Smooooooooth morgon

Här startade dagen med en god smoothie till frukosten. Alldeles för mkt kolhydrater och framförallt läsk har det blivit på sistonde så nu är det avvänjning här hemma. Skär ner på kolhydraterna ett tag framöver och mår förhoppningsvis mycket bättre snart. Och slipper det här nedrans sockersuget.. Köpte mig en ny lchf-kokbok för inspiration så det blir nog en hel del sådana recept framöver.

sm1

sm2

1 port:
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl krämig turkisk yoghurt (10%)
en gnutta vaniljsocker (kan uteslutas)
en näve frysta bär (hallon, blåbär, björnbär)

Mixa med mixerstav och häll upp i ett glas. Servera genast.  Mums!!!!

I går hade vi lite vänner över på fredagsmys och Let´s Dance kväll. Hörde dock inte ett ord av vad som sades i programmet för kidsen levde rövare här hemma så jag vet inte vad!! Men kul att de hade kul ;) Får kika på reprisen när den går. Vi vuxna smaskade på plockmat!

pm1

pm2

Glömde visst få till en bra bild på det friterade men det var JALAPENOPOPPERS!! Min pappa fick tag på en påse, fråga mig inte var :) och de blev preciiiiiis som på restaurang när man friterade dem och serverade med olika dippsåser och salsa till. Blir nog en omgång i kväll med så då ska jag se till att få med dem på kort ;)

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. […] Ska köpa nytt gymkort imorgon, mitt andra gick (tydligen) ut idag haha. Till frukost åt jag smoothie och äggröra från min nya favorit matblogg, riktigt god mat! Gjorde nyss en ansiktsmask också. […]

 2. trebarnmamman skriver:

  hwjsan …

  jisses vilka fina uppläggnngsfa t ???? var hittar jag dem … har just inga dina enkla fat som man kan lägga upp maten på .. Hoppas du kan hjälpa mig !!!

  Kramilikram Anna

 3. ovanligtgott skriver:

  Jag kör också på olika smoothies nu när man känner sig solkig och full avonyttigheter eftre jul.
  kokos/ jordgubbssmootihe här

  http://www.ovanligtgott.se/2010/12/coconut-smoothie.html

  en av mina favoriter. Jordgubb är också gott. Har just fyllt frysen med massa bär, ja och kylen med yoghurt då såklart!
  Härlig maten ser ut..

 4. Hej tjej!

  Ser supersmarrigt ut.

  Om du har tid och lust får du gärna titta in till min nya blogg som handlar om Lycka, självkänsla och framgång.

  http://www.naknacoachen.se

  Må bäst!

  /Den nakna coachen :)

 5. Dysch skriver:

  Hej Viktoria.
  Vet du vart ”Grossen” ligger i Örebo?
  Tror det heter Axfood.
  Där finns det storpack med poppers och dom är supergoda.

 6. fridaedvinsson skriver:

  Ser fram emot massa nya och goda recept..:)kram

 7. Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Så mycket god plockmat!!
  Blivit lite mycket av det goda det senaste så nu får det bli lite skärpning! Inte så bra på dieter. Röra mig mer och äta mindre och bättre!

 8. annabelle skriver:

  Min hjärna säger mig att grädde är onödigt då man kan ta vaniljglass å mjölk till smoothie’n istället??! :)

 9. Jojjo skriver:

  Gaaaahhhh jag dreglar ihjäl mig va goooott det ser ut!

 10. saris skriver:

  Vilken festmåltid! Jag dööör vad gott!

  Säg till i tid nästa gång så kommer jag!

 11. Carla skriver:

  Hej är hemma och är sjuk, har dargit på mig magkatarr, usch, man är hungrig fast man vill inte äta. Så din buffé av plockmat var inte alls lockande ;)

  Kram kram ha en trevlig lördag

 12. ohlovely skriver:

  Åh, vad gott det ser ut med Smoothie. :) Tror jag ska ta och göra den, vi försöker också äta en variant av LCHF kost nu. Kanske inte kör sådär stenhårt i början, ska se om sockersuget försvinner iaf.

  Ser framemot LCHF recept! :)
  Kram kram

 13. pinkladyw595 skriver:

  Hej och skönt att du fortsätter med bloggen trots det tråkiga du råkade ut för. Den är beroendeframkallande hihih. Nåväl jag kör LCHF och mår så mycket bättre det är sant, så är man ute efter viktnedgång så är det strikt som gäller helt klart.Och sockersuget försvinner det bästa av allt. Jag är med i en Rivstart 2011 som startats av http://corneliatoneri.blogspot.com gå in och kolla vetja. Och jag ser verkligen fram emot mer LCHF recept.

 14. SigridE skriver:

  Härligt! Vi ska börja med LCHF nu på måndag. Gör du en egen kategori då?

 15. LindaW skriver:

  Kan du inte fråga pappsen var han hittade jalapenopoppers? Pleeease :-D
  I kväll ska jag till Örebro och äta tapas på Mingla, är det bra där?
  Kram L

 16. Mia75 skriver:

  OH vad gott det ser ut!

 17. soof skriver:

  Gu va gott det ser ut! =) Vill bara säga att jag älskar din blogg! =)

 18. Ulrikas Mat skriver:

  Nääää va avundsjuk jag blir!

 19. Tiiilda skriver:

  Hej! Sideboardet/skänken som du har en spegel över, du sa att det kommer från Europa Möbler. Har verkligen letat efter den, men inte hittat. Så tänkte kolla om du vet vad den heter? :) Tack snälla för svar ! Kram

 20. Annapajen skriver:

  Det ser jättegott ut! Men jag undrar… Måste man inte följa lchf slaviskt för att det ska funka? Jag kanske har fel, men har fått för mig att du äter det ibland bara och även äter ”vanlig” mat också. Blir det verkligen något resulat (om man är ute efter viktnedgång) om man äter kolhydrater ibland och lchf ibland?

  • Victoria skriver:

   jag är inte ute efter någon viktnedgång, absolut inte nu som gravid ;-), men man (jag) MÅR så mkt bättre med en lågkolhydratskost än att trycka i sig en massa kolhydrater. Men det där är ju så olika. Och vill man gå ner i vikt ska man nog vara striktare. Det brukar dock bli en bonus ändå när man skär ner på kolhydraterna, även på ”mitt” sätt :)

   • elsklingen skriver:

    Det där är jag också ute efter. Har just också beställt en lchf bok. Hoppas kunna få en mer balanserad mage och slippa sötsuget. För mig handlar det inte heller om att gå ner i vikt, för det tycker jag inte att jag behöver.

 21. Cina-71 skriver:

  Oj,ser ut som ni ordnat mat åt en hel armé.Men smaskigt.Skulle gärna vilja vara med i ett hörn där.

 22. annabanana skriver:

  Reprisen av lets dance går nu :) fast det kanske du vet :D