Ett välfyllt kylskåp är vägen till en lycklig Victoria :)

Ska skriva en låååång inköpslista och riktigt storhandla i helgen. Leta fram en massa recept och planera olika måltider och se till att allt finns hemma. Älskar ett välfyllt kylskåp och avskyr ett tomt sådant. När jag hivade all jul- och nyårsmat som var över så blev det genast trist och tomt i kylen. Ska även passa på att sortera och kasta ut alla gamla öppnade burkar som står högt och lågt. Nytt och fräscht ska det vara i startgroparna av ett nytt år 🙂

Hade paket att hämta på posten så jag passade på att handla lite så vi klarar oss i veckan iallafall. Fyndade oxfilé billigt (svensk färsk, 199 kr/kg), färsk lax i bit, färska torskfiléer mm. Och det viktigaste av allt, frityrolja till min nya fritös som jag tänkt testa i dagarna!! 😀

kyl1

Kylen i dag, Betydligt roligare än i morse, men storstädning och rensning behövs! Och påfyllning ;)

Kylen i dag, Betydligt roligare än i morse, men storstädning och rensning behövs! Och påfyllning ;)

 I kväll hade jag tänkt mig på panerad torsk med kokt potatis, rårivna morötter (varför säger man rårivna? kan man ens riva kokta??) och remoladsås. Den sistnämnda fuskade jag och köpte på flaska för jag har inget bra recept på egen, har ni?? Och tro det eller ej men panerad fisk har jag aldrig gjort!! Så nu behöver jag er hjälp 😉 Hur gör man???

 1. Tack så jätte mycket för informationen om sideboardet :)Ett gott tips på en sås till panerad fisk. Ta creme fraiche, pressa i vitlök också tar du en klick bostongurka, salt och peppar. Super enkelt, men hur gott som helst!!
  Lycka till! Kramar

 2. Härligt att rensa ut det gamla och få rent och fräscht.
  Vi brukar helt enkelt vispa upp ett ägg i en djup tallrik där vi doppar fisken först. Därefter doppar vi den i ströbröd som vi blandat med vetemjöl, salt och peppar. 1 dl ströbröd och ½ dl mjöl brukar vi nog ta ungefär. Sen är det bara att steka fisken i smör, mycket smör, eftersom paneringen suger till sej en hel del.

  Lycka till!

 3. Jag brukar dubbelpanera fisken först vänder jag den i mjöl med salt o peppar sen i uppvispat ägg o sen i ströbröd kladdigt värre men ack så gott!!!
  Remoladsås köper jag med!!

 4. Ätligt talat…jag skulle aldrig någonsin köpa färdig remouladsås! 😉 Fisken dubbelpanerar jag alltid, dvs först kryddat v.mjöl, sen ägg o sist ströbröd.
  Här är receptet på den remouladsås jag oftast kör med: http://www.camillak.com/?s=remoulad

  Jag provade även Åsas recept för en tid sedan men det ligger fortfarande i ska-blogga-högen! Det var riktigt gott!
  http://ensidamedmat.blogg.se/2010/august/hemmagjord-dansk-remouladsas.html

 5. Kan bara instämma ang.välfyllt kylskåp. Häromdagen gjorde vi årets första veckohandling och när jag kom hem blev det storröjning ut med all julmat och torkade rent och ordnade allt prydligt, så nu är det en ren fröjd att kika in där 🙂
  Jag har testat att göra egen remouladsås, men köpevarianten är snÄppet godare, faktiskt.

  Här är vi lata idag o kör fiskpnnar med remouladsås och hemlagat potatismos.
  Kramar

 6. Välfyllda kylskåp är alltid nice!

  Jag gör också dubbelpanering, först kryddar jag fisken med salt o peppar, sen vänder i mjöl sen uppvispat ägg och sist ströbröd. Ibland har jag torkad dill i stödbrödet också. Sen steka på medelvärme i mycket smör, och skrapa gärna ur pannan mellan omgångarna, så får du fin yta på alla!

  Lycka till!

 7. Oh En av mina favvosar! Jag panerar ofta torsk – först i mjöl (inte kryddat) och sen kladdar på uppvispat ägg.
  Sedan doppas det i ströbröd som jag blandat ut med citronpeppar/salt/peppar. SÅ smaskigt!

  Sen brukar jag även ha i MYCKET smör när jag steker fisken…och lite citronsaft i pannan…Lovely!

