Måndagspaj och pannacotta

I går blev det paj till middag. Det är alltid alltid gott tycker jag!! Med en stor härlig sallad till och absoluta måstet: balsamvinäger. Det gör sig så bra till paj & sallad av nån anledning. Tycker jag iallafall 🙂

Pajen blev en av de absoluta favoriterna, med fyllning av bacon, broccoli och ädelost. Med några kalamataoliver on top. Mums mums mums!!

Godare än snygg ;)

Godare än snygg ;)

 Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten

Blanda till en deg och tryck ut i en pajform. Förgärdda ca 10 min i 200 C.

Till fyllningen:
1 färsk broccolibukett
1 pkt bacon, klippt i bitar och knaperstekt
ca 80 g ädelost
1 dl riven ost
3 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
salt

Skär broccolin i bitar och lägg i pajskalet. Strö över bacon. Smula osten och strö över. Häll den rivna osten överst. Blanda samman ägg, grädde och salt. Häll äggstanningen över pajen. In i ugnen 200 C, ca 30 min tills pajen fått färg och stelnat. Servera med en god sallad till, gärna med avokado, fetaost, oliver mm i. Och en skvätt balsamvinäger över salladen!

pa2

Eftersom jag älskar måndagar och tycker de förtjänar en liten guldkant, så blev det god dessert därefter. Vaniljpannacotta med hallonsirap. Mmmmmmmmm! Receptet på denna hittar ni här.

pa3

pa4

Tisdag i dag. Inte så tokigt det heller 🙂 Har nåt riktigt gott (hoppas jag) på menyn för dagen, återkommer med det lite senare. Ha en bra dag!!

 1. Hej!
  Min absoluta favorit är med broccolipaj med bacon. Har du provat” Ica´s Selection”..små frysta broccolin i 4 små portionsförpackningar. Jättesmidiga och använda och bara strö i när man gör paj, frysta som de är.
  Helt perfekta när man är själv med och bara köra 3 min i micron då de ångkokas..super! Ha en underbar dag i snöyran..som vi har här iaf..:o)

 2. Pannacottan ser hur smarrig ut som helst, kanske man ska ta å göra till fredags dessert 🙂
  hoppas du haft/har en bra dag! kram

 3. Hej!!
  Vill bara tala om att jag gjorde såna där ”igelkottar”, som du tipsade om före nyår, till barnen på vår lilla nyårsfest. De blev MYCKET populära! Vilken bra idé, de kan man ju göra på barnkalas och sånt! Älskar din blogg och är så glad att du bloggar =)
  Kramar Maria

 4. Hej!! Måste verkligen berömma dig för din underbara blogg.. Den är verkligen super 🙂
  Men jag har en liten fråga, såg i tidigare inlägg att du hade ett jätte fint sideboard i ditt vardagsrum som är högblankt, jag undrar vart du har köpt det och vad heter den? :)Kramar Matilda

 5. Håller med! Älskar balsamvinäger eller balsamglaze till sallad! Mmmmums!! (nu blev jag hungrig!)

 6. Jag älskar paj! Idag har jag gjort en variant av ditt recept på italienskt bjudbröd. Men måste fråga är det supersvårt att skära eller är det jag som har dålig kniv?? allt bara rasar samman, eller sitter du inne på någe knep? 😉

 7. Måste bara tipsa om en farligt god balsamvinäger, med dadelsmak. Går att köpa på Coop Forum vet jag men det är gourmetgruppen.se som säljer så man kan säkert höra med dem om återförsäljare. Du måste prova om du inte redan har gjort det! 🙂 För övrigt är din blogg bäst, behövs ingen annan matblogg än denna. Kram

 8. Jag håller på att göra din pannacotta nu, blir en perfekt onsdagsefterrätt tycker jag 🙂 Men jag undrar i vilket skede man ska hälla på hallonsirapen. För pannacottan måste ju stelna lite innan man kan hälla på nåt, annars sjunker hallonsirapen ner. Men om man väntar till precis innan servering så kommer den ju vara ljummen. Det är väl meningen att den ska kallna lite, och ”sätta sig”? Tacksam för snabbt svar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..