Brieost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag saknar ost så ni anar inte!!!! Det är ju det bästa jag vet!! Längtar mig blå efter en dignande ostbricka med goda tillbehör, mmmmmm!! Men tillsvidare får man göra det bästa av situationen 😉 Upphettad ost får man ju faktiskt äta som gravid.

Här hamnade massor med brieost i en liten paj, mums! Gott att servera ljummen till en ostbricka, plocktallrik eller förrätt kanske. Här blev det sällskap till lite plockmat.

Tog ett färdigt fryst portionspajskal och fyllde med tärnad brieost (utan kanter), 1 ägg, 1 dl grädde & salt. Gräddade ca 20 min och serverade ljummen med vindruvor och fikonmarmelad till.

bri1

bri2

bri3

Lite andra förbjudna godsaker på plocktallriken, salami!!!!!! Men fyser man den minst 3 dagar i förväg går det bra att äta även det. Sagt och gjort. Det gäller att ha lite framförhållning bara 😉

Ni som varit eller är gravida, har ni haft något sånt där som ni längtat er blå efter som man inte får äta under graviditeten??!

 1. Jag vet att min mamma hade dille på mineralvatten när hon väntade mig. Sån där Vichy utan smak, bara massor av bubblor. Kanske därför jag är helt galen i mineralvatten nu 😉

 2. Är gravid nu och längtar som en galning efter brieost! Salami har jag faktiskt fuskat och ätit ofryst några gånger. Inga mängder dock… Det står lite olika på olika ställen ang. salami.

 3. Ett glas vitt vin!! Rött vin tycker jag går att byta mot 100% blåbär men vitt fins det verkligen inget bra alternativ till. Suck… bara ca 6 månader kvar…

 4. Hej Victoria!! Såå härligt att läsa o följa din blogg varje dag! 😀 Ja du, jag älskar Sushi o det är ju sådär att äta när man är gravid, vad jag hört. Jag äter desstomer när jag ej är gravid ist. 😀 Har en fråga, ang pajskal, har du något busenkelt recept på pajskal som ej är svårt att knåda ihop? Misslyckas nämligen alltid!!
  Tacksam för svar!
  Kramar Jeje!!

 5. Jag har fuskat och åt typ en 1x1cm stor brieostbit för ett par veckor sedan. Men att sätta tänderna i en hel brieost drömmer jag fortfarande om 😉 Samma med laxsushi som jag i normala fall inte tycker är mer än gott men nu… det känns som att det knappt finns något godare 😉

 6. Alltså jag fattar inte varför man inte får äta typ nånting när man är gravid. Ost insjöfisk det är ju massor med förbud tex… tänk alla kvinnor i Italien tror ni de undviker ost rött vin m.m. när de är gravid…alla eskimåer och all rå fisk de äter, bara lite tankar jag har. Jag åt massor med ost insjöfisk m.m. men inget alkohol… mina barn lever och mår bra….hade en underbar graviditet med båda barnen, har nog aldrig mått så bra…

 7. Grattis till graviditeten!

  Jag saknade också ost, höll på att bli galen! Sen när dottern väl var född var jag inte sugen längre. 🙂

 8. När jag var gravid senast 1985 (stenåldern) så vad jag minns så var det inget man INTE fick äta.. Har ni inget för er i morgon så gå på bio och se ”svinalängorna”! jag såg den idag och den är värd att se!!

 9. Helt OT, men jag måste bara få tacka för godisrecepten! Ikväll har jag och bonusdottern gjort både skumtomtefudge och bounty och det blev SÅ gott!!! Det är fara värt att de går åt innan jul, så jag räknar med att göra ett par omgångar till! 🙂

 10. Jag har fuskat under båda graviditeterna och faktiskt ätit lite brieost – inte som man kan frossa i vanliga fall, men just sådär när suget blir som störst 🙂
  Din briepaj lät god, måste testas!
  Kram M

 11. Självklart är det massor med saker man längtat efter och jag ser att det är många som skriver att de fuskat med lite av varje under graviditeterna, jag kan inte låta bli att fråga mig själv varför? Det är nio korta månader av sitt liv som man delar sin kropp med en annan liten människa, en liten en som inte själv kan bestämma. Som mamma bär man ansvaret för vad som hamnar på tallriken. Finns det rekommendationer tycker jag absolut man ska följa dom, råden finns av en anledning och skulle det hända något med bebisen, allvarlig infektion eller att bebisen dör, kan jag lova att du inte vill sitta där med ”tänk om” tankar om vad du ätit.. Stor kram!

 12. Den såg god ut. Men det mest med ost är ju just gott 😉 Ett litet tips angående pepparkakshuet tidigare är att limma ihop det med limpistol om man inte planerar att äta det. Ännu lättare blir det om man limmar delarna på lite hårdare papper innan också. Men jag tyckte ditt blev tjusigt. Min glasyr blir aldrig så tjock och fin.
  Hoppas ni får en härlig tredje advent!

 13. Jag ville lukta på bensin, käka jord och grus och lukta i unkna, fuktiga källare… Sen åt jag flera krukor persilja varje dag! Det får man ju äta men det är lite sjukt… Jag hade järnbrist och det var förmodligen därför 🙂

 14. Jag var sugen på rött vin till maten när jag väntade stora killen, även om det inte hörde till fravoriten innan så blev det det efteråt. Under mina graviditeter så har jag ätit ströbröd, okokt pasta och så ville jag lukta på Electrolux hällrengöring, som tur är så försvann suget när barnen kom 🙂
  Grattis till Micke på födelsedagen!
  (vi delar födelsedag annars hade jag nog inte lagt det på minnet)
  Kram Jessica

 15. Hej!
  Jag är gravid med mitt första barn, har redan kommit till v.38 så snart behöver jag inte fundera på vad man får och inte får äta…;)
  MEN du vet väl att man får äta ostar som är pastöriserade. Och det finns massor med dessertostar som är pastöriserade nu för tiden…tom brie. Läs på förpackningarna bara 🙂
  Läser din blogg varje dag och blir så inspirerad av dina olika maträtter och bakverk. Jag älskar intalienska bjudbrödet-mums!
  kram Petra

 16. Hihi!! Ja man får ju vissa cravings, helt klart!! ;o) Jag frossade i kokt vatten och på nätter isvatten, helst som ”slush-is” utan smak men det kokta vattnet kommer jag ihåg än idag hur jag tålmodigt väntande framför micron typ hundra gånger om dan! Guuuud så gott de var!! *S*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..