Naggande goda chokladbakelser

Eller egentligen är det kladdkakemuffins. Men med en klick vispgrädde och färska bär så förvandlas de smabbt till en liten bakelse, slurp!! Olivia älskar att baka, och kladdkaka/kladdkakemuffins är ganska tacksamt att kladda med, det blir inte så mkt disk och moment 😉

km1

km2

km3

ca 8 st muffins

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret. Blanda tillsist ner äggen. Klicka ner smeten i 12 st muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så håller de formen) Grädda i 175 c ca 12-15 min.

Bra att ladda frysen med inför oväntat besök 😉

(använde receptet jag brukar ha till vanlig kladdkaka men la till lite bakpulver)

 1. Gott, men ska det verkligen vara en hel dl kakao i? Är sjuk hemma, det där låter annars gott till eftermiddagsfikat. Var får du tag i alla goda färska bär så här års? Det finns då inte på min ICA? 😉

 2. Gud så smarriga de genast såg ut bara av en klick vispgrädde och jordgubbar!

  Och du, den där randiga magen i förra inlägget. Den är ju verkligen helt underbar! Precis en sån liten kula som jag drömmer om att nåååångång få ha när jag är gravid. Istället för en bambabadboll 😉

  Kram

 3. Leilas kladdkakemussfinsrecept är också fantastiskt, det brukar jag använda. Och med vaniljkvark (vaniljskesella) istället för vispgrädde, det känns lite fräschare så 😉

 4. Hej. Jag gör nå liknande med glass till eller grädde 🙂 håller med, det är jätte gott och går snabbt att göra. Min son brukar svänga ihop såna 🙂 Kram

 5. Livsfarligt när man kommer hem med blodsocker lägre än Glocalnet och ser det här. Har man inga barn heller så kan det lika gärna bli en kastrull med hopjoksat dajm som inte ens hunnit svalna till middag. Får skaffa barn och sluta läsa din blogg 🙂

 6. Gud så goda de där såg ut!
  Du är också väldigt fin i din mage. Vad härligt med en liten april bebis.
  Gillar du humanity armband så kicka in hos mig där jag ska lotta ut ett par!
  Ha en skön kväll.
  // sanna

 7. Perfekt recept för mig när jag ska bjuda mina elever på fika nu när jag ska sluta! Men jag är vilsen med receptet – upptill står det att det är till ca 8 muffins men sedan att det ska hällas i 12 formar, ska jag göra receptet och lägga på en halva av alla ingredienser eller räcker detta till 12?! F´låt om jag inte är med, dagen har varit rörig i stort! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..