Pepparkaksdisaster

Jaaa… Vad ska man säga. Det går inte alltid som man tänkt sig 🙂 Jag köpte en färdig byggsats till pepparkakshus som jag tänkte slänga i hop lite enkelt och spritsa lite snyggt. Mohahaha… Det var inte så enkelt! Till att börja med var takplattorna trasiga när jag öppnade paketet, suck, så dessa fick jag ju klistra i hop först. Och när jag skulle smälta socker att ha som klister så upptäckte jag naturligtvis att det var slut! Så jag fick ta farinsocker istället, vilket resulterade i en tjock lerbrun sörja som stelnade i raketfart. Det gällde att jobba snabbt och i all hast satte jag båda huslångsidorna upponer (så dörren hänger i taket..) och en atakplattan kom upponer. Dessutom trodde jag taket var lika långt som huset så jag satte dem kant i kant på ena kortsidan men då stack de ju ut en lång bit på andra sidan. Suck igen.

Micke skrattade som en hyena, själv grät jag en skvätt. 😉

no comments

no comments

Tänkte kasta alltihopa i soporna men bet i hop och spritsade eländet. På långt håll om man står från ena sidan (så man inte ser att det sticker ut på andra) ser det faktiskt riktigt skapligt ut nu. Men nån närbild bjuder jag inte på 😉

pepp2

Tror Olivia ska få pynta det med nonstop eller neverstop sen, så kan jag säga att hon gjort pepparkakshuset själv om nån undrar.. 😀

(recept på kristyr: 1 äggvita, vispas till skum. 1 kapsyl ättika vispas ner. Rör sedan ner ca 4 dl florsocker till en tjock massa. Fyll en spritsstrut av bakpapper och klipp ett litet hål. Spritsa på!)

 1. Hahaha.. Förlåt, men jag tycker att detta var jättekul! Det är precis sådant som kunde hända mig. Men efter jag kommit halvvägs – skulle jag gett upp och kastat det i soporna..

  Kul att du bjuder på en miss.. Annars brukar allt annat du gör se supergott och enkelt ut!

  Kram 🙂

 2. Hahaha, kan inte låta bli att skratta, men du kan ju inte lyckas med allt eller hur ; ) Allt annat du gör ser ju så underbart gott ut så nån gång får väl du med misslyckas ; )

  Vårt där hemma blev jätte fint, men det var min man som satt ihop det och han är lite av en perfektionist när det gäller sånt så det blir alltid kanon, skulle jag gjort det så hade det nog blivit mer likt ditt ; )

  Köpte färdig kristyr igår för lillkillen skulle dekorera sina pepparkakor, men det var verkligen inte lätt att få ut den, så det får bli hemmagjord istället.

  Kram AL

 3. Men du… Så tokigt blev de väl ändå inte! Skrattade gott åt din beskrivning iallafall! Va gör väl de om dörren hänger i taket och takpannorna ligger upp&nere!? Haha!! ;o)

 4. Ajdå! Jag har precis försökt mig på att göra polkakola, det blev också total disaster. Av någon anledning skar allt sig, så det blev någon fudgeaktig massa när det stelnade. Polkagrisarnas fel tror jag ;). Har du något bra recept eller trix på polkakola?

 5. Typiskt att byggsatsen är sönder, är den någon gång hel.. 🙂 Tyckte det blev bra ändå! Jag brukar använda limpistolen jag och sen dölja allt med kristyr 😉

 6. Superrolig beskrivning av vad som kan handa den baste… Men skont for oss andra att aven du kan misslyckas nagon gang! 😉 Snygg raddning med kristyren!

 7. Det blev ju jätte fint.Men du….även den bästa kan misslyckas. Kul att du bjöd oss på det i alla fall.Kram Anette

 8. 😀 hahahaha, förlåt Vickan men jag skrattade så att jag nästan kissade på mig! Kan se både dig och Micke framför mig. Härlig självdistans att bjuda på detta och skönt att se för oss ”vanliga dödliga” att även ett ”proffs” kan misslyckas ibland. 😉 Får mig osökt att tänka på mina choklad von klanter (fondanter) om du minns dem… 😉
  Puss på dig!

 9. Hahahahahaha…förlåt men det här inlägget fick mig verkligen att le från ena kinden till den andra 🙂 Stod själv och gjorde ett pepparkakshus för en vecka sedan med två döttrar…12 och 6 år gamla…ALLA bitar var trasiga så det var bara att köpa en ny sats, suck. Sedan fick jag inte till ”klistret” så det blev Karlssons klister, hahahaha…funkade riktigt bra 🙂 Spritsade massor och sedan fick tjejerna garnera…kaoset blev till slut riktigt bra 😉

 10. Hejsan!! Jag tycker ditt pepparkakshus är jättefint. Det ät ju lite av charmen att det ska vara lite snett och vint. Men det var kul att läsa. Hihi Kraam/Anette

 11. kanonfint jue!! Kunde varit ett av mina alster faktiskt… haha 🙂
  Skönt att se att andra också kan pyssla med varierat resultat! 😉
  kram

 12. Själv brukar jag alltid använda smält blockchoklad som ”lim”, verkar vara ganska ensam om det.. men det är så mkt godare när man äter upp det sen 😉 var många år sen jag gjorde ett nu. Nu vet jag inte om jag skulle äta upp ett dammigt pepparkakshus som stått framme haha. Tycker dock att ditt ser grymt snyggt ut ändå, snyggt dekorerat!

 13. haha måste bara le lite:)

  Jag har också köpt ett sånt där färdigt hus, men jag har inte öppnat det än:)

  Så det blir spännande att se hur det blir.

  Hoppas du mår bättre

  Kram kram

 14. Hahahah….tja så hemskt blev det inte =)
  Jag törs knappt berätta vad min familj gjorde ett år…
  Vi fick inte till sockerlimmet, så istället blev de Karlssons klister!!!!
  De funka super…hahahahahah

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..