LCHF valnötsbröd

Här kommer det utlovade LCHF brödet! Receptet har jag hittat inne hos goa Åse56kilo.se, hon har många goda tips på LCHF-rätter så kika gärna in till henne! Många som äter enligt LCHF saknar ju bröööööööd att äta till frukost, tillhör ni dem så testa detta :)

1 bröd á ca 27 skivor (1 kolhydrat per skiva)

Mixa i mixer (ska bli som mjöl):

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt

Lägg i resten av de torra ingredienserna:

1 matsked brödkryddor, tex Santa Marias.
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:

250 g kesella 10%
6 ägg

Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor

lbrod1 lbrod2 lbrod3

Tips, gör ganska tunna skivor och ös på med goda kladdiga tillbehör och gör smörrebröd. Tex sallad, avocado, skagenröra & räkor. Eller sallad, rostbiff, remouladsås och pickles. Eller sallad, köttbullar och rödbetssallad. Låt fantasin flöda!

0

0 reaktioner på “LCHF valnötsbröd”

 • fialia skriver:

  Har detta bröd inne i ugnen just nu. Första gången jag testar att baka det. Ska bli spännande att smaka. När jag körde mixern fick jag inte linfröna att bli som mjöl. Jag körde mixern jättelänge, ändå blev det inte som mjöl. Fröna blev förvisso delade men jag undrar ändå om det blev galet. Det visar sig om ca en timme… ;)

  Tack för alla fina tips!

 • Junipingla skriver:

  PUSS, tack för länken!!!
  Jag brukar också rosta det för då blir det godare!! Åt äggmacka i morse =)

 • saka skriver:

  Ser spännande ut! Detta brödet ska ja göra någon dag!

  http://ttela.se/bloggar/1.1080183-sannas-goda

 • al68 skriver:

  Ja, det var jag som tipsade Åse. Fast jag måste erkänna att jag tycker att det växer i munnen när man ätit detta några mornar, men jag tror att det är linfröna som jag inte klarar av för mycket av. Provade själv ett mandelbröd som man gör i micron, det tar 2 minuter. Det var jätte gott.

  Jag tycker med att det är en god macka jag saknar när jag äter LCHF, annars saknar jag verkligen inte nått, maten är såååå mycket godare med fullfet grädde, cf mm.

  Kram kram

 • e-linda skriver:

  Brödet ser gott ut men är det inte väldigt mycket linfrö i? Men tanke på rekommendationerna… (se livsmedelsverkets sida) Men jag vet int.

  • Junipingla skriver:

   Brödet innehåller knappt 1,5 msk linfrö per 2 skivor, dvs det faller inom den dagliga rekommendationen. Dessutom så reduceras cyanidinnehållet vid bakning.

 • Perlan skriver:

  Hej Vickan… Kan tipsa om jättesöta äggkoppar som jag fick hem idag ;) svart/vita eller ljusgrå/vita
  http://www.perlanliving.se/visa_produkt.asp?id=2122
  Kraaaam

 • jeanette.b.gustafsson skriver:

  Tack för många inspirerande recept.
  En dum fråga, sätter du hela valnötter i eller mixar du dem också?

 • snordstrom skriver:

  Tack för bra ”bröd” tips. Även om jag inte kör LCHF så är det alltid härligt med ett bröd utan kolhydrater:-).
  Läste om dina tapet tankar häromdagen. Jag håller på att välja till min lilla tjejs rum, å kan bara inte bestämma mig den här gången, finns ju så mkt fint :-)
  Ha en bra kväll.

  varma hälsningar
  sanna

 • annabelle skriver:

  En fråga; Någon som vet om kokosmjölk är LCHF vänligt?

 • Gabriel skriver:

  Hej!
  Måste bara fråga var köpte du jalapeno poppers som du gjorde häromdan :)?
  Sen blev jag nyfiken på köttfärs och svampsoppan du skulle göra, kommer receptet på dem :)?

 • Helenafena skriver:

  Kan starkt rekommendera att rosta detta bröd (ganska hårt rostat ska det va), det får en väldigt god smak och får ännu mer brödlik konsistens! Sen på med massor av smör/bregott och vad man nu vill ha som pålägg, jag älskar stark ost eller skinka och lite tomat!

  • al68 skriver:

   Det skall jag verkligen prova, då jag tycker att det växer i munnen efter ett tag, kan säkert smaka bättre om man rosta det, tack för tipset ; )

 • Pinglan67 skriver:

  Åh, så bra! Det där receptet ska jag absolut prova. Jag har nästan slutat med bröd helt och hållet, men jag saknar det då och då. Det här blir ju perfekt om det är gott!!
  Tack för en bra blogg!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen