Chokladfontän – en dröm för oss chokladälskare ;-)

Testade min nya chokladfontän i går när tjejerna kom över på DH-kväll. Vilken succé!! Så himla läckert och smarrigt, vilken syn för ögat!! Choklad som bara väller fram i en oändlig ström, en riktig dröm för alla chokladälskare!!!

Jag hade färska jordgubbar, ananas, physalis, vindruvor, banan och marshmallows att doppa till. Slurp!!! Färsk frukt och choklad är en oslagbar kombination, skulle nog kunna leva på det 🙂

fo1

fon2

fon3

fon4

fon5

fon6

Och vill man inte doppa i choklad så går den även att använda med ost eller barbequesås eller annat i, låt fantasin flöda!! Enkel att använda, enkel att rengöra, snygg att se på. En klockren julklapp!!! (Eller present vid ett annat tillfälle) Finns att köpa hos Coolstuff

Tror jag måste kicka i gång den i kväll igen 😉 Garanterat till fredagsmyset iallafall!!

Nån mer än jag som är gaaalen i choklad?! 🙂

 1. Gud vad gott! Jag testade med marshmallow på matmässan i Älvsjö för ett tag sedan och swoosh säger jag bra, vilken sockerkick! 🙂 Så hädanefter håller jag mig till frukt 😉 Hemma från jobbet idag men så himla dålig på att vara sjuk så jag har gjort köttbullar, gravat lax och gjort gravlaxsås *s* Och så kom jag på att jag ska fråga om du har något smarrigt recept på Jansson? Har aldrig riktigt gillat det men åt en på ett julbord för ett tag sen som liksom var ”mild” och god… Har man extra mycket grädde då eller mindre ansjovis??? Vill så gärna att den ska bli god till jul så har du nåt tips tar jag tacksamt emot!

 2. Gott gott. Älskade choklad men efter många år med övervikt har jag sagt adjö till choklad, kan inte äta lite och då får det bli inget alls. Överväger att vara normalviktig och må bra. Däremot frossar jag i frukt men den gillar jag inte med choklad utan ska helst ätas á la naturell! men snyggt ser det ut!

 3. Har ”vinjunta” med tjejerna på fredagkväll – då kommer vår fram!! (Hoppas de inte läser här 🙂 ) jag tycker det är svårt att välja vilken choklad som man ska ha. Vilken hade du??

  PS! om du inte hade färsk ananas till detta måste du prova det nästa gång!! Och skumtomtar går lika bra som marsmallows..

  Kul med frågestunden du hade!
  Kram

 4. Hej Victoria!

  Har varit här inne många gånger och tycker din blogg är jättemysig! Nu har jag också registrerat mig!

  Tack för London-inlägget, jag blev så sugen på att åka dit!

  OJ vad läckert det ser ut med chokladfontänen, jag blir så himla sugen!

  Jag gjorde din himmelskt goda saffranskladdkaka med vit choklad häromdagen och sen la jag ner den i en saffransglass som jag gjorde!

  Kolla jättegärna in det på min webbsida! Det blev hur läckert som helst! Jag länkade självklart till dig flera gånger eftersom jag inspirerades av din kaka!

  http://www.darproducerat.se/2010/12/saffransglass-med-bitar-av-kladdkaka/

  kram Angela

 5. Hej V.

  Jag måste köpa en sån där, för JA jag är lika galen i choklad jag. Just nu är jag helt insnöad på Lindt askarna som de säljer överallt helt plötsligt.
  Har inte vågat mig på motzart kulorna ännu.. men skulle vilja baka saffrans skorpor (biscotis) till dagisfröknarna. Du råkar inte sitta inne på nått härligt recept:-)

  ha en skön kväll.

  Sanna

 6. Hej! Jag har funderat på att köpa en men såg att den stora var slut på den hemsidan men hittade denna: http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?template_file=link_product.html&link=Pricerunner&artnr=340436&utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=all .

  Det är väl en likadan? Har sett den på teknikmagasinet inne i stan och läste lite om den där, men det stod inget om att den gick att använda som ostfondue etc stod det något om det i din förpackning? Vet du om det går att använda ex vit choklad, marabou’s olika choklader eller dumle etc?

 7. När vi var i Stockholm i november så blev vi överlyckliga när vi såg att det stod en chokladfontän på frukostbuffén på hotellet. Till den fanns det både en massa färsk frukt och även marshmallows. Tyvärr så blev vi så besvikna när vi upptäckte att de hade blockchoklad i den, inte gott alls!
  Någon egen fontän har vi inte, den hade nog hamnat bland alla de andra hyllvärmarna man köpt på sej genom åren…

 8. Så gott det ser ut!! Tom jag som inte är någon chokladfantast blev jättesugen.
  Victoria…jag och min väninna tänkte fråga dig lite om LCHF. Vi har precis börjat med det, men har ett par frågor som vi inte hittar svaren på någonstans och vi har sökt överallt.
  Fråga 1) Hur många mål om dagen ska man äta??
  Fråga 2) Bär det gäller frukt…Vilka frukter är tillåtna och hur många frukter/dag är tillåtet.
  Jag är ”fruktoman” uti fingerspetsarna och har inte vågat äta en enda frukt på snart 2 veckor 🙁

