Freeeeedag och mateusfrossa

Välkommen efterlängtade fredag och helg!! Tänk att man blir lika glad varje gång det vankas helg :) Den här fredagen har börjat med hosta och varm nyponsoppa men jag ska inte gnälla, så länge vi inte åker på magsjuka här hemma är jag glad!

Får mååånga frågor om mina Mateustallrikar och många efterfrågar bilder på min servis. Blev inspirerad av söta Starwoman som visade Mateus hos sig så nu har jag äntligen fått tummen ur.

mate4

mate5

mate6

mate7

mate8

mate9

mate10

mate3

mate1

mate2

Älskar att blanda och frossa i färgerna och formerna, även den tråkigaste måltid blir kul på en fin tallrik! Det mesta går i vitt/rosa/lila/grått med lite inslag av blått och turkost. Perfekt grej att ha på önskelistan och finns med som ståeende inslag på min.

(Bor ni i Örebro så hittar ni Matuesporslin i gulliga Ninas butik Nice Presenter i Marieberg Galleria, och HÄR hittar ni hennes blogg.).

Nu ska jag bädda ner mig med glass och mer nyponsoppa i sängen och försöka kurera mig lite till kvällens fredagsmys. Hade tänkt försöka mig på en variant av Walewska till middag i kväll, hummern ligger redan på upptining.. 🙂  Så håll tummarna att smaklökarna inte domnar bort under dagen!

 1. Jag kan bara hålla med, Mateus är helt underbart!
  Jag har en liten undran bara, är inne på att köpa några av modell liten ostronskål, Vad använder du dem till? Vill ju inte köpa dem och sen upptäcker jag att de är för små.
  Mvh/Caroline

  1. De använder jag tex till soppskålar om jag serverar förrätt, dessert/glasskålar, frukost/yoghurtskålar, uppläggningsskålar för tillbehör etc. De är väldigt användbara!!

   Kram V

 2. Tack snälla, var precis det jag hade tänkt att använda dem till men var lite tveksam om ”kanterna” skulle vara för låga för soppa och yoghurt tex. nu blir det köpa ett par direkt 😉 Ska bara försöka bestämma mig för en färg, det är då inte lätt.,

 3. Oj vad mycket fina Mateus porslin du har!!
  HÄRLIGT!!!
  Älskar att få/köpa Mateus, nu är jag inne på den mörklila serien..Är så snygg att duka med..:-)

  Eftersom jag inte verkar få tag på din fina Mullberry väska ska jag frossa i porslin i stället.. 10% på Mateus porslin på Lämna möbler!!
  Älskar även Brukas porslin!
  Använder du fån dem också??
  Skönt att du var krampfri in att:-) :-)!!!
  krya på dig!
  kram

 4. Wow vilken fin samling du har! Jag tänkte bara höra med dig vad du tycker om minsta storleken på tallrikarna med spetskant. Använder du dem som assietter eller mattallrikar?

  Krya på dig och ha en mysig helg! Kram Johanna

  1. Jag använder dem som både och!! Men väldigt ofta som mattallrikar, jag gillar ganska små tallrikar! ( till skillnad mot för några år sen, då var jag helt inne på gigaaaantiska tallrikar)

   kram Victoria

 5. Hjälp, vad många tusen kronor som kan gå i kras. Skämt åsido, Mateus är fint, men det är inte konstigt att halva Sverige skuldsätter sig på grund den polerade ytan bloggarna visar upp.

 6. Åhh vad roligt att få se din underbara samling! 😀 Jag fick 2 fina lila skålar (du har den ena ser jag) av min snälla svärmor när jag fyllde år. Då sa jag att jag även önskar mig de vita tallrikarna. Men nu ser jag att jag bara MÅSTE ha något i rosa, turkost, blått o grått också…!!! Ojojoj… det här blir dyyyyrt 😉 Krya på dig o kramis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..