen lite halsbränna när jag ätit om jag ska gnälla på nånting 😉 Men oj vad jag saknar alla goda ostar (brie, mögelostar etc) som är på big no-no-listan som gravid!!!!!

Och ett glas gott rödvin till en god middag. Alkoholfritt vin är i n t e gott!!! Jag har iallafall inte hittat något, har ni några tips så kom gärna med dem! Lite roligare när det vankas fest/finmiddagar/mingel än att bara dricka läsk..

Blev ingen shopping i dag men för några veckor sedan köpte jag några första plagg (ovetandes om kön) från Me & I. Ursöta mopsarna!!

Tröja + byxor och myspysig filt fulla med mopsar. Inväntar även en grå cardigan i samma serie. Storasyster fick samma uppsättning i sin storlek :)

Tröja + byxor och myspysig filt fulla med mopsar. Inväntar även en grå cardigan i samma serie. Storasyster fick samma uppsättning i sin storlek :)

Nu till något mindre gulligt. Att jag aldrig lär mig. Får ett infall och vill bli blond igen. Kan jag vänta på en frisörtid? Neeej jag köper första bästa slingpaket på ica och slänger i. Sen går det som det går. Just nu ser jag ut som en fläckig pippilångstrump med zebrahårbotten (där min vanliga hårfärg hade växt ut). I morgon är det jag som drar största mössan över huvudet och åker och köper hårfärg. Vad tror ni om en askblond toning, det borde väl neutralisera lite? Suck..

Tro inte att jag lär mig nåt av detta, lär göra om det igen. Det var inte första gången det här om man säger så… 🙂

 1. hehe jo det där känner man ju igen.. Att man aldrig lär sig! askblond toning och silvershampoo brukar iaf rädda mitt barr! Men jag är ingen frisör, men vet iaf att det har funkat för mig!

 2. Stooooort grattis för tillökningen! Jag som så flitigt läser bloggen hade helt missat detta! Hoppas på allt gott för er! Kram Jozephine

 3. Så mysigt med en liten till! Man blir ju själv lite sugen på en till. Så himla mysigt att vara gravid. Om man mår bra förstås. All lycka till!

 4. Hej!
  Jag bara älskar din blogg!!
  Den är fylld av glädje, humor, kärlek, mys och – MAT!!!!! -! Det är absolut det bästa jag vet och dina recept är makalöst goda!
  Ett stort grattis till dig och din familj och den liia familjemedlemmen som kommer till våren!<3 <3
  Keep up the good work, Victoria!

 5. Hej och stor önska lycka till med tillökningen! Gjorde lakritskolor samt bounty igår och de blev perfekta (förutom kolan som blev lite för hård hade ingen termometer). Har för mig att det kan vara lite svårt med färgning av håret när man är gravid men är inte helt hundra! Men är toning bör ju funka. Har du haft någon bild på dig själv som mörk, kan inte minnas att jag sett någon? Kommer det mera julgodisrecept hittils så är dessa de som jag har lyckats bäst med! Så ett jättetack!

 6. Samma här!! Vet inte hur många gånger jag har färgat håret fel fast jag vet att det inte lyckades förra gången=?! men ask tar ju ner det men jag skulle råda dig att köpa Garnier avfärgning så all färg går bort och sen lägga in en askfärg och sen den färgen du vill ha, det blir bra, NU har jag lärt mig.

  Sen kan jag tipsa om Chapelhill bubbel alkoholfritt, finns på vanliga ICA. Snygga flaskor (finns vitt och rosé) och smakar riktigt gott ffa med frukt i !!

 7. Lider med dig, jag har oxå alltid gjort den tabben,men för några år sedan, när det skulle blonderas, så blev ju allt en gulsoppa, å då lovade jag sambon att aldrig göra det hemma, utan ta mig iväg, så det har jag hållt iaf 😉
  Grattis till bebisen! Mysigt!

 8. Å jag har helt missat att du ska ha en liten knodd :).
  Vad roligt!! Hoppas att du får fortsätta att må bra. Det där med håret har jag gjort en gång och aldrig mer ;). Lycka till! Kram

 9. Ask brukar funka när det blir lite fel 😉 eller gå till någon frisör dom brukar sälja intensiv toning som är bra, håret kommer sugga upp bra med toningsfärg efter din färgning, sliter mindre på håret.

