Final och frågestund

Laddar upp för Desperate Housewives i kväll, granntjejerna kommer över på skvaller och finalavsnittet för säsongen. Återkommer med bilder sedan, men jag tror nog att det kommer bli GOTT det som står på menyn 😉

Fikatajm och storstädning pågår här hemma just nu. Råkade nyss ha ner ena sänglampan som gick i tusen bitar, städa är inte min starka sida... Fika däremot är jag bättre på :)

Fikatajm och storstädning pågår här hemma just nu. Råkade nyss ha ner ena sänglampan som gick i tusen bitar, städa är inte min starka sida... Fika däremot är jag bättre på :)

Sålänge tänkte jag att vi kör en liten frågestund. Ni är många som frågar om både det ena och det andra i både kommentarer och mail. Många undrar om julgodis, nyårsmat, vårt hus, inredningsprylar, örhängen, inköpsställen, smink, utbildning, magen, bloggande, träning, lchf etc etc. Tyvärr missar jag en del frågor i kommentarerna (jag läser ALLA såklart, men hinner jag inte svara på studs så glöms en del bort i farten). Så fråga på nu, om vad ni vill!! 

Hörs lite senare!!!

 1. Hej!

  Undra hur det känns att vänta ditt andra barn? nervös?
  har ni funderat på några namn än?
  När har du beräknad förlossning, jag har den 18 april så vi verka vara ungefär i samma vecka.
  Lycka till med magen 🙂

 2. Gillar du LCHF ? jag gillar dina recept du är en riktig inspirations källa 🙂 sen undrar jag vad du har för rouge oc mascara? du är alltid så fin 🙂

  Ha en riktig myskväll med dina vänninor. Själv ska jag baka knäckiga pepparkakor med barnen…

  Kram Teres

 3. Jobbar du nu eller är du ”mamma-ledig”?gärna fler LCHF-recept,dom var sååå goda.
  Vill också gärna se mer av inredningen på huset,(jobbar med inredning,thats why:)

 4. Ok Vickan! Här kommer en überytlig fråga men jag kan inte låta bli….
  Har du alltid varit smal? (Minns din gamla viktblogg) Du äter ju fantastiskt god men ganska kaloririk mat och du fikar med smaskiga kakor och bakelser… Ärligt talat!! Har du fått kämpa för din figur eller är det bra gener?! 🙂
  kramar från jenny

 5. Den där bakelsen såg underbart god ut! 🙂

  Jo, jag tänkte fråga hur man fräser curry på bästa sätt, jag misslyckas alltid!!

  Och en fråga till, bästa sättet att göra varm choklad på kakao, misslyckas med det också. Hjääälp!

  Tack för en underbar blogg Viktoria och lycka till med graviditeten! 🙂

 6. Jag har en aktuell fråga; hur griljerar du din julskinka? Tycker att det mest finns recept med någon liten twist i alla tidningar och program, men om man vill ha en hederlig traditionell griljering går man bet. Kram!

 7. Hej.

  Tack för en bra blogg, det är säkert många som jag som undrar om du lever på din blogg eller om du har ett annat jobb vid sidan om, vad är ditt bästa tips för att lyckas med en bra blogg? Sen vill jag tipsa om världens bästa sida också lookfantastic.com, visserligen handlar ju din blogg mest om mat men jag tänkte om du får tid över:)bästa sidan på nätet för alla sminkgalna tjejer..
  Kul med en frågestund förresten.

 8. Åh, vad roligt:) Jag har en liten fråga om fikonmarmelad bara, tänkte göra lite egna julklappar i år:)
  Godast att koka på vin eller annan vätska? Tar den mkt smak av vinet och vilket skulle du isf rekommendera?
  Ha det super!

 9. Hej!
  Åh nu äntligen stillas min nyfikenhet! Du skrev som sagt att du fick jobb på Lidl, men jobbar du inte där mer, du verkar ju vara hemma mest hela tiden =)!!

 10. Här ska vi åxå se finalen av Desperate Housweives, och vi myser till det med vörtbröd och nygriljerad julskinka med Johnnys senap 🙂

  En fråga: Tränar du någonting, och vad? Och isåfall hur länge kommer du att fortsätta nu när du är gravid?
  Jag är åxå gravid i v. 14 så jag ligger någon vecka efter dig. Men jag tränar på som vanligt med löpning och lite styrketräning!

  Ha en trevlig kväll // kram Jenny

 11. Hej! Jag undrar vad Micke jobbar med? Är han nån chef av nåt slag, eftersom han jobbar både hemma och borta? Sen undrar jag om ni tror att ni kommer skaffa fler än 2 barn? Stort grattis till er och lycka till! Tack för en super blogg.

 12. Hej!
  Har följt din blogg ett tag nu men har aldrig blivit av att jag plitat ner en rad men nu så 🙂
  Undrar om du skulle vilja berätta lite om graviditeten med Olivia och varför hon tittade ut alldeles för tidigt? Och tankar om din nuvarande graviditet(stort grattis :-)) & förlossning?
  Sen en helt annan fråga.
  Jag ska ansvara för att ta med en efterrätt till en utav julens alla middagsträffas, det ska serveras kalkon till huvudrätt. Så vad ska jag göra för god efterrätt att ta med? Den får gärna vara lite halvmeckig att göra.
  Ha det så gott!
  Mvh Carolina

 13. Jag tar och kopierar in min fråga jag frågade för några dagar sen då 😉

  Angående dina julköttbullar:
  Vad blir skillnaden om man låter ströbrödet och 1 dl vatten svälla än om man tar 1 dl grädde? Har för mig att du haft ett recept på köttbullar med grädde istället för vatten… blev det bättre?