 8. Här har du ett smarrigt recept på sås:

  restaurang majonnäs (jag använder Hellman’s, mindre förpackning)
  vatten
  bostongurka
  salt
  peppar
  ev.lökpulver

  Mått är jag dålig på så du får ”höfta” dig fram. Den blir i alla fall tok-god!

 9. Gör en dubbelpanering men använd panko istället för vanligt ströbröd. Panko är ett asiatiskt ströbröd som är skivat istället för krossat. Dina fiskfiléer blir enormt frasiga och goda.

 10. Åh om man hade råd attha sånt välfyllt kylskåp! det var tyvärr länge sen. Oxfile 199 kr billigt? ja kanske men hutlöst för oss tyvärr som knäcks av höga boende och elkostnader här i stockholm. Storhandlar köttfärs och kyckling när det finns och gör vad jag kan med det men läckert ser det ut!

  jag äter GI så jag panerar inte fisk, tycker råvaran i sig är godare än att bädda in i bröd.

   1. P.S. Förresten var det inte du som åt Oxfilé fondue på nyårsafton?……..Citat: – På nyår blir det fondue för vår del med oxfilé och grönsaker och bakad potatis.-
    Var finns logiken???!!! D.S.

   2. Jo det stämmer på nyår lyxade vi till det då vi hade knytis 8 personer. Vi köpte oxfilé fryst på Willys för 98 kr/kg.

    Nej ingen dålig dag alls bara dålig ekonomi. Vår elräkning landade på 8000 kr den här månaden. Önskar jag fick köpa mat istället för värme men så är det.

 11. Jag brukar hoppa över ägg och mjöl eftersom jag bara geggar ihop det. Ett supergott tips är att vända fisken direkt i polentagryn blandade med finriven parmesan. Det blir en knaprig panering om än inte lika tjock som när man dubbelpanerar.

 12. Blev nyss medlem för att kunna kommentera. TACK för en superbra blogg. Har följt dig några veckor. ALLTID bra recept, har sparat ner enhel del. Vi kör med din fisksoppa minst 1ggr/v här. Alla här vuxna som barn älskar den. Bjöd även mina föräldrar på den idag. Läste om det otrevliga för ngn vecka sen, ren AVUNDSJUKA hoppas att det löste sig och att du fått tillbaka lusten för att blogga. Ser framemot att fortsätta följa dig. Tack än en gång// Jessica Avesta

 13. Vi brukar göra en sås som kanske låter lite konstig men som är fantastiskt god.
  Blanda ihop:

  2 dl lätt creme fraiche
  2 msk majonnäs
  1 fint riven morot
  1 dl bostongurka
  dill efter smak
  salt och citronpeppar

  Låt stå och dra en stund i kylskåpet innan det är dags att äta. Kanongott.

 14. Min bästa panerade fisk gör jag som så:
  * Blanda ströbröd, salt och blandad fiskkrydda i en tallrik.
  *vänd fisken i några uppvispade ägg och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen och stek i rikligt med smör.

  Såsen gör jag på creme fraiche, bostongurka och lite majonäs. Lite salt och ev lite svartpeppar. Låt stå gärna över natten för mer smak

  Kram

 15. Godkväll. Ja vi gjorde likadant efter nyårshelgen, åkte och storhandlade 🙂 Här behövs det verkligen, stor familj :). Hur lyckades du med fisken? Jag köper också färdig remulad, men fått recept på en god fisksås från mina söners skolkök 🙂 den är jätte god. Killarna kom alltid hem från skolan och pratade om den JÄTTE goda fisk såsen så jag frågade efter receptet 🙂 men tyvärr så verkar jag ha slarvat bort den 🙁 . Kram

 16. Hej! Jag brukar knäcka ett ägg i en djup tallrik och vända fisken i. Sedan vänder jag den i ströbröd och saltar och pepprar direkt på fisken.
  Remouladsås: 2 dl Creme fraiche, 2 dl rågade msk Majonnäs, 3-4 msk Bostongurka eller hackad Ättiksgurka, 2 msk Kapris, 3 msk hackad Persilja, 1 tsk Dragon & Salta och Peppra försiktigt.
  Hoppas du får ihop något gott!
  Kram

 17. Så här gör jag!
  Rulla fiskbitarna i vetemjöl. Doppa i mjölk. rulla i ströbröd. Stek på mellanvärme och salta i stekpannan. Enkeltoch mindre klet än äggpanering!

