Halv åtta hos mig – kokboken

Äntligen en dag utan middagar att åka i väg på ;-) Iallafall för mig, Micke ska visst bort med grabbarna i kväll så då blir det tjejkväll här hemma för mig och Olivia ♥ (har äntligen lärt mig att göra ”hjärtan”, vet ni hur man gör? Om inte kan jag avslöja att ni trycker ner alt+3 så blir det ett ♥)

Ska slänga mig i soffan med en av alla fina julklappar jag fick av tomten, ”Halv åtta hos mig – kokboken(nån som har den??) och vila mina trötta ben en sväng. En och annan pralin slinker nog ner oxå. Det är jobbigt med julhelg, pust ;)

halv1
halv2

Har börjat städa undan julen lite i smyg, men silvrigt och vitt får vara kvar över nyår iallafall.

halv3

Förövrigt är jag så glad att jag lärt mig att hålla liv i Cyklamen! Tricket är att bara vattna underifrån med iiiiiskallt vatten. Jag har denna stående i några cm vatten hela tiden och den har hållt sig i månader!

Fotona är tagna med mitt sprillans nya objektiv till kameran. Det blir riktigt fina bilder utan blixt!! Alltid lite ovant med nytt objektiv dock, så jag får nog öva in mig lite på det, men det verkar himla bra. Ni är många som undrar över min kamera (det är en Nikon D80) och objektiv, så jag får nästan tillängna det ett eget inlägg framöver :)

Tillbax till pralinerna …

0

0 reaktioner på “Halv åtta hos mig – kokboken”

 • gyllenetider skriver:

  Det gick inte :) Det är nog bara när du bloggar kanske hehe.

  Kram!

  • Victoria skriver:

   nejdå det ska funka i kommentarerna oxå. man måste dock använda siffrorna till höger på tangentbordet tror jag, funkar inte med de som är i en en lång rad överst… Om du hängde med :)

 • gyllenetider skriver:

  En av mina stora hobbys är att just fotografera och sambon har ooootaliga objektiv men sen är han mindre bra på den pedagogiska biten (bara med mig säger han haha) så det blir oxå mkt autofokus för mig men har provat mig på manuell fokus oxå men det finns ju SÅ många olika funktioner man inte ens har upptäckt ännu och allt detta med brännvidd osv kan jag inte ett dugg om än så det är alltid kul när man lär sig nåt nytt! :)

  Ha en god fortsättning! :) (Ska bara prova och se om det blir ett hjärta <3 )

 • JeanetteK skriver:

  Hej Victoria och god fortsättning! Jätteglad att ha dig tillbaks! Tänkte fråga dig var du köpt spegeln du har över sidebordet vid ditt matsalsbord? Vilken färg har den? Har länge letat efter en snygg tavla att ha över mitt sidebord men då jag inte hittat någon jag fallit för börjar jag fundera på att ha en spegel istället.

 • Harliga Vardag skriver:

  TACK för tipset om vattningen – det ska jag sprida vidare och själv anv’nda såklart ;)
  Jag köpte oxå nytt objektiv igår, till min canon eos 400. Det blev ett zoomobjektiv 55-250 mm Sååå kul att prova sig fram och leka! Tyvär är mitt standardobjektiv 50mm paj :( Det blir ju sååå fina närbilder med ett sådant – kort skärpedjup för det suddiga runt om…!
  Tack för din inspirerande blogg och GRATTIS till magen!
  //Linda

 • wille skriver:

  Å tack snälla för vattningstipset, Älskar dessa blommor men kan ju aldrig hålla liv i dem, i december har jag nog köpt fler än 10 stycken för att de blir dåliga så fort!
  Det är precis som vanligt, det ger alltid inspiriation och en rad bra uppkast när man kikar in och läser din blogg- vilken jag gör dagligen! Kram marie

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Fick inte en enda kokbok i år i julklapp. Men lika gla´ är jag ändå! Har gott om kokböcker och hittar gott om recept o inspiration på nätet!!:)

 • Yasemin skriver:

  Jag fick också den i julklapp. Har ögnat igenom den lite snabbt. Jag fastnade så klart för efterrätterna :)
  God fortsättning. Kram Y.