  Sen ska jag testa några olika recept på fudge snart och undrar hur du går tillväga när du viker till en form av bakpappret om det ex ska vara 20×20.. var “lägger” du bakpappret med smeten i så det håller emot i kanterna om man inte har en form med dem måtten? Vill gärna få fina raka fudge,du är så bra på det!!

  Ha en toppen kväll!

 14. Å jag skulle bara vilja ha tips på bra och lätt julgodis att göra. Är inte någon bakexpert alls, men vill ha lite hemgjort godis att ha med på julafton och juldagen. Tips på typ 3 sorter som inte är för svåra 😉
  (fudge, mozartkulor?)

 15. Tack för en super blogg Victoria, rolig mix!

  Ska ha gäster i helgen, införskaffat en kötttermometer och ska göra nån form av helstekt kött. Vad är godast, entrecote, rostas, ryggbiff nått annat?? Vad kryddar man kötet bäst med? (tänkte ha råraka eller en form av gratäng till.)

  En fråga till av ren nyfikenhet =D Vet att du skrivit att du jobbar på Lidl. Vad gör du där? Fast de verkar inte som du jobbar om dagarna längre.

  Hejja Vickan!

 16. Älskar din fina blogg <3 men det vet du säkert redan 🙂 Vad superfina ni var på bilderna i era vita tunikor! Undrar om det blivit några bröllopsplaner och om det i så fall blir det där mysiga vita stället ”Port Verd”? Det såg ut att passa er perfekt tycker jag. Kramar från Helsingborg

 17. Hej
  Har ingen fråga utan tänkte komma med ett tips. Min mamma ville bidra med något till julbordet och hon kan inte laga mat så hon gjorde en sallad med rucola, blåmögelost och granatäpple. väldigt gott och fräschar upp julmaten lite så det rekommenderas.

 18. Hej Victoria!

  Tack för en supertrevlig å mysig blogg, jag blir alltid så inspirerad:)!!!
  Undrar var du köpt det ljuvliga vita kakfatet som du hade kolarisgodiset på?
  Ha det så bra!
  //Jenny

 19. Jag har följt din blogg ett bra tag nu och tycker att den är väldigt inspirerande, vill ju laga det mesta av det du skriver om och fotar 🙂

  Om jag inte missminner mig så gjorde du jättefina presentpåsar med julgodis till Olivias dagisfröknar förra året och det tycker jag är en jättebra idé! Fast jag vill gärna inte att det skall bli ett allt för stort projekt då ju dagarna rusar förbi nu inför julen… Har du några tips på två eller tre enkla sorters julgodis som är trevligt att ge bort och som passar bra ihop i påsarna? Samt vad för påsar du använt och vart du köpt dem, vill ju gärna ha lite prassliga cellofanpåsar med fina band runtom!

  Tack för dina svar, ha en riktigt skön onsdag!

  KRAM

 20. Håller med övriga om att du har en helt underbar blogg!! Tack så mycket för all inspiration! Jag tycker att du verkar ha ett så fint hus, så jag undrar om du skulle vilja visa lite fler bilder på det? Gärna lite bilder på hela rum vore himla kul=) kram

 21. HEJ! Jag har en fråga! Vilka fudge tycker du är godare, skumtomtefudgen eller bananfudgen? Tänkte göra en nu till jul och undrar vilken som är bäst?:)

  kram och tack för den bästa matbloggen! (Y)

 22. Hej! Tack för din superhärliga blogg, den bästa i hela Sverige och en räddare i nöden när det blir idétorka på matfronten 😉 Får du hemskickat nya produkter som du ska ”hjälpa till att lansera”? Fortsätt med ditt underbart inspirerande skrivande och lycka till med lilla magen! 🙂

 23. Hej Victoria. Jag har sett att du har en Kitchen aid och undrar vad du tycker om den och om du har köpt till några av tillbehören som ex riv skivorna, för att göra korv osv. Vill veta om det är värt att köpa en, för- och nackdelar. Skulle gärna se ett blogginlägg om den så att man kan få veta vad de andra medlemmarna också tycker och få lite tips och ideér.

 24. ge lite tips på hur du gör när du chokladdoppar julgodis! mitt blir alltid så kladdigt, och jag får inte choklad runt om utan att få fingeravtryck all over. hur gör du? redskap? KRAM.

 25. Jag hoppas att du hinner svara på alla bra frågor efter julhelgerna. Älskar din blogg och tycker att du har väldigt god smak när det gäller både mat, kläder och inredning.
  Vi har letat hus under året som gått men har inte hittat något som fallit oss helt i smaken och funderar nu på att bygga nytt istället. Vad har du erfarenhet när det gäller det? Ni flyttade väl in i ett helt nytt hus? Är det något du kan rekommendera och får jag fråga vilken husleverantör ni valde? Det är ju nästan lika mycket djungel som Hemnet 😀
  Hoppas att du kör på med den fina bloggen och grattis till magen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..