  Lycka till kram Teres

 10. Åhh jag gör alltid samma misstag också, brukar då köra på en avfärgning och sedan askblond och efter några dagar lägga i lite slingor, men kör inpackning i håret alla dagar, för det sliter ju fruktansvärt.
  Du vet att du kan äta uppvärmda mögelostar, brie mm, så du kan ju tex fortfarande äta gorgonzola sås, det körde jag mycket när jag längtade efter alla dom där fantastiska ostarna!
  Din blogg är grym, jag läser den VARJE dag! Och grattis till bebisen 🙂
  Kram Camilla

 11. Först oh främst ett STORT grattis till gradviditeten =D
  Jag slängde i en ask toning på min syrra en gång då hon innan var mer åt det gyllenblonda hållet. Det blev grått -utan underdrift! Då sa tjejen på Åhléns sen att man inte kan färga askigt själv hemma om man inte redan har ask i håret..
  Nu till lakritskolorna. Testar att fråga igen 😛 Smakar de jättemycket saltlakrits?
  Måste testa dom nu snart:)

 12. Grattis till tillökningen!
  Jag är oxå gravid, i vecka 37. Så det kanske blir en julklapp :).
  Det enda jag kommer ihåg vad barnmorskan sa att jag inte fick äta under graviditeten var olika ostar! Jag som älskar ost! Det är det första som ska inhandlas efter hemkosten från BB!

 13. Grattis till tillökningen =)
  Nu till goda förslag, naturligtvis alkoholfritt:
  Carl Jung, en liten flaska vitt bubbel, 200 ml.
  Dricker du öl så kan jag varmt rekomendera:
  Jever.

 14. Jag vet preciiiis hur det känns, vill byta hårfärg varje vecka!! Tröttnar fort 😉
  Jag har just gått från röd till ljusblond, så gå genast och köp en avfärgning så ljus du kan, ha i den ca 40 min (helst med 2 veckors mellanrum men jag orkar aldrig vänta så jag körde ca 1,20 samma kväll och min frisörvän skrek när jag sa det 😉 Håret kommer att bli rosa/orange men då köper du en 8.1 från typ garnier eller så och lägger i direkt efter.. då neutraliserar det så du blir mellanblond.
  Sen kan du göra om ca 2 veckor senare och då slänga på en 7.1 så blir det ljusare 🙂
  Hoppas det ordnar sig!!!
  Och Stort GRATTIS förresten 🙂

  Kramar lina

 15. haha, förlåt att jag skrattar men detta låter så himla likt mig. Jag gör precis samma sak… går till ICA för jag inte har något tålamod att vänta på frisören och sen är det igång… Oftast blir det ju inte blont fast förpackningen lovar det. 😉

  Blir nog toppen med en askblond toning på det. 🙂
  Kram från Lotta

 16. Hej!
  Såg att du ville ha tips på något GOTT alkoholfritt vin, då måste jag tipsa om FRE, det vita då det vill säga. Det röda smakara bara osötad saft, men det vita smakar verkligen gott vitt vin(utom alkholsmaken då`rå 😉 )
  Jag drack det ofta under båda mina graviditeter och när jag ammade, såååå gott, händer fortfarande att jag unnar mig det ibland när jag vet att jag ska ”köra” …:-)
  kram

 17. Aww vilka söta kläder 🙂 Ser mjuka ut.

  Jag har inga barn och är tyvärr inte särskilt påläst på vad man kan äta/dricka osv förutom Alkohol och fisk… men varför kan ma inte äta ostar? Jag avskyr ost ändå (hårdost, mögelostar osv) men blev lite nyfiken på varför just ost är på nej-listan. Beror på det på nån särskild ingrediens??

 18. Aha jag hittade lite info 🙂 Det var ganska självklart när man läste det… ja, då vet jag det iaf! Kram!

  ”Ost är en viktig källa till protein och kalcium för gravida kvinnor, men vissa sorter bör du undvika helt. Gravida kvinnor bör inte äta mjuka mögelostar, som Brie och Camembert, eller blå-/grönmögelostar, som Gorgonzola och Roquefort. Detta är därför att dessa ostar utgör en bättre grogrund för bakterier som listeria, vilket kan vara mycket farligt för bebisen i magen.”

  Hittade det på http://se.babycenter.com/pregnancy/nutrition/foodsafety/cheeseexpert/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..