Tapet i babyrummet??!!!!

Är så kluven till tapeten i rummet lillebror ska få. Denna vita tapet (Maison Decor) sitter på en fondvägg därinne nu. Den är mönstrad i vitt/pärlemor och det mönstret framträder tydligast när solen ligger på (De andra väggarna är vitmålade). Frågan är om den passar i ett barnrum eller om jag vi ska tapetsera över den med något ”lekfullare”. Är den för tråkig? Eller räcker det att satsa på fina gardiner, matta, lampor etc och pigga upp rummet med? Tapeten i sig tycker jag är jättefin!

lille2

lille3

Sängen börjar fyllas med gosedjur och söta minikläder och filtar ♥♥♥

Kvällsbelysning och taget med blixt. Och en fotomodell smög sig in i hörnet ;)

Kvällsbelysning och taget med blixt. En liten fotomodell smög sig in i hörnet ;)

Älskar ju vitt och stilrent, men tycker barn ska få vara barn och ha en färgglad tillvaro 🙂 Men som sagt finns det ju så mkt fina färgglada möbler och textilier att ta till.

Vad tycker ni??

Har ni tips på fina barnrum och idéer så tipsa/länka/maila gärna!

 1. Hej Viktoria.Tapeten är jättevacker.Tycker också om när det är stilrent.Kolla gärna på Annas blogg här(starwomen).Hon har verkligen en säker smak när det gäller inredning enl. mig.Men alla har vi ju olika smak.Kram och ha en fortsatt bra Måndag.

 2. Jag tycker tapeten var jättefin, men förstår vad du menar med att du vill ha färgglatt/lekfullt, men jag är övertygad om att du kan få det precis så fint som du vill det med textilier, tavlor, filtar och annat i färger.
  Hur du än gör så kommer din lilla kille få det såååå fint, det vet jag!

  Hör av dig om du vill ha tavlor, jag målar barnfigurer för glatta livet, Hello Kitty, Nicke nyfiken, Fem myror (är fler än 4 elefanter), panduror små figurer och Astrid lindgrens härliga figurer. Målar gärna till både lillkillen och Oliven 🙂 Kan maila över smakprov om du är sugen!

  Kram Åsa

 3. Jag tycker du ska behålla tapeten, jättefin!
  Sedan är det roligare och göra om när bebisen blir större. Det blir superfint med färgglada gardiner och dylikt.
  Är allt lite avundsjuk på dig som snart får bebis, en härlig tid.
  Kram Marie
  PS håller med dig, bröd blir liksom aldrig bra…gjorde två olika i helgen och är inte nöjd med något. Men mannen är så snäll och tuggar på ändå…barnen är mer ärliga och milt sagt vägrar äta det:)

 4. Den tapeten fast i brunsvart valde min son Kevin till sitt rum som fondvägg. Han var visserligen 11 år när han valde den… men jag tycker att den är lite ”lekfull” samtidigt som den är stilren. Sätt till lite färgglada textiler som kuddar, matta och gardiner i lime t ex. så blir det kanonfint! Du har ju så fint överallt så jag är övertygad om att även detta kommer att bli super!!! Lycka till!

  1. Vi har den i helsvart i allrummet på övervåningen. Det känns dock lite mörk där så den ska tapetseras över. Anledningen till att vi valde just den var att vi hade den i vardagsrummet i vår lägenhet i Stockholm som vi saknar så, ville känna oss lite hemma 🙂 men den gjorde sig mkt bättre i lägenheten än här. Så kan det bli!
   kram kram

 5. Jag hade nog behållit denna tapeten till att börja med och satt lite roliga detaljer och färger till, bättre att tapetsera om när han blivit lite större.

  Vi håller på med min 6-årigs rum just nu, temat är Michael Jackson, så det blir en fondvägg men han på, vita väggar och kanske en svart med. Lillkillen är verkligen så medveten hur han skall ha det ; ) Pappa får även måla lite snygga tavlor med Michael Jackson på (skönt med en konstnär i familjen ; )

  Kram, kram

 6. Det var jätte fint och stilrent! Tycker du att det fattas lite färgglatt och lekfullt kan ni istället satsa på färgglada och färgstarka detaljer och möbler i rummet.
  Oh, så fint han kommer få det! Du har en jättebra smak vad gäller inredning, det syns på dina vackra bilder i hemmet 🙂

 7. Vilken fin tapet!! Tycker absolut ni kan ha den kvar, så kan ni sätta färg på textilier och annat 🙂 Kramis S

 8. Tycker absolut att ni ska ha var den vackra tapeten och satsa på färglada textilier och annat. Vacker och harmonisk färg.

 9. Jag tycker ni ska ha kvar den fina tapeten. Den passar absolut i ett babyrum. Sedan kan man ju tapetsera om när pojken blivit lite större i så fall, om man vill ha mera färg då. Kram

 10. Tycker tapeten är jättefin och att du skall behålla den. Du fixar säkert till det med gardiner, mattor osv så det kommer bli ett mysigt barnrum ändå. Det blir ju lite extra kul att göra om det sen när han blivit större och kan få vara med att bestämma lite.

