Naggande goda chokladbakelser

Eller egentligen är det kladdkakemuffins. Men med en klick vispgrädde och färska bär så förvandlas de smabbt till en liten bakelse, slurp!! Olivia älskar att baka, och kladdkaka/kladdkakemuffins är ganska tacksamt att kladda med, det blir inte så mkt disk och moment ;)

km1 km2 km3

ca 8 st muffins

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret. Blanda tillsist ner äggen. Klicka ner smeten i 12 st muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så håller de formen) Grädda i 175 c ca 12-15 min.

Bra att ladda frysen med inför oväntat besök ;)

(använde receptet jag brukar ha till vanlig kladdkaka men la till lite bakpulver)

0

14 reaktioner på “Naggande goda chokladbakelser”

 • sussieluskan skriver:

  Perfekt recept för mig när jag ska bjuda mina elever på fika nu när jag ska sluta! Men jag är vilsen med receptet – upptill står det att det är till ca 8 muffins men sedan att det ska hällas i 12 formar, ska jag göra receptet och lägga på en halva av alla ingredienser eller räcker detta till 12?! F´låt om jag inte är med, dagen har varit rörig i stort! :D

  • ForeverABird skriver:

   Jag gjorde dessa muffins idag och det räckte till 12 muffins som var precis lagom stora.

 • lucia skriver:

  Oj vad gott det såg ut! Får testa att baka dom under morgondagen. Tack för tipset! :D

 • Tilma skriver:

  My GOD vad gott det ser ut! Får nästan lust att hyra in Olivia till lite bakning – för jag avskyr det verkligen själv! ;D

 • snordstrom skriver:

  Gud så goda de där såg ut!
  Du är också väldigt fin i din mage. Vad härligt med en liten april bebis.
  Gillar du humanity armband så kicka in hos mig där jag ska lotta ut ett par!
  Ha en skön kväll.
  // sanna

 • Martina K skriver:

  Ser farligt goda ut!

 • e-linda skriver:

  Livsfarligt när man kommer hem med blodsocker lägre än Glocalnet och ser det här. Har man inga barn heller så kan det lika gärna bli en kastrull med hopjoksat dajm som inte ens hunnit svalna till middag. Får skaffa barn och sluta läsa din blogg :)

 • Katjas skriver:

  Hej. Jag gör nå liknande med glass till eller grädde :) håller med, det är jätte gott och går snabbt att göra. Min son brukar svänga ihop såna :) Kram

 • sandsdrommar skriver:

  Leilas kladdkakemussfinsrecept är också fantastiskt, det brukar jag använda. Och med vaniljkvark (vaniljskesella) istället för vispgrädde, det känns lite fräschare så ;)

 • Sara81 skriver:

  Gud så smarriga de genast såg ut bara av en klick vispgrädde och jordgubbar!

  Och du, den där randiga magen i förra inlägget. Den är ju verkligen helt underbar! Precis en sån liten kula som jag drömmer om att nåååångång få ha när jag är gravid. Istället för en bambabadboll ;)

  Kram

 • Maja skriver:

  Gott, men ska det verkligen vara en hel dl kakao i? Är sjuk hemma, det där låter annars gott till eftermiddagsfikat. Var får du tag i alla goda färska bär så här års? Det finns då inte på min ICA? ;)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen