I kondis-paketet

Om det var nån som var nyfiken på paketets innehåll så var det detta 🙂 :

pak2

Bulle till Oliven, resten till mig och magen :)

Napoleonbakelser är en av absoluta favoritbakelserna! Och wienerbröd är jag ju svag för som ni vet.. 😉 Har ni någon favoritbakelse? Eller tillhör ni dem som inte alls gillar bakelser? (Som Micke tex.. 😉 )

Myskväll med lilla familjen på schemat. Hoppas ni får en skön kväll!!! Och tack för alla gulliga kommentarer och mail ♥♥♥

 1. Jag gillar inte bakelser. Inte wienerbröd heller, men jag hade kunnat tänka mig kanelbullen! När jag går på café väljer jag alltid en macka istället för fikabröd. Skagenröra klår alla ”sötsmörjor” (läs vaniljkräm och annat läskigt) med hästlängder! =)

 2. Du måste vara en sån som kan äta och äta och fortfarande hålla figuren 😉 Är nygravid och har ett väldigt mat- och baksug! Livrädd hur detta ska sluta 😉 Har tack och lov tränat i alla tider och gravidkilona har rasat…men nu ett par år äldre och tre barn senare…ska bli intressant 😉 Tur att den blivande pappan bl.a. Är utbildad till PT 🙂 Men nu ska jag bara njuta av all god mat som finns 🙂 kram

 3. Visst kan jag äta en bakelse då och då(när nån fyller år och svärmor tvingar mig 😉 ) men jag är ingen ”fika människa”, äter väldigt sällan bullar och kakor. Fikar jag på stan så blir det oftast en chiabatta med skinka och tomat med lite sallad till eller en macka, ibland väldigt sällan så kan det bli en chokladboll.

 4. Hejsa. Hoppas att humöret är bättre nu efter de godsakerna 🙂 Tyvärr så finns ej så många bakelser som ej innehåller mandel eller nötter 🙁 Finns säkert någon som jag skulle kunna äta men men. Att ha mandel och nöt allergi är jätte tråkigt verkligen. Denna alergi kom efter att jag hade fått min första son, innan tålde jag dem.
  Ha en bra kväll Kram

 5. Älskar maräng, så budapestlängd står högt på listan. Marsipan är också himla gott 🙂 Kanelbullar, sockerkringlor och skolbullar är andra favoriter. Sen instämmer jag med en av de tidigare kommentarerna att det ibland kan va godare med en matig macka 🙂

 6. Semlan ligger nog högst upp på min lista i alla möjliga varianter året runt :D! Åt massvis med saffranssemlor nu under julen! Prinsessbakelser är även dem jättegoda!!

 7. wienerbröd absolut godast, hade dock en period när jag inte kunde äta det godaste i mitten för min storebror sa att det kallades ”mormorshosta” Äckligt! Kunde heller inte äta vaniljsås för där lurade han i mig att det var gäddsås bara för att han skulle få mer. Slugt. Tur att man växt upp och inte är iaf helt lika lättlurad 😉

 8. Kanelvbullen till Oliven såg helt klart godast ut. Som barn tyckte jag om bakelser, men eftersom jag har blivit mer o mer anti-vispgrädde så går bakelser fetbort för mig, tyvärr. När jag fikar ute på café el så så blir det oftast en räkmacka eller nån god baguette med nån smetig skagenröra och vill jag ha nåt sött efter blir det kanelbulle, kladdkaka eller nån bärpaj med vaniljsås.
  Så helt antisött är jag inte även om bakelser o gräddtårtor inte är mina favoriter….

 9. Är helt galen i allt som har med choklad att göra. Som kladdkaka, det är nog favoriten. Annars så gillar jag inte tårtor och bakelser värst mycket. Äter hellre en ren chokladbit då 🙂

  Kram

 10. Nej jag gillar inte bakelser. Möjligen, möjligen om den består av choklad. Men annars är jag mer salt än söt. Dock tycker jag det luktar himla gott på kondis, och av munkar och wienerbröd.

 11. Jeeezez tjejen vad du gottar dig i diverse godsaker! 🙂 jag gottar mig ofta med men har tyvärr fallenhet att lägga på mig snabbt så kan aldrig frossa så ofta utan att det syns. Önskar dock att inte behövde tänka på det, men dels det och dels att jag har anlag för diabetes gör att det inte funkar att frossa lika mycekt längre som jag kunde göra när jag var lite yngre. Du får verkligen njuta av att du kan göra det Kram!

 12. Gott, gott! Jag äter dagligen något bakverk. Älskar cheesecake, men överätit det nu, så nu är det muffins, donitser, wienerbröd som gäller 🙂 Tack för en inspirerande blogg! Kram!
  hovkonditorn.blogspot.com

 13. Är man uppväxt på ett bageri/konditori så finns det många favoriter.
  Inte så att jag tröttnade precis utan fick bara mer smak. Det är min hemliga dröm att nån gång öppna eget. Var lite för liten när min pappa sålde sitt ; )

  Kram Kram

 14. Hej!
  Färsk riktigt gjord budapestbakelse är bland det godaste som finns eller mormors petichou??? bakelser. Napolen med romkräm isf grädde är godare än godast.

 15. hej hej
  bakade knäckpaj igar…mmmmmm den blev god inte lika seg knäckig som din pa bilden , men god, tack:) en liten fraga: andvander du vanlig ugnsvarme eller varmluft till dina recept?
  Hoppas att du far en toppen helg:)

 16. God morgon! Bakade din chokladkladdkaka med kokostoscatäcke, blev en riktig favorit… Gud så god den är!!! Måste bara tipsa dig om ett ställe du kan gå till om du är svag för fikabröd. Jag bor också i Örebro och bakom Almbyskolan finns ett bageri ”Bullvivan”. Har aldrig ätit så goda bakverk som där. Dom har öppet vardagar 7-16 (om jag inte minns fel). Om du inte har varit där redan så lovar jag att du inte blir besviken! Ha en skön helg! Kram

 17. Wienerbröd och bullar/längder står jag gärna över, däremot prinsessbakelser, cheesecake eller helt vanlig kladdkaka/brownie är jag väldigt svag för. Även pajer i alla former är mumsiga…oj oj farligt att skriva om…nu komemr suget!

  Kram och trevlig helg /Åsa

 18. Hej Victoria!
  Hoppas att din dag är bättre idag, tänkte så mycket på dig i går efter det du skrev.
  Är så glad över att du har börjat att blogga igen, det förgyller min vardag att läsa det du skriver om, för att inte tala om alla smarriga rätter som du visar oss, mums.
  Mmmmm det finns ingen godare bakelse än budapestbakelser, den riktigt smälter i munnen.
  Du som är en stor älskare av napoleonbakelser vet kanske att det finns ett jättegott och superenkelt recept på dom bakelserna.
  Min mor brukar göra det när mina föräldrar har kalas och alla bara älskar dom.
  Meddela mig om du är intresserad av receptet så mailar jag över det till dig.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 19. Nope,inga tårtor eller bakelser för min del! Men kladdkaka eller någon mjuk småkladdig annan kaka (utan vispad grädde)kan slinka ner…;) Fast jag planerar hellre goood mat! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..