Pustar ut i soffan

Godkväll! Puh vilken dag! Nog om det men magsjuka är verkligen ett hemskt påfund!! En utmattad Olivia somnade redan strax efter 19 så vi slog till på lyx-hämtmat från Efesos, because we´re worth it! 😉 Var såååå hungriga, har inte hunnit äta nåt sen frukost!! Nu håller jag tummarna för en lugn natt med mkt sömn, har varit vaken sen 03.00 i morse..

ef

God mat i magen, hoppas den får stanna där! Gorgonzolaspäckad baconlindad oxfilé med tryffelsås, beasås och pommes. Slurp!

Micke har pimpat huset med en ljusgirlang i form av istappar. Det blev så fult så det blev nästan snyggt 😀 Ser ut som ingången till ett köpcentrum och lyser upp halva gatan..

is2

Påminner om ett solarium. Kanske borde testa att sola ansiktet lite i skenet?

Har hunnit baka lite julgodis oxå:

god2

god1

Ska provsmaka kolarispuffarna till Idol, som precis började ser jag. Får lägga upp receptet lite senare. Vem hejar ni på??!

 1. Just nu Jay, han är verkligen helt GRYM!!!!!! Jag hade verkligen ingen aning vad jag skulle äta ikväll när jag satt här ensam vid Idol, så jag surfade lite bland dina härliga recept. Fastnade vid omelett… Så nu sitter jag här mätt o go efter en smarrig omelett m rödlök, fetaost o oliver (Mums! Det var ngn bloggare som tipsade dig om det, Tack!)med små tomater och till det rostat bröd m brieost o fransk marmelad o rött gott vin 😀

 2. Här blev det pizza idag, har så fruktansvärt ont i halsen och min lillan har feber och hostar… dvs ingen var på topp idag och ingen orkade laga mat. Provade dock en ny pizza idag med skinga, salami, paparika och oliver, helt ok faktiskt!

  Jag undrar hur du gör när du doppar i choklad? Låter ju som en hel”muppig” fråga men inte blev mina Turkiskapepparkolor så fina och Bountybollarna jag gjorde idag blev inte heller fina…
  Skulle ju vara toppen och få bilder på steg för steg… Tror jag var lite för snabb på och rullar bollarna idag skulle nog väntat lite till *ivrig*.

  Samt att jag undrar vad du använder för choklad att doppa i? Vanlig blockchoklad eller nåt ”finare”?

  Kram

  1. Hej! Jag låter choklad svalna så den inte är så rinnig och låter de droppa av ordentligt på en gaffel innan jag sätter ner dem på bakpapper! Vilken choklad är lite olika, beror på vad som finns i skåpen :)Funkar med både blockchoklad, bakchoklad och vanlig choklad.
   Kram

 3. Jay är bäst och han vinner ju utan tvekan – iallafall om man kollar aftonbladet! Testade att göra lakritskolan igår och jisses vad god den blev! Blir en omgång till innan jul! 🙂

 4. Vad det ser gott ut! Jag läste snabbt först (=utan att tänka ordentligt) och undrade vad ”kolarispuffar” (läs med samma betoning som polaris) var för något. =)
  Jag tycker att ljustappsslingan är fin, men funkar den även som solarium är det ju bara att gratulera! =)

 5. Det ser gott ut!! Tänkte fråga om huset det såg fint ut! Är det nån hus modell eller eget ritat?
  Har planer på att bygga!
  Ha det gott!

 6. Jag håller nog på både Jay och Minnah. Olle var SKIT bra när vi va i Malmö förra helgen, helt outstanding…

  Sitter just nu och väntar på att ”dina” frukostfrallor skall jäsa klart, sen blir det frukost framför julkalendern.

  Ha en mysig dag, hoppas att ni klarar er från magsjukan och hoppas att lilla Olivia mår bättre idag.

  Kram AL

 7. Hoppas Olivia är bättre och att ni slipper åka på det. Fy fy för magsjuka :((
  Var på julbord på Svalan igår. Sådär måste jag säga. Trist. Lite för basic, verkligen inget extra. Tur att jag inte betalade själv 😉 (julfest med jobbet).

 8. Hej!
  En fråga från en gröngöling vad gäller bakning.
  Testade göra lakritskolorna och den enda vida gryta jag hade var i teflon… nu, såhär efteråt börjar jag fundera på om det inte fungerar i en sån?
  Vart en väldigt konstig lukt och grytan ser vidbränd ut på hela insidan… hehe.
  Man lär av sina misstag, right?

 9. Hej Victoria! Utifrån bilden på ert hus så blev jag väldigt nyfiken på hur du/ni har inrett inomhus. Kan du inte vara snäll och ta några bilder på huset inifrån så vi kan se 🙂 Ser fantastiskt vackert ut utifrån!! Jag blev medlem här p g a Starwoman, har följt hennes blogg länge. Nu är din blogg också en favorit 😉 Kommer definitivt följa den! Och grattis till tillökningen också 😉 Kram

 10. Hejsan!!
  Följer din underbara blogg….har gjort massor av dina recept!!
  Undrar vart du köpt pärlemokulorna till Bounty godiset??
  Ha en go kväll!!
  //Annika

 11. Hej!
  Du som verkar vara en riktig hejare på julgodis, har du något bra förslag på julgodis som håller framme i rumstemperatur, måste allt chokladgodis stå kylt?
  Många kramar och grattis till bebben! 🙂

 12. Tack snälla för ett fantastiskt recept på LAKRITSKOLA! Me like 🙂 Kommer bli flera omgångar innan jul! Kram Gourmetmorsan

 13. Mysigt med istapparna ju, även om det blev lite blått ljus! 😉 Jag är supernöjd med snöflingeslingan från Ellos!
  Kram från Finna som ska göra din lakritskola vid tillfälle.

 14. Jag gjorde dina bountygodis och de blev verkligen jättegoda!! jättelätta att göra och de smakar ju otroligt likt originalet tycker jag allafall, nästa gång ska jag dock prova att låta dem rinna av på en gaffel så att de blir ännu mer estetiskt snygga. Vet du hur länge man kan förvara sån typ av godis i kylskåpet? eller om de går att frysa med gott resultat? Sen undrar jag också om det är ok att äta gorgonzola under en graviditet? vet du skrev det förut att man inte får äta den typ av ostar då men såg att du här skrev att du hade det i biffarn. Är det så att det är ok om det är lagat i ugn? bara nyfiken på att veta. Ha en fin söndag!

 15. Tack för ditt svar! jag vågade inte äta sån ost när jag var gravid men nu vet jag bättre till nästa gång 😀 Jo förresten sen undrade jag om du vet hur länge hemlagat godis håller sig fräscht i kylskåp och om det funkar bra att frysa? Tack för en bra blogg som faktiskt har kvalat in sig på första platsen som den bloggen jag kollar mest kontinuerligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..