  Kram Suzanne

  1. Jag är tyvärr ingen expert alls, hur många mål beror nog på hur man lever och vad man äter, tror inte det finns nån regel. Ang frukt så är det ju mkt socker i så följer man en strikt lchf-diet ska man nog låts bli, bär som hallon och blåbär är dock ok. Finns många bra lchf-sidor och experter på nätet, googla!
   Kram och lycka till

 9. 6-7 mål om dagen ska man äta men ät inte LCHF för länge då de förespråkar ”dåliga” fetter med som grädde och feta mjölkprodukter som inte är bra för kroppen. Bra fetter som fisk, avokado och olja däremot kan man äta. Kör GI så blir det mindre skador på kärlen i kroppen (jobbar på lab och har sett många dåliga effekter av LCHF och de lär inte minska) GI däremot ger människor supervärden i kroppen!

 10. Åh vad gott det ser ut! Vill också ha en sådan. Kanske ska önska mig en av tomten?
  Jag tänkte passa på att fråga dig en annan grej som jag funderat på länge men inte kommit mig för att fråga. Du fotar ju så himla fina matbilder. Jag älskar att fota och är oftast rätt nöjd med bilderna som vår nikonkamera tar. MEN när jag ska fota matbilder på vintern och det är mörkt ute = inget fint dagsljus, då är det så svårt att inte få bilderna sunkiga och gula tycker jag. Dina bilder har alltid så vitt och fint ljus. Ställer du in kameran manuellt eller fotar du med auto inställning? Har du någon annan sorts blixt? Fotar du med eller utan blixt? Och vilken lampa ställer du maten under? Jag har funderat på om halogenspotlights kanske ger ett för gult sken (som vi har i köket)?
  När jag fotar på automatisk inställning blir det så grå dassigt, och på manuell så blir det gult när jag fotar inomhus.
  Har du något tips? Hur brukar du göra?

  Jätte tacksam för svar=)
  Kram

  1. Hej Erica,

   Jag måste tipsa dig om ett toppen objektiv som är ljusstarkt och tar fina bilder inomhus nu på vintern. Det är ett 50mm/f 1,8. Prisvärt och bra!

   Sedan finns det ju lyxvarianten 50mm/f 1,4.
   Lycka till!
   Mvh Charlotta

 11. charlotta: åh, vet du dessa har jag kollat på men ”glömt” av, nu blev jag påmind! Vill jättegärna ha det som är 1,4 men det är ju rätt dyrt så 1,8 duger bra;=) Tror du det blir finare färger och mindre gult när man fotar med det? Om det är inomhus kvällstid, vilken typ av lampa/övrig belysning ska man ha då? Fota helt utan blixt är omöjligt för då blir bilderna orangea då jag inte kan ha långsammare slutartid än kanske 20 utan att få oskärpa. Eller kan man fota utan blixt inne i dålig belysning utan stativ om man ställer om kameran? Tar tillfället i akt att fråga, hoppas det är Ok för dig Victoria att jag ”lånar” ditt kommentarsfält lite;=)
  Är fortfarande nyfiken på dina bilder då dom är superfina och helt ”perfekta” i mina ögon =)
  Kram

 12. oj, blev lite syftningsfel, menar att 1,8 SKULLE duga bra för mig(ska önska det med av tomten, lååång lista iår, haha) jag har det alltså inte utan bara det vanliga kitobjektivet 18-105 f3,5

  1. Fråga på bara 🙂 jag är oxå tacksam för tips!!! 🙂 jag brukar ställa om ISO-talet när jag fotar utan bluxt i dunkel belysning, har du testat det? Har även lite olika objektiv, men använder oftast mitt makro när jag fotar mat!
   Lycka till och hoppas tomten är snäll!!!
   Kram

 13. Ah ok, när jag testar det och har en högre iso så blir det oftast så gult då med=( Fotar du manuellt då utan blixt? Ungefär vilken blädare och slutartid brukar du ha isåfall? Makroobjektiv kan jag tänka mig är bra när man vill ha fina närbilder på mat.
  Något jag märkt med min kamera är att när jag fotar på auto inställningen utan blixt så är det mycket lättare att få till skarpa bilder som ej är orangea (dock rätt dassiga och gråa) än på manuell utan blixt i dunkel belysning. Jag har länge funderat på vad det kan bero på. Kanske kameran ställer in ett högre f värde då när den fotar auto? För skulle jag få till lika ljusa bilder med manuell inställning (och bländare 3,5 tex) skulle den behöva fota i flera sekunder och då behövs ju objektiv för att det inte ska bli oskärpa..=(

  Tack för båda era svar på alla mina frågor =)

 14. Jaaa, choklad är underbart & vad festligt det blir med fontänen!!!
  Jag hoppas verkligen du kommer till baka och skriver här på sidan igen. Känns tomt att inte kunna läsa dina recept eller se vad ni haft för er. Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..