Panerad torsk med äcklig sås :(

Glömde  ju visa er hur torsken blev häromkvällen.. Jag gjorde som många av er tipsade om, dubbelpanerade i mjöl + ägg + ströbröd och stekte i en massa smör. Jättegott!!

pfisk1

Till detta blev det pressad potatis, rivna morötter, citron och remoladsås. Såsen var inte alls god!! Tjock och konstgjord med frän bismak av curry??! YAK! Jag vill ha en sån god krämig geggig sås som man får på restaurang, eller till och med i skolmaten. Nån som har ett bra sånt recept??

Usch så ääääääcklig sås :(

Usch så ääääääcklig sås :(

 1. Panera din fisk i ägg och sesamfrön istället. Då har du LCHF. Eller ägg och parmesanost.

  Remouladsås kan du göra så här: 1 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, 1 tsk dijonsenap, 3 msk hackad saltgurka. Klart!

 2. Säger som ovanstående med såsen, den som de gör i skolan är nån blandning av creme fraiche, majonäs, bostongurka (eller saltgurka), salt och peppar och sen tror jag att de på skolan där jag jobbar brukar ha i senap också, men osäker på om det är dijon 🙂 Du får prova dig fram, glöm inte att pressa i citron 🙂

 3. Jag har inget bra recept på såsen men på morötterna till torsken! Riv ner ett äpple eller två i morötterna och pressa ungefär tre msk citron över, jag brukar ta en tesked socker också men det kan uteslutas. Vips så har du världens godaste side dish fylld av vitaminer! 🙂

 4. Gjorde remouladsås ikväll. Använde hälften lätt creme fraiche o hälften vanlig creme fraiche, bostongurka, salt, curry. Blev bara såå god! 🙂

 5. Imorgon fyller jag år! 😀 Då ska jag bjuda på din fina lax i ugn och sedan pannacottan med hallonsirap till dessert… mums!! Hoppas det blir lika gott som det ser ut 😉 Hur gör jag med stjärnanisen, låter jag den bara koka med? Ska såsen bli kall innan den hälls på pannacottan? Tänkte på en annan sak, jag gillar verkligen också att äta LCHF, för jag svullnar lätt av alla kolhydrater. Men jag blir snabbt hungrig när jag äter utan, och lite ”skakig”. Behöver jag mer då eller tillsätta mer fett?? Stor kram o tack för alla fantastiska tips på mat o inspiration

 6. Hej! Mitt tips på supergod remouladsås är blanda cremefraiche med majonnäs och lite vispad grädde.Ta en burk med picklesblandning(sån där med morötter,blomkål mm)hacka och kläm ur all vättska och rör ner.Smaksätt med citronpeppar.Den här gjorde vi på resturangen jag jobbade på och den var jättepoppis.

 7. Inte kul när det inte blir gott. Jag gjorde en kanon god kallsås till varmrökt lax i söndag. 1,5 dl vispad grädde, 1,5 dl creme fraiche, 200 g majonäs, 1 st äpple, 1 st gul lök, 2 msk bostongurka, salt och peppar. Det blev sååå himla god, har ätit detta till lunch i två dagar nu med bara en god avocado till, MUMS. Du måste testa denna,

  Kram AL

 8. Hej Hej!
  Jag brukar göra en romsås som passar till vilken fisk som helst. Tar 1 dl creme frachie (ibland även lite gräddfil), ca 2-3 msk majonnäs, röd stenbitstrom, dill och sen pressar jag i lite citron. Är verkligen supergott speciellt på sommaren med grillad lax men färskpotatis och smörstekta sockerärter. / A

 9. En burk picklesblandning MÅSTE det vara i creme frachie och majonäs blandningen,gärna lite extra nerhackad smörgåsgurka också. En annan supergod fisksås är creme frachie och majonäs,finhackad dill och massa handskalade räkor i och lite stenbitsrom…verkligen jättegott

 10. Det var längesedan jag gjorde panerad torsk, men jag har för mig att man kan göra en Tartarsås till. Tartarsås innehåller majonäs som kryddas med antingen gräslök och lök, eller persilja, kapris, citron och rödlök, eller dijonsenap och cornichons. Välj de smaker som lockar mest.

 11. Hej!
  Jag brukar alltid göra sås på creme fraiche, dill och gräslök (fryst går bra), salt och ibland lite citronpeppar. Hur gott som helst och funkar till alla fisksorter. Ingen remouladsås dock…

  Tack för en fin blogg!

 12. En jättegod remoulade till stekt torsk är:
  Majonäs i lösvikt(tycker de andra är så starka)
  lite hackad saltgurka, lite hackad ”vanlig gurka” hackad gul lök och hackat ägg. Sen lite peppar bara. Denna sås är underbar, och den görs på hotell Nordevik i Skärhamn.

 13. Måste även ge receptet till örtagårdssås som är underbart gott till varmrökt lax.
  1 burk majonäs, (kan bli lite för mycket)
  2-3 dl gräddfil
  1 ask kryddkrasse
  1/2 dl hackad gräslök
  1 dl hackad persilja
  1 dl hackad dill
  1/2 tsk krossad rosmarin
  1 kryddmått vitlökspulver
  1 kryddmått paprikapulver
  2-3 kryddmått salt
  blanda alla kryddor, majonäs sedan gräddfil

 14. Först vill jag säga att din matblogg är jättefin! Har varit in flera ggr men kommenterar nu först ;-)…
  Min remouladsås är superenkel och jag tycker det blir gott:
  Blanda Majonäs och bostongurka + lite salt och peppar – klart! 😀
  Ibland är det enkla det bästa och denna röra brukar jag använda även som hamburgerdressing – funkar perfekt!
  ps med hemmagjord majonäs blir det ju extra gott, alternativt ”Hellmans” (den köpta, som är godast från butik!)
  Ha de!

 15. på restaurangen jag jobbat på körde vi 2/3 cremefraich 1/3 majonäs, curry efter behag, mixade pickles (mycket) den ska bli rätt tät.., en skvätt citronsaft, salt & peppar

  – Ida

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..