Lax i krämig ostsås

Jag äääälskar ost och längtar mig blå tills jag kan äta alla härliga mögelostar och annat graviditets-förbjudet igen!! Men det finns ju en hel del man kan äta nu med, som parmesanost. I morgon blir det ostprovning framför Let´s Dance med goda vänner. Återkommer med smakbetyg på dessa godbitar från Zeta!

parm1

Här kommer ett jättegott recept på lax i krämig ostsås. Snåla inte på osten!! :)

parmelax2

4 port:
4 laxfiléer
citronpeppar
salt
purjolök eller schalottenlök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl färskriven paremsanost
pinjenötter

Strimla löken och lägg i botten på en ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar. Blanda grädde, creme fraiche och parmesanost. Smaka av med salt. Häll blandningen runt fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Kolla så fisken är färdig! Rosta pinjenötterna lätt i torr het stekpanna. Strö dem över fisken vid servering.

parmelax1

Blir krääääämigt och gott, rekomenderas för ostälskare ;-) Inte alla som gillar ost (vilket jag bara inte kan förstå :) ), vilket läger tillhör ni??

I samarbete med Zeta parmesanost.

0

0 reaktioner på “Lax i krämig ostsås”

 • Schlumpf skriver:

  Ost, ost, ost!!

 • Mizty skriver:

  Här är en till som gillar ost:) Blev så sugen när jag såg bilden så nu står den här rätten i ugnen….spännande!:)

 • Fias kastruller skriver:

  Härligt att du är tillbaka!

 • Ullebulle skriver:

  Hej.
  Har läst Hannas blogg i många år, men idag är första gången jag läser din – vet inte varför jag inte klickat in på din sida men jag lovar att jag kommer återkomma.
  Har skrivit ut massor av recept till kommande matplanerande MUMS!
  Ska bli kul att fortsätta läsa din härliga blogg!
  En sista sak, ni är alla så himla söta som bloggar hos Hanna & Peter.
  Kram kram från mig

 • SusanneSj skriver:

  Ost är gott = ) Dock går inte mögelost hem hos mig, i sås är det ok men inte så mycket mer.
  Receptet på laxen ska provas på.

  Kram o trevlig helg

 • jolla99 skriver:

  Jag ÄLSKAR ost, precis som du. Gillar faktiskt alla typer. Jag hade lite svårt för chevre när jag var yngre men nuförtiden älskar jag det också. En riktigt ostoman alltså… :) Trevlig helg! Kram PS. Superkul att bloggen är igång igen!

 • Catherine skriver:

  Hej!

  Undrar ifall du har privat mail
  Trevlig helg!

  Catherine

 • Trogen lasare skriver:

  Älskar också OST!

 • foodelicious skriver:

  Är själv en riktig ostälskare och favoriterna är grillad Haloumi, fetaost, getost/chevre, mögelost och parmesan. Har även fastat för Västerbottenost som är väldigt gott till paj som ett exempel enligt detta recept:

  http://foodelicious.se/vasterbotten-paj/

 • annabelle skriver:

  Gillar hårdost på smörgås t.ex. Gillar OSTbågar ;) Gillar dock inte när det blir för mkt ostsmak i mat :P Mögelost lockar inte, dels då det börjar på mögel :P Prästost är min favvo – vill ha lite sting i osten :D

 • Liz skriver:

  Gillar´t!! :D

 • Lillamy skriver:

  ÄLSKAR OSTAR!!! :-D Mozzarella, Holoumi, Fetaost, Getost, Parmesan, Brie, Färskost, Port Salut… Mmmm, MUMS!! Enda nackdelen med graviditet för mig var att jag inte kunde äta all ost o ta mig ett glas rött… Så glad jag blir att du är tillbaka Victoria! :-D Här hemma är det mindre roligt (trots ost i kylen ;-)…) för sambon har åkt till fjällen över helgen o sonen ligger sjuk i influensa :-( Hoppas ni mår bra, kram kram

 • Deja skriver:

