Tips till julbordet!!

Förr om åren har vi gjort en sån bra lista på tips till julbordet tillsammans så jag tycker vi gör en i år igen. Lämna en kommentar med tips på era måsten till julbordet så sammanställer jag en lista här allteftersom. Brukar ge massa inspiration och tips till oss alla och alltid har man glömt något eller får upp ögonen för något nytt. Ös på!!!

rester

 På julbordet 2010:

 1. Vi brukar alltid ha klassikerna (köttbullar, prinskorv, janssons, skinka osv..), och lax i olika former (vi brukar ha både grillad och rökt/gravad), ägghalvor med god röra och räkor på… Och sen har vi infört (jag & mamma, för att vi älskar att pröva nya saker) att vi testar en ny rätt varje år. De två senaste åren har vi gjort lyxsallad (http://getiton.blogg.se/2009/december/lyxsallad.html) och lax- och kräftröra (http://getiton.blogg.se/2009/december/lax-och-kraftrora.html) som blev så goda att de med största sannolikhet kommer finnas med även i år 😉

 2. Det som är ett måste är farmors potatislåda med julskinka! Mums säger jag!
  Det som mer hör till är egen inlagd sill, gravad lax, rökt lax, rom+ smetana+ lök, åländskt svartbröd, köttbullar och en rolig julig efterrätt!

  1. Kan man få receptet på farmors potatislåda med julskinka? 🙂 Det lät gott!

   Annars är julskinka och lax mina favoriter 😀

 3. Sill i mängder har vi alltid på julbordet, hemma hos mina föräldrar hamnar vi i runda slängar på 25 olika sorter… Behöver jag säga att vi är en sillälskande familj?
  Annars är det julskinka, brunkål och stark senap som är ett måste. Sylta och rödbetor, leverpastej och leverkorv från makens affär finns oxå alltid på plats.
  Mumman får man inte heller glömma, precis som julöl och julmust.

 4. Här är några förslag av det som vi hade på vårt förra julbord med familjen och som jag rekommenderar varmt;
  Krustader med ost & skinkröra, en egen gravad lax som man sen kan göra fyllda laxrullar med pepparrotskräm bestående av philadephiaost, creme fraiche och pepparrot, lammfärsbullar istället för vanliga traditionella köttbullar, rödkålssallad.

 5. Ingen jul utan Janssons frestelse! Men annars brukar vi åxå ha skinka, senap, köttbullar, prinskorv, rödbetsallad, inlagd stömming, stuvad spenat, små gula delikateskroppkakor (som man steker), flera olika sortes sill, ugnsomelett med räkstuvning, ägghalvor, gravad och rökt lax, vörtbröd och julost 🙂

 6. Vi har också mycket traditionella saker på vårat julbort, men detta är ett krav utöver från min sida: Mammas krabbröra, kokt medwurst med äppelmos (som du rullar som en pannkaka och äter, sviiingott), tjocka marinerade revben, varmt rödkål, olika rökta fiskar, gärna älgtunga och hjärta! 🙂 Fårfiol vill jag också ha, men det är svårt att få tag i dom tre sista grejerna, utan att lägga ut en fortune så att säga.

 7. Hemgjord sill, skinka, ägg med fyllning och hemgjorda köttbullar är ett måste. Och grovt rågbröd att äta sillen på!

 8. Hej! Brukar inte göra inlägg o brukar inte följa några bloggar, men några utav er här på bloggfamiljen har jag fastnat för, härliga tjejer OCH killar måste jag säga. Jag har tre barn 10,8 år och en liten sladdis på 9 månader. Jag hade också längtan efter brie under grav. Med killarna, när jag genomgått dessa grav. Fick jag veta att jag absolut kunde ätit brie, blev helt olycklig, som jag väntat!!!!!! Finns såååå många ostar som är pastöriserade o det är det som är viktigt. Nu har jag kollat ostar o insett att det finns en mängd goda, så fixa du en god ostbricka o njuuuuut av både den o din graviditet!!!!! Kram o lycka till!!!

 9. Vi är väldigt traditionella hos oss och har mest dom vanliga”måstena” som flera innna skrivit upp, men jag måste slå ett slag för ägghalvor med god topping och för all del LaxJansson, alltså jansson där anjovisen är utbytt mot kallrökt eller gravad lax, det är gott!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..