 11. Behåll tapeten – den är superfin! Rent spontant tycker jag även att den är lite barnslig/lekfull. Och i kombination med färggladheter i övrigt kommer den nog passa ypperligt! Rätt skönt också kanske att få en lugn tapet i rummet? Det underlättar ju när man ska sova 😉

 12. Jag hade nog haft tapeten kvar och vräkt på med färgklickar på sängkläder/gardiner/mattor istället! Du kommer säkerligen att få byta inom snar framtid när han har hittat en färgkrita eller två att sysselsätta sig med 🙂

 13. Hej!
  Jag hoppas att jag inom en väldigt snar framtid oxå ska vänta en liten..
  Tycker det är väldigt fint med stilrent, jag hade valt Borås tapeters New Classic serie, kanske den med blå stjärnor som fondtapet och sen kanske en blå randig i resten av rummet om man vågar.. 🙂
  http://www.borastapeter.se/Kollektioner.aspx?k=HH&l=1
  Vita möbler till det tycker jag hade varit fint!
  Kram på dig och magen från Göteborg

 14. Spara tapeten om du tycker om den. Den är ju jättefin. Barnrum har ju en förmåga att bli färgglada ändå så jag tycker det känns skönare med en lugn bas.
  Kram!

 15. Håller med att ni ska spara tapeten! Vi köpte väggdekaler från http://www.unikdekor.se. De hette Funtosee, finns flera olika teman att välja på! Vi är jättenöjda! Sen när lillkillen blir äldre, kan vi byta ut till Carstema eller vad han kan tänkas gilla. Och så lite färgglada gardiner och lampor! Du har så bra smak, så det blir säkert bra!

 16. Hej Victoria!
  Hoppas du haft en trevlig måndag… Själv har jag o lilleman haft en lugn o skön inne dag. =) Tycker tapeten är superfin!! Absolut spara den, tycker jag. Man kan göra såå mkt annat i ett rum som gör det barnmysigt!! =) Ha en fortsatt trevlig kväll!
  Kramar Jeje!!

 17. Godkväll. Jättefin tapet. Jag skulle ha den kvar och piffa upp med lite färger på gardin, matta, krukor, lampa eller dylikt.
  Ha en fin kväll

 18. Jag tycker ni ska behålla tapeten om du tycker om den. Då kan ni i stället möblera med lite färgglada möbler, matta etc. Och så kan ni när er son blir större ändra tapet efter hans önskemål 🙂

 19. hej kära granne!

  whaaat?? ett rum jag inte har varit i;-)) hihi…

  jag tycker oxå du ska behålla tapeten tillvidare och ‘känna in dig’ lite och se sen hur det känns när bebisen kommer:-) lycka till!

  kraam!!

 20. Klart du kan behålla den och istället pimpa med färgglada textiler och annat. Kommer bli finfint! För tapeten är ju jättesnygg 🙂

 21. Jag tycker fondtapeten ni har i rummet är väldigt fin och stilren så ni kan absolut ha kvar den och istället få in färg i rummet genom att välja en färg ni gillar och sedan ha kuddar, tavelramar, lampa, matta osv i den färgen. Men om du vill ha tips på en fin och framförallt rolig tapet ska du kolla in denna:
  http://www.nyfargbutik.se/se/art/carma-microbes-89305.php
  Den har vi i vår sons rum och jag skrattar varje gång jag kommer in i rummet och tittar på de roliga figurerna på hans fondvägg 🙂 Små mystiska mikroorganismer (konstiga figurer) i en limegrön färg på vit botten. Figurerna finns i stora och små men vi har små. Två av väggarna är målade i vitt, en vägg med mikroorganismerna och en vägg i vitt/limegrönt randigt på tvären istället för på längden. Supersnyggt. Resten av rummet går sedan i vitt (tex byrå, skötbord, pall osv) och limegrönt (matta, lampa, tavelram osv)! Limegrönt är snyggt och passar dessutom både killar och tjejer 🙂

 22. Tapeten är jättesnygg! Du kan ju liva upp den med häftiga wall-stickers. Village har fina med ugglor. Lycka till!

 23. Tapeten är jättefin men med Olivias rum i bra minne så visst vore det väl roligt att göra nåt liknande fast för pojkar?!
  kram

 24. Suuuperfin tapet 🙂 lite ljusbå gardiner mm mm så blir det väl perfekt för en lillebror…..behåll den definitivt 😉

 25. Behåll den tapeten, den är stilren och lugn. Och det passar i barnrummet tycker jag. Sen piffar du upp med andra färgglada saker istället. Bättre att tapetsera om senare, när den lille har blivit lite större och vill vara med och bestämma. Ser fram emot att se rummet med gardiner med barnmotiv osv 🙂 Var rädd om dig, och krya på dig och halsen! Kramar

 26. Tycker tapeten var super fin – a keeper!!!
  Tycker det är fint i ett bebis rum att det är enkelt avskalat och lugnt!
  Det hinner bli galet flickigt/pojkigt när de blir äldre med egna viljor. Då kan man ju ha mer färg o.s.v.
  kram

 27. Jättefin tapet, den ska jag lägga på minnet tills vi flyttar till nytt hus i april 🙂
  Ett tips är att kolla på tapetorama.se, där finns jättemycket fint (kanske för mycket? ;-))
  mina favorit barntapeter är från Pip…jag tror min äldsta dotter på 5 år ska få den med turkos bakgrund och rosa fjärilar etc på…såå fin!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..