 • annabelle skriver:

  Man kan kopiera in ♥ också :)

 • Annrid skriver:

  Hej hej! Skönt att du är tillbaka. Har för mig att du skrev någonstans här nyss vad du hade för mascara, rouge etc, men hittar inte. Tacksam för lite nya tips att prova sig på. Ha de gott!!!

 • Carla skriver:

  Ja, visst är det skönt med en stund i soffan, känns som jag lagat mat i flera dagra nu, men imorgon blir det jobb, så då blir det lite lugnare;)

  Berätta om den kokboken är bra, har funderat på att köpa den.

  Så kul att du är tillbaka också:)

  Kram kram

 • akleja skriver:

  Så roligt att du är tillbaks och bloggar Victoria!Jag är inne här ofta och får många fina tips ifrån dig!
  Undrar om du kan redan nu ge inspiration inför nyåret med menyer och smarriga rätter åt oss.
  Kram Tina

 • sara c skriver:

  det var inte du. nu har jag hittat den. srry.

 • Cobrakarin skriver:

  Åh, så roligt med nytt objektiv!! Vad blev det? 50 mm?

 • sara c skriver:

  hej victoria. har letat i fyrtio minuter efter en citronpaj du gjort. inte den med vit choklad i utan en med en knäckig botten och en typ lemoncurd ovanpå. hittar inte! har jag fel är det inte du som gjort den? please help me.

 • Caroooline skriver:

  Mysigt att läsa kokbok och äta praliner!

 • foodelicious skriver:

  Det blev ju riktigt fina och bra bilder med ditt nya objektiv.
  God fortsättning förresten :-)

 • Ponkan skriver:

  fick den också i julklapp..tänkte kolla om det finns något recept till nyår kanske..hojta till om du hittar något intressant!

 • Fia solen skriver:

  Åh, tack! Nu kanske jag oxå kan försöka mig på en cyklamen, har aldrig lyckats innan…
  Jag ville oxå börja smyga bort julen, men fick blankt nej (detta från en som påstår sig inte gilla julen ;) Tror jag har lyckats omvända honom lite…)
  Ha en mysig kväll i soffan ♥

 • Ericas liv skriver:

  Åh vilket bra tips, jag klarar aldrig hålla liv i cyklamen längre än en vecka. Ska testa detta för jag tycker den blomman är så fin och ”sörjer” över att de dör hela tiden…
  Vad kul med ett nytt objektiv! Spännande att få höra vad det är för något! Jag längtar tills det är ljust ute längre för då är det ju så mycket enklare att fota….all inomhusbelysning är ju så trisst…Är fortfarande nyfiken om du fotar helt manuellt eller om du låter kameran göra en del av jobbet i kombination med ett bra objektiv? Jag har kommit på att A-läget på min kamera tar helt ok bilder när det är svårt att fota helt manuellt i tex halvmörker inomhus…
  Nej, nu ska jag fortsätta surfa inspiration till nyårsmenyn.=)

  /Erica

  • Victoria skriver:

   Det var samma här!! Älskar cyklamen men lyckades alltid ha ihjäl dem direkt förr. vatnnade ovanifrån och då gulnade/slokade/dog de direkt. Så här verkar de hålla i en evighet :) testa!!
   Jag är ingen fotoexpert alls och använder alltid de automatiska inställningarna ;) Men har lovat mig själv att plugga på manualen så fort jag får tid!

   kram Victoria

   • Ericas liv skriver:

    Okej, det blir jättefina bilder=) Jag brukar försöka ställa in själv men tar alltid några auto också och inte helt sällan blir de bäst men jag säger som du, när jag får tid vill jag lära mig allt som står i instruktionsboken=)

    Imorgon ska jag ut och shoppa mig en krispigt vit cyklamen till nyår!! OCH hålla liv i den sen…….
    /E

 • soha07 skriver:

  Hej Victoria! Så kul att du bloggar igen!!! Är lite nyfiken på Mulberry påsen från London, är lite väskfantast och har enligt min man några för många :-) Vad var det för väska i påsen? Ha en god fortsättning och ett gott nytt år!
  / Sophia

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen