Fruktsallad a la Vickan

I går kväll blev det något till dessert som jag inte gjort på…. tjaaa aldrig tror jag?! Nämligen fruktsallad!!!! Det är ju fantastiskt gott med en klick lättvispad grädde till. Grejen är bara det att jag aldrig kan äta fruktsallad när någon bjuder på det, för alla, precis ALLA har äpplen (och päron) i och det tål jag inte. Så denna rätt har liksom glömts bort.. Men efter all salt och fet julmat var jag sååå sugen på nåt fräscht och fruktigt så då slog jag till på en fruktsallad. Med sånt jag tål i ;) 

fs1

I min fruktsallad har jag:
färsk ananas
färska jordgubbar
vindruvor
apelsin
banan
gul kiwi
nektarin
melon

fs2

Det blev en del över så det räckte till en stor skål till frukost i dag i hop med en kopp rykande hett kaffe. Ljuvligt!!! En riktig vitaminkick som start på dagen, uppskattades visst i magen oxå för där inne började nån dansa disco 🙂

fs3

Jag har för mig att det brukar vara russin i fruktsallad, iallafall i de jag minns från barndommen.. Är det godare så eller utan??!!!!

 1. Min farfar gjorde fruktsallad med lite russin och hackade nötter i, minns att det var fasligt gott tillsammans med ringlad vanlijsås över. Och då var det alltid Ekströms färdigblandade vaniljsås Marsan 😀 Sluuuurp!

 2. Fruktsallad som är så gott, det är tur vi har dej så vi kommer på sånt här som man så lätt glömmer bort 🙂 det bästa med fruktsallad är ju att man just kan ha i de frukter och bär som man själv tycker bäst om, din verkar väldigt trevlig måste jag säga!! och utan russin tucker jag det ska vara, kanske för att jag inte gillar russin! ha en fin dag!

 3. Nä russin har man väl inte i fruktsallad…eller!?
  Ett tips som jag brukar göra eftersom jag tycker det blir så kladdigt o småjobbigt när man ska skala o skiva apelsinerna är att pressa ur saften och sen hälla saften över fruktsalladen. Blir ju inga apelsinklyftor då men den blir såå god o saftig så ingen grädde behövs 🙂

 4. Fruktsallad är ju jättefräscht, men jag brukar ta vaniljvisp till istället. Nä inte russin, men jag är ingen fan av russin. Å vad det är kul att du är tillbaka, vad ska ni göra till nyår? Ser fram emot några läckra nyårsrecept, kram till dig….

 5. Fruktsallad är ju såå gott, men jag gör det alldeles för sällan. Vi brukar lägga russin i en egen skål så får de som vill ta. Jag gillar russin i min fruktsallad.

 6. Absolut utan russin! :-p och utan annanas 😉 Jag måste bara fråga visst är det mateusporslin? Så fint jag vil ha en stooor ostronskål men kan inte riktigt bestämma vilken färg. 😉

 7. Åh, så gott det ser ut. Lite frukt hade ju inte suttit helt fel nu när man känner sig jäst och övermätt av all julmat. Och till det hade jag nog hellre valt lite vaniljglass. Lite nyttigare… det kan jag behöva! 🙂

  Russin i fruktsalladen hade vi mycket när jag var liten också. Men jag har nästan aldrig det nu. Fast det är gott om man har grädde till och inte glass. 😀

  Gott Nytt År!
  Kram kram

 8. Det ser jätte gott ut, jag tycker det är supergott med russin i fruktsallad gärna med vaniljvisp till och självklart melon i….gott i gott gott.Kramar

 9. Hejsan …
  jaa fruksallad är jättegott och jag gillar med russin i . särskilt att ta en tugga med goda bananer russin och en klick vanilj grädde .. mums ..

  när jag var lite vad det alltid så att min farfar bjöd på fruktsallad till dessert när vi var där vid julhelgen .. och då var det alltid russin i sen hällde han i en skvätt vanlig sockerdricka i för att gör den lite mer saftig !!!
  Som barn minns jag att vi älskade det men nu .. njaa få nog till att testa igen tro jag minsann …

  Kram på dig och gott Nytt ..
  // Anna

 10. Åh vilken underbart härlig skål du har fruktsalladen i. Jag har alltid russin i fruktsalladen- tycker det bryter av fint.

  Jag är ofta på din sida och hämtar inspiration. Du har en kanonsida! Jag har tyvärr inte kommenterat så ofta som jag borde- men det har varit så mycket tråkigt på sista tiden. Min mamma gick hastigt bort strax före jul.

  Men nu lovar jag att jag ska börja kommentera.
  Nyårkramar !

 11. Om man har mycket frukter med mycket syra i är det gott med russin eller hackade fikon i. Även strödadlar är gott i. Att rosta lite solrosfrön o ha i är mums det med! Eller nötter! Mmmm blir visst en fruktsallad idag;)! O förresten att ha i passionsfrukt är hur gott som helst, dela o skrapa ut innanmätet mmmmmmm!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..