Frukostvanor??

Godmorgon. Vad har ni för frukostvanor. Skiljer det sig från vardag till helgdag?

Nybakad ciabatta med bregott och äggröra

En av många favoritmackor. Nybakad ciabatta med bregott och äggröra

Vad äter ni????  Och jag vet ju att ni tycker det är kul att höra vad andra äter, för tips och inspiration, så dela gärna med er!!!

0

0 reaktioner på “Frukostvanor??”

 • DelicaTessi skriver:

  Här blir det havregrynsgröt på vardagsmorgonen för att stiga upp tidigt är ju bara så hemst att man inte ens kan njuta av mat. Så jag äter robotaktigt min gröt och sticker iväg.

  På helgen när man får sova ut blir det andra bullar. Oftast blir det pocherade ägg på rostbröd med mycket smör och rökt skinka. Oh det är såå gott och man blir glad i magen :)

 • Mischyeva skriver:

  Jag älskar frulle bästa målet på dagen. En skål vaniljyoughurt med en ny favvo Axa F müsli Strawberry & Quinoa. Till det hjärtegott med ost eller kalkon på. Samt en balja kaffe.

 • jenco skriver:

  Nu när jag äter enligt LCHF så blir det 2 stekta ägg men annars brukar jag äta flingor med mjölk till vardags och rostat bröd med ost och marmelad och tropicanajuice till helgen. inget överdåd nånstans tyvärr! ;)

 • Alexandra skriver:

  Just nu på vardagarna äter jag havregrynsgröt och två busfrömackor med kokt ägg på och en kopp grönt te till det. På sommaren brukar jag tycka att det blir för varmt och mastigt med gröt så då blir det ofta fil med havrekuddar och russin, supergott :) Men på helgerna blir det ”all-in” eftersom det är enda dagarna vi äter ihop jag och min sambo så då blir det hela kittet med färskpressad juice, massa olika grönsakspålägg (älskar ost med paprika på macka!), färskt bröd och ibland amerkanska pannkakor :)

 • Carla skriver:

  Just nu är favoriten leverpastej och smörgåsgurka så gott!

 • JennyKM skriver:

  Hej!
  Kämpar på att äta mer ”riktig” frukost (gröt, fil, osv) men det slutar i princip alltid med en god kopp morgonkaffe och en smörgås, mörkt bröd, ost, skinka, ev ägg också. Varför så svårt att bryta vanor?! Till helgen gör jag ”godmorgonpannkakor” till barnen (ibland till mig)som vi kallar dem, vanliga amerikanska pannkakor är det. Ska vi kalasa till det blir det bacon och stekt ägg till oss vuxna, och så en pannkaka då. Kaffe såklart, man är mätt i en vecka…:)kram och tack för en sådan bra blogg! Måste fråga när jag ändå är inne, tränar du nåt?? Du har så fin figur och verkar fika och gilla godsaker:)) nu växer ju magen av annan anledning, men annars?? Jag älskar fika, det bästa som finns men måste ligga i med träning oxå;)stor kram till dig!

 • hannisen skriver:

  Nar jag jobbar blir det frukost pa jobbet, antingen en skiva rostat brod med honung eller marmelad eller en yoghurt, sa pa helgen gar jag all out! Eggs benedict (http://matarkivet.wordpress.com/2010/09/12/eggs-benedict/), underbara oeufs en cocotte (http://matarkivet.wordpress.com/2010/09/19/oeufs-en-cocotte/) eller agg och bacon. Helgmorgnar ar bast!

 • Alina skriver:

  Hmm, har jag bråttom, som idag, blir det en rutmacka med kokt ägg. Och idag drack jag faktiskt julmust! Haha. Men det får man när det snart är jul :) Annars kan det vara allt från naturell yoghurt med blåbär och jordgubbar, till omelett, fruktsallad eller ostmackor/brie-salamimackor (Frökusar). Vatten eller juice till det.

 • Helena Ljunggren skriver:

  Jag har mina standardkokta ägg med bregott. Inget går upp mot frukosten :D

  Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl’s nya kokbok Voluptuous Delights

 • martina.p skriver:

  Jag äter nästan alltid äggröra, gjord på grädde om det finns, annars mjölk. Kaffe till, bra så! Ska jag äta något kaloririkt älskar jag nåt gott bröd med salami och brie! Bagels med philadelphia och gurka på är en annan favvo!

 • jennyboras skriver:

  Hej
  har aldrig kommenterat här tidigare, men är inne och kikar ibland, gjorde vaniljpannacottan med hallonsirap i helgen, mums vad gott det blev! jag silade däremot inte hallonsirapen utan tog bara ut stjärnanisen och la på det som det var, det var jättegott.
  Frukost ska jag inte ens nämna, till vardags blir det oftast en skål flingor vid diskbänken =O
  Det jag tänkte skriva om egentligen var angående köttbullarna i förra inlägget, jag har fått tipset att först lägga smör i långpannan och bara sätta in smöret först i ugnen och låta det smälta och bli gyllenbrunt och sedan lägga i köttbullarna, då får dom en bra yta direkt så slipper man steka dom efteråt! man måste ju då självklart vända lite ibland så det blir yta runt om. Vet inte om det funkar men det ska jag testa i år. Ha en bra dag och tack för inspirationen.

 • Jojjo skriver:

  Jag är värdelös på att äta frukost! Vågar knappt skriva att min frukost bestog av ett glas kall coca cola light! (Jag dricker INTE light för att jag tror det är nyttigt, utanför att jag bara tycker om lighten. Och ja det ÄR skillnad på smak!;-) ) Men när jag var gravid åt jag frukost varje dag och då var kavring med klen hushållsost en favorit.

 • ovanligtgott skriver:

  Jag brukar äta kavring med ost, i alla fall nu i juletider. Annars gillar jag yoghúrt med musli. Men te måste jag bara ha varje morgon.
  I går gjorde jag juleté

  http://www.ovanligtgott.se/2010/12/christmas-tea.html

  Doftar sjukt gott när man håller på :)

 • Helenasjogren skriver:

  Nu i december blir det mycket risgrynsgröt! :-) Annars brukar jag köra på hembakade långpannerutor tillsammans med en kopp té och ett kokt ägg. På helgerna är det scones och amerikanska pannkakor som gäller. Jag älskar frukost! Det allra lyxigaste är frukost/brunchbufféer på hotell!

 • Katjas skriver:

  Hejsan. Min favorit frukost är som hotel frukost med allt sånt gott :) men det har man ju ej hemma så vi brukar försöka göra en mindre varient av hotel frukost på helgerna. Färskt bröd eller fryst bröd som värms i ugnen, äggröra, flera olika pålägg, bacon och färsk pressad juice och kaffe :)
  Detta uppskattar barnen också. Ha en bra dag

 • Hockey skriver:

  Omelett med rökt ost, rökt skinka, rödlök, tomat och färska basilikablad. Jättegott va det allt.

 • Ynnej74 skriver:

  Inte mycket att skryta om idag ;) men gott var det! Grovt bröd, rostat med bregott och prickig korv på :) Önskemålet från sexåringen idag…ingen skrytfrukost, men gott var det ;) Om ett par timmar ska vi ladda med lite goda mackor och o´boy och bege oss in till stan för skridskoåkning på Medis ;) Hoppas du/ni får en mysig torsdag!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen