Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizza

Bättre vanor var det ja.. I går blev det köpepizza. I dag hemlagad pizza :) Men hey, det sistnämnda är inte skräpmat tycker jag?!

Olivia gjorde en alldeles egen pizza :)

Olivia gjorde en alldeles egen pizza :)

Var ambitiös och gjorde egen deg istället för färdig på rulle 😉

Pizzadeg till 2 plåtar:
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timma.

Olivias pizza innehöll bara tomatsås, skinka och ost. Våra fick extra allt:

p2

p3

p4

Mums med coleslaw, bea och pepperoni till!! Måste dock lära mig att äta mindre måltider, blir sååååå mätt numera, men märker det först när jag ätit för mkt. Inte lätt det här när man inte har lika mkt plats i magen som man är van vid 😉

Har haft bästa stockholmarna på fikabesök i eftermiddag men där tog ambitionen slut och det blev köpefika 😉

Grodor till kidsen. Krämkaka till de vuxna. Sockerchock till Victoria ;)

Grodor till kidsen. Krämkaka till de vuxna. Sockerchock till Victoria ;)

 1. Kan tipsa om att lägga den rivna osten i botten på tomatsåsen innan resten läggs på. Blir precis som köpt pizza då den gräddas bättre när den inte får ett fett täcke

  Kram

 2. Igår lagade jag egen pizzabotten för första gången! Hade en föreställning om att det var krångligt men icke. En glad överraskning således =) Kändes liksom fräschare med egengjord botten. De köpta gissar jag har endel skumma tillsatser?!

  Gott nytt år och tack för en underbar blogg!

 3. Hej Victoria!

  Hej och hå vad hungrig jag blev av att kolla på pizza-bilderna!!!

  Jag ska ta och äta en bit av den mexikanska kycklingpajen nu jag gjorde till nyår (som alla verkligen verkade tycka om!).

  Jag gav mig på choklad-fudgen som finns i din receptbank häromdagen, det gick inte så bra, har du något bra tips på hur man ska göra för att få upp temperaturen? Jag köpte till och med en digital stektermometer (vi har en i stål), men det kröp endast upp till cirka 105 grader. Jag antar att det var det som gjorde att fudgen inte blev fudge, utan en kletig smet! Jag testade olika nivåer på spisen men när jag hade på 4:an eller 5:an med locket på, kokade det över, och vilken sörja det blev. Svårt att få temperaturen att höjas utan att koka över med andra ord. Några tips?
  Tack!
  Hälsningar från Sara

 4. Åhguuud vad gott det ser ut! Livsfarligt att titta in här mitt i natten när man inte har ätit på ett tag, haha!

 5. Tips, använd Manitobomjöl. Blir mycket goodare. Sen använder jag mozzarella blandat med liten riven parmesan som ost. Jummi jummi

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..