Godaste varma mackorna i smörgåsgrillen!

Detta är min absoluta favoritvariant av varma mackor i smörgåsgrill. Gumaelius-mackor!! Dessa kunde man nämligen köpa i vår kafeteria när vi gick i högstadiet, på Gumaeliusskolan. Jag vet inte hur det exakta receptet var men min efterapning blir riktigt lik orginalet som jag minns det.

Man behöver:
formfranska
riven mild ost
ketchup
finhackad lök
ketchup
salt & peppar

Blanda samman till en smet (det ska bara vara såpass mkt ketchup att smeten går i hop och blir lite rosa, ta lök och kryddor efter tycke och smak). Smöra två skivor bröd på ena sidan (dessa ska vara utåt) och klicka ordentligt med oströra på det ena brödet.

gm1

Lägg på det andra som lock och kläm i hop. Lägg i smörgåsgrillen och låt grilla tills de blivit gyllenbruna på den smöriga sidan och innehållet smält. Servera genast!

gm2

gm3

 Mmmmmmmmmmm smakar nostalgi 🙂

Det är min favoritmacka! Vad har ni för favoritfyllningar???

 1. Lät supergott ♥. Jag gillar varma smörgåsar med god stark salami på.

  Tänkte tipsa om pepparkaksmüsli, testat det nångång? http://mirandalux.se/?p=619
  Har gjort flera omgångar nu och gett bort till vänner och bekanta, mycket populärt. =) Har fått receptet för flera år sen och minns inte ens vartifrån, men gott är det!

  Ha en härlig måndag!

 2. Hej! Ser otroligt gott ut! Har tyvärr bara ett ända tråkigt recept på detta och det är skinka och ost och det kan man bli väldigt trött på!
  Jag ger mig på samma fråga igen för att stilla min nyfikenhet, jobbar du inte mer? //C

 3. Hej Victoria!
  Min stora favorit är den vanliga standardsmörgåsen med ost och skinka, mums.
  Men vill du testa något riktigt gott så kan du antingen köpa ABBAs räk eller champinjonstuvning, bred smör på två skivor bröd på ena sidan, lägg på lite av fyllningen, lägg på valfritt med skivad ost, skiva tomat i skivor och lägg på osten och toppa med lite pizzakrydda och lägg på den andra brödskivan.
  Smaklig måltid.
  Kram

 4. Då ska jag tipsa dig om min favorit!

  2 skivor formframska
  grillad kyckling
  Riven Mozarella
  Körsbärstomater

  Smöra två skivor formfranska, Strö på riven mozarella på båda skivorna, Dela grillad kyckling och lägg även den på båda. Till sist så lägger man skivade små tomater över kycklingarna och trycker i hop skivorna.
  Sen in i ugn eller smörgåsgrill… SUUUPERGOTT både varmt och kallt!

 5. Det där måste jag prova – älskar varma mackor i alla dess former!!!
  Men en nostalgi för mig är (var min favvo i tonåren, dock inte idag men gott är det:-)
  Lönneberga skinka, banan och curry..

  kram

 6. Jag är inte så förtjust i tonfisk men gillar dock denna som jag gärna återkommer till då och då…

  Blanda ihop:
  Tonfisk
  en klick majonäs
  riven ost
  hackad lök

  och sedan i toasten….

 7. Jag tycker egentligen att det är godast med bara Gruyèreost, mmm. Men så är jag lite skadad efter mina Schweiz-år också 😉

 8. Jag undrar om du har något bra tips på form som du häller upp lakritskolan i. Den ska ju vara ca 20×20 men jag har bara bakplåt eller formar där de inte är helt raka i botten. Mina kolor blir alltid så låga och ännu lägre mot kanten på formen. Du hade så fina och fyrkantiga. Kan jag hitta en bra form någonstans?

 9. Riven ost, ketchup och kalles kaviar i en geggig röra blir gott och lite annorlunda. Annars är jag svag för ost (massor med ost), senap och skinka.

 10. Alla som hör mina varma mackor brukar se lite äcklade ut..så även min man ( innan han testade dem)
  Jag blandar tonfisk med dill och lägger det på en skiva ananas och så har man världens godaste varma macka 🙂

 11. Hej Viktoria! Älskar din blogg och har provat massa recept med fantastiska resultat. Du kan mat!!! Nu letar jag för fullt efter en dessert till nyår och hittade när ni hade ”5 rätters meny” den 19/9 2010 där du hade gjort desserten som ser sååå festlig ut. Kankse passar till nyår tänkte jag men hittar inte receptet? HJÄLP!

   1. Tack för receptet på vaniljpassionen. Den blir det nog till nyår men hur har du gjort dom där ”flanern” som är till när du gjorde dom i höstas? Är det bara socker som stelnat?

 12. Jag gillar varma mackor med tubosten mozzarella & basilika, till det har jag lite tomat och skinka emellan.
  Men jag har en annan fråga till dig: i förrgår gjorde jag smeten till vit chokladtryffel med lime (så hette det väl…?), sedan lät jag det stå ikylen tills igår då jag planerade att rulla små bollar och rulla igen i strösocker. men när jag jag tog i smeten igåt så smälter det som vax i mina händer så fort jag försöker ta i det. Det går omöjligt att rulla för det bara kletar till sig. Eftersom jag redan har den vita choklade i kan jag völ inte värma på det igen och låte det koka mer? Har du något annat tips på vad jag kan göra för att det ska kunna gå att rulla till små bollar? Kan jag blanda i något, kanske lite potatismjöl?
  Hoppas du får en bra dag och jag måste oxå säga grattis till hela familjen och hoppas att graviditeten går bra!
  Kram Vickan

  1. Oj, vad knepigt.. vet faktiskt inte hur man ska kunna rädda den 🙁 ställa i frysen kanske? men då lär de väl smälta i rumstemp sedan. Ingen aning vad som kan ha gått galet. 🙁
   kram

   1. Jag kommer nog att skeda upp lite i små formar och ställa kallt och ta fram vid servering. För jag smakade givetvis smeten och den var ju som små krämiga bitar av himlen så den kan jag ju inte bara låta gå förlorad!! Hihi Jag testar i alla fall, får kanske göra ett andra försök i värsta fall! Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..