Lax i krämig ostsås

Jag äääälskar ost och längtar mig blå tills jag kan äta alla härliga mögelostar och annat graviditets-förbjudet igen!! Men det finns ju en hel del man kan äta nu med, som parmesanost. I morgon blir det ostprovning framför Let´s Dance med goda vänner. Återkommer med smakbetyg på dessa godbitar från Zeta!

parm1

Här kommer ett jättegott recept på lax i krämig ostsås. Snåla inte på osten!! 🙂

parmelax2

4 port:
4 laxfiléer
citronpeppar
salt
purjolök eller schalottenlök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl färskriven paremsanost
pinjenötter

Strimla löken och lägg i botten på en ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar. Blanda grädde, creme fraiche och parmesanost. Smaka av med salt. Häll blandningen runt fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Kolla så fisken är färdig! Rosta pinjenötterna lätt i torr het stekpanna. Strö dem över fisken vid servering.

parmelax1

Blir krääääämigt och gott, rekomenderas för ostälskare 😉 Inte alla som gillar ost (vilket jag bara inte kan förstå 🙂 ), vilket läger tillhör ni??

I samarbete med Zeta parmesanost.

 1. Älskar ost! hårdost, smältost, färskost! feta, mozarella, ädel, jaa alla sorters ostar iaf! Det är sååå gott!
  Kul att bloggen är igång igen! Har längtat efter dina recept! Och grattis!:)

 2. Inga mögelostar går hem hos mej.. Men hårdostar 😛 Åhhh.. att bara sitta och karva parmesan med en kniv är aldrig fel 😛 Sen är ju smält ost med krispig yta på gratänger förbjudet gott 😛 Och mozarella med svartpeppar och salt… mmm.. nu blev jag sugen på ost 😀

 3. åh det där lätt ju allt för gott!!!
  Kanske middagen på lördag…. Vad serverar du till? Potatis eller bara sallad?

 4. Jag ar som du, ALSKAR ost, och brukar ha kylen full av olika sorter. Ska definitivt testa detta receptet. Alskar citronpeppar med, sa det kan ju inte bli annat an bra. 🙂

 5. Jag är definitivt ostälskare och framförallt Parmesan (och Halloumi & getost också…är lustigt nog inte nån ost och kex fantast..borde väl vara det när jag älskar ost i mat..)
  Hela familjen här älskar lax också (mina killar är superpetiga i maten, men gillar lax tack och lov…,men de vill inte att nåt ska vara kladdigt så det blir väl till att peta bort osten på deras som vanligt….)
  Det är så bra med dina recepttips!

 6. Ost i maten älskar jag, ju krämigare – desto bättre. Västerbottenspaj för att nämna något… mmmm! 🙂
  Men däremot kan jag inte med ost på smörgås, skumt!

 7. Underbart att du är tillbaka!!! Du har varit saknad!! Milda Matilda, det här låter hysteriskt gott, och YES, ost är det bästa!!! Ska sannolikt testas i helgen! Tack för alla idéer, matglädje och inspiration!! Hur mår maggen?
  Kramar från Halmstad

 8. Ahhh! Nu när min karl har lämnat hemmet för åre över helgen ska jag passa på att äta lax i mängder. haha. Fisk och skaldjur är inte hans favoriter precis så man får passa på 😉 Tack för tipset! Hoppas att allt är bra med er! kram

 9. Hej Victoria!
  Jag älskar ost, dock inte alla sorter.
  Denna rätten ser verkligen smarrig ut, den är värd att prova.
  Är så glad att du har kommit tillbaka och börjat blogga igen, det är höjdpunkten på dagen när man ser att du har skrivit något i din blogg.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 10. Åh, så gott det låter, måste testa detta i helgen.

  Ska bli kul att höra vilka som får bäst betyg

  ha en bra dag kram

 11. Ett annat hett tips är att lägga bladspenat, färsk eller urkramad fryst, i en ugnsform. Lägg laxen ovanpå, salta lite, mycket vitpeppar, rikligt med färskriven parmesan. Avsluta med grädde… mums

  Testa detta. Jag lovar att du inte blir besviken 🙂

 12. Jag ÄLSKAR precis all ost.
  Det finns ju inget bättre än att få njuta av en härlig ostbricka…
  Jag är uppväxt med ostar i ”stora lass” med en morfar som var ostmästare:-)
  PS Receptet lät jätte smarrigt
  KRAM KRAM

 13. ÄLSKAR OSTAR!!! 😀 Mozzarella, Holoumi, Fetaost, Getost, Parmesan, Brie, Färskost, Port Salut… Mmmm, MUMS!! Enda nackdelen med graviditet för mig var att jag inte kunde äta all ost o ta mig ett glas rött… Så glad jag blir att du är tillbaka Victoria! 😀 Här hemma är det mindre roligt (trots ost i kylen ;-)…) för sambon har åkt till fjällen över helgen o sonen ligger sjuk i influensa 🙁 Hoppas ni mår bra, kram kram

 14. Gillar hårdost på smörgås t.ex. Gillar OSTbågar 😉 Gillar dock inte när det blir för mkt ostsmak i mat 😛 Mögelost lockar inte, dels då det börjar på mögel 😛 Prästost är min favvo – vill ha lite sting i osten 😀

 15. Jag ÄLSKAR ost, precis som du. Gillar faktiskt alla typer. Jag hade lite svårt för chevre när jag var yngre men nuförtiden älskar jag det också. En riktigt ostoman alltså… 🙂 Trevlig helg! Kram PS. Superkul att bloggen är igång igen!

 16. Hej.
  Har läst Hannas blogg i många år, men idag är första gången jag läser din – vet inte varför jag inte klickat in på din sida men jag lovar att jag kommer återkomma.
  Har skrivit ut massor av recept till kommande matplanerande MUMS!
  Ska bli kul att fortsätta läsa din härliga blogg!
  En sista sak, ni är alla så himla söta som bloggar hos Hanna & Peter.
  Kram kram från mig

 17. Här är en till som gillar ost:) Blev så sugen när jag såg bilden så nu står den här rätten i ugnen….spännande!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..