Och huvudrätten a la värdparet

Huvudrätten på nyårsmiddagen hamnade på min & Mickes lott. Det blev den underbara oxfilérätten jag tipsat om tidigare (med inspiration från halv 8 hos mig, där de åt den med lamm). Detta är faktiskt så gott så ni MÅSTE prova om ni inte gjort det ;)

Denna gång blev det helstekt oxfilé (enklare när man är många). Salta & peppra och bryn oxfilén runt om, i med en kötttermometer och in i ugnen på 150 C tills termometern visar ca 55-60 C. Ta ut och linda in i folie. Låt ligga ca 10 min innan den skivas upp. Tadaaa perfekt stekt kött med rosa kärna.

ox1

Receptet hittar ni här.

Har en stor bit oxfilé i kylen som ska tillagas. Några tips på andra goda rätter med oxfilé??! Det är ju faktiskt helgdag comming up så då passar en lite festligare middag perfekt 🙂

LOADING..