  Lite sent nu kanske, men till nästa gång tycker jag du ska testa 😉

  Kram

 18. Hej Victoria! Förmodligen har du redan gjort fisken, men här kommer mitt recept:
  1. Blanda ströbröd med citronpeppar och salt.
  2. Vispa upp ägg
  3. Lägg sedan fisken, först i ägg och rulla sedan runt i ströbrödsblandningen.
  Ett säkert kort som smakar kanoners.

  En sås som passar utomordentligt bra är denna:
  1. Blanda creme fraiche (alternativt gräddfil) med svart kaviar.
  2. Tillsätt eventuellt salt och citron.

  Testa gärna denna rätt tillsammans med kokt potatis (kanske pressad, det är ju så gott!).

  Jag håller med om kylskåpet, det är en underbar känsla att ha råvaror till tusen som ser fräscha ut, och som är lite lyxiga och framförallt som smakar gott!

  Kram

 19. Pannerade torskfilèer, kokt potatis, remuladsås och finrivna morötter blir det här hemma idag me 😀 Jag gör en så kallad dubbelpanering = doppa i mjöl sen uppvispat ägg och tillsist i ströbröd som du kan krydda med va du vill 🙂 Jag änvänder citronpeppar som bara är sååå gott och sen steka i rikligt me smör 🙂
  Lycka till!

 20. GoMorron Viktoria! Vill först tacka dig för alla härliga och inspirerande inlägg. Du har så bra mix på din blogg. Visst är det underbart med ett nystädat och proppfyllt kylskåp? Ska iväg och storhandla nu! Hälsningar från Petra

 21. Här kommer mitt bästa och fräschaste recept på Remouladsås: 🙂
  1 tärnat grönt äpple, t.ex. Granny Smith
  1 tärnat syrligt rött äpple, t.ex. Ingrid Marie
  10 st hackade små cornichons
  1 dl crème fraiche
  1 msk dijonsenap
  1 finhackad gul lök
  0,5 dl kapris
  0,5 dl majonnäs
  1 dl grovhackade nötter (jag brukar ta valnötter)
  salt och peppar
  Blanda allt och smaka av med salt och peppar.

  Vad gäller panering så brukar jag använda mig av det här receptet (ut med mjölet, in med nyttiga frön och nötter med fettsyror): http://www.tasteline.com/recept/Fropanerad_fisk_med_rostade_rotfrukter_och_artpesto
  Fin och inspirerande bild!

  Kram Mysmoster

 22. Ser att jag är en dag sen – men till nästa gång du ska göra panerad fisk med remouladsås. Gör en ärtmajonäs, ska själv testa det nästa gång, man kokar gröna ärtor som man sedan mixar ihop med majonäs.
  Receptet på pajen nedan måste jag testa. Om du tycker om paj så kan jag rekommendera köttfärspajen som jag lagade igår, den är krämig med frasigt osttäcke. Kika in på min blogg för recept http://www.angelagotborn.se/
  Tack för trevlig blogg!

 23. Ja alltså ett nypåfyllt kylskåp är verkligen lycka!! Hatar när det är så tomt och trist som vårt är just nu… Fattar inte hur det kan bli så tomt på så kort tid?! Nyss var det ju fullt och fint 😛

  ”Koktrivna morötter”, det hade varit nåt det!! haha låter ju helt skadat!

 24. Den absolut godaste paneringen om man vill ha den lite ”nyttigare” så är det att blanda ströbröd med salt och peppar och rulla/vända fisken i. En tunn och god panering tycker jag. Om man dubbelpanerar (mjöl/ägg/ströbröd) blir det en tjock panering som suger åt sig mycket fett. Gott det med!!:)

 25. Blev just medlem bara för att kunna tipsa om denna supergoda panering som blir lite extra;)! Är ett recept från Sara Begner som skriver för Coops medlemstidning. Man blandar:
  2 dl vetmjöl
  Ca 100 g riven parmesanost
  1 dl hackade solroskärnor
  1 dl havregryn
  1 kruka grovhackad basilika (går bra med tex persilja också!)
  Salt och vitpeppar efter smak

  Vänd fisken i uppvispat ägg och vänd sedan i denna blandning, stek därefter i smör eller olja på medelhög värme.
  Vi brukar sedan ha antingen kokt potatis eller potatismos till och en örtolja med vitlök. MUMS!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..