  Jag ÄLSKAR precis all ost.
  Det finns ju inget bättre än att få njuta av en härlig ostbricka…
  Jag är uppväxt med ostar i ”stora lass” med en morfar som var ostmästare:-)
  PS Receptet lät jätte smarrigt
  KRAM KRAM

 • NinaB skriver:

  Ett annat hett tips är att lägga bladspenat, färsk eller urkramad fryst, i en ugnsform. Lägg laxen ovanpå, salta lite, mycket vitpeppar, rikligt med färskriven parmesan. Avsluta med grädde… mums

  Testa detta. Jag lovar att du inte blir besviken :-)

 • Carla skriver:

  Åh, så gott det låter, måste testa detta i helgen.

  Ska bli kul att höra vilka som får bäst betyg

  ha en bra dag kram

 • Camme skriver:

  Hej Victoria!
  Jag älskar ost, dock inte alla sorter.
  Denna rätten ser verkligen smarrig ut, den är värd att prova.
  Är så glad att du har kommit tillbaka och börjat blogga igen, det är höjdpunkten på dagen när man ser att du har skrivit något i din blogg.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

 • saka skriver:

  ÅÅ så gott! Ost är fantastiskt!

 • KatarinaS skriver:

  Hej!
  Ja, ost är så gott. I mat, på smörgås, i bakverk…

 • lise12 skriver:

  Älskar ost och choklad….skönt när man inte har värre laster än så ;)

 • Allerstig skriver:

  Perfekt! Jag som hade tagit fram lax ur frysen tills ikväll. Tack :-)

 • Dinara skriver:

  Ahhh! Nu när min karl har lämnat hemmet för åre över helgen ska jag passa på att äta lax i mängder. haha. Fisk och skaldjur är inte hans favoriter precis så man får passa på ;) Tack för tipset! Hoppas att allt är bra med er! kram

 • Maja75 skriver:

  Underbart att du är tillbaka!!! Du har varit saknad!! Milda Matilda, det här låter hysteriskt gott, och YES, ost är det bästa!!! Ska sannolikt testas i helgen! Tack för alla idéer, matglädje och inspiration!! Hur mår maggen?
  Kramar från Halmstad

 • Linas liv skriver:

  Ost i maten älskar jag, ju krämigare – desto bättre. Västerbottenspaj för att nämna något… mmmm! :)
  Men däremot kan jag inte med ost på smörgås, skumt!

 • mammasegen.com skriver:

  Jag är definitivt ostälskare och framförallt Parmesan (och Halloumi & getost också…är lustigt nog inte nån ost och kex fantast..borde väl vara det när jag älskar ost i mat..)
  Hela familjen här älskar lax också (mina killar är superpetiga i maten, men gillar lax tack och lov…,men de vill inte att nåt ska vara kladdigt så det blir väl till att peta bort osten på deras som vanligt….)
  Det är så bra med dina recepttips!

 • matarkivet skriver:

  Jag ar som du, ALSKAR ost, och brukar ha kylen full av olika sorter. Ska definitivt testa detta receptet. Alskar citronpeppar med, sa det kan ju inte bli annat an bra. :)

 • MsDemoch skriver:

  åh det där lätt ju allt för gott!!!
  Kanske middagen på lördag…. Vad serverar du till? Potatis eller bara sallad?

 • allimac skriver:

  Inga mögelostar går hem hos mej.. Men hårdostar :P Åhhh.. att bara sitta och karva parmesan med en kniv är aldrig fel :P Sen är ju smält ost med krispig yta på gratänger förbjudet gott :P Och mozarella med svartpeppar och salt… mmm.. nu blev jag sugen på ost :D

 • getiton skriver:

  OSTÄLSKARE såklart! Älskar verkligen all ost, får aldrig nog, haha :D

 • ines skriver:

  Älskar ost! hårdost, smältost, färskost! feta, mozarella, ädel, jaa alla sorters ostar iaf! Det är sååå gott!
  Kul att bloggen är igång igen! Har längtat efter dina recept! Och grattis!:)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen