Freeeeedag och mateusfrossa

Välkommen efterlängtade fredag och helg!! Tänk att man blir lika glad varje gång det vankas helg :) Den här fredagen har börjat med hosta och varm nyponsoppa men jag ska inte gnälla, så länge vi inte åker på magsjuka här hemma är jag glad!

Får mååånga frågor om mina Mateustallrikar och många efterfrågar bilder på min servis. Blev inspirerad av söta Starwoman som visade Mateus hos sig så nu har jag äntligen fått tummen ur.

mate4 mate5 mate6 mate7 mate8 mate9 mate10 mate3 mate1 mate2

Älskar att blanda och frossa i färgerna och formerna, även den tråkigaste måltid blir kul på en fin tallrik! Det mesta går i vitt/rosa/lila/grått med lite inslag av blått och turkost. Perfekt grej att ha på önskelistan och finns med som ståeende inslag på min.

(Bor ni i Örebro så hittar ni Matuesporslin i gulliga Ninas butik Nice Presenter i Marieberg Galleria, och HÄR hittar ni hennes blogg.).

Nu ska jag bädda ner mig med glass och mer nyponsoppa i sängen och försöka kurera mig lite till kvällens fredagsmys. Hade tänkt försöka mig på en variant av Walewska till middag i kväll, hummern ligger redan på upptining.. :)  Så håll tummarna att smaklökarna inte domnar bort under dagen!

0

0 reaktioner på “Freeeeedag och mateusfrossa”

 • kurreburre skriver:

  Oh my, så många!!! Tur ni har ett stort hus :) Jag skulle gärna vilja ha någon mer uppsättning med porslin men det har vi inte plats till :(

  Trevlig helg!

 • elsklingen skriver:

  ååå hej så mycket snyggt…

 • Lillamy skriver:

  Åhh vad roligt att få se din underbara samling! :-D Jag fick 2 fina lila skålar (du har den ena ser jag) av min snälla svärmor när jag fyllde år. Då sa jag att jag även önskar mig de vita tallrikarna. Men nu ser jag att jag bara MÅSTE ha något i rosa, turkost, blått o grått också…!!! Ojojoj… det här blir dyyyyrt ;-) Krya på dig o kramis

 • SusanneSj skriver:

  En underbar samling.
  Trevlig helg!

 • Yohson skriver:

  Hjälp, vad många tusen kronor som kan gå i kras. Skämt åsido, Mateus är fint, men det är inte konstigt att halva Sverige skuldsätter sig på grund den polerade ytan bloggarna visar upp.

 • Yasemin skriver:

  Waooow vilken stor samling. Riktigt avis. :)

 • jolla99 skriver:

  Wow vilken fin samling du har! Jag tänkte bara höra med dig vad du tycker om minsta storleken på tallrikarna med spetskant. Använder du dem som assietter eller mattallrikar?

  Krya på dig och ha en mysig helg! Kram Johanna

  • Victoria skriver:

   Jag använder dem som både och!! Men väldigt ofta som mattallrikar, jag gillar ganska små tallrikar! ( till skillnad mot för några år sen, då var jag helt inne på gigaaaantiska tallrikar)

   kram Victoria

 • mammasegen.com skriver:

  Superfint porslin! Det är verkligen nåt speciellt med att lägga upp maten på fint porslin! Gillar de turkosa och rosa..hur mycket som helst!!
  Ha en trevlig helg!

 • Smillas78 skriver:

  Vilket fint porslin!! Har aldrig ätit Walewska och min sambo äter inte skaldjur men det låter fantastiskt gott!! Krya på dig :) trevlig helg!

 • Malinapralina skriver:

  Oj vad mycket fina Mateus porslin du har!!
  HÄRLIGT!!!
  Älskar att få/köpa Mateus, nu är jag inne på den mörklila serien..Är så snygg att duka med..:-)

  Eftersom jag inte verkar få tag på din fina Mullberry väska ska jag frossa i porslin i stället.. 10% på Mateus porslin på Lämna möbler!!
  Älskar även Brukas porslin!
  Använder du fån dem också??
  Skönt att du var krampfri in att:-) :-)!!!
  krya på dig!
  kram

 • carolineh skriver:

  Tack snälla, var precis det jag hade tänkt att använda dem till men var lite tveksam om ”kanterna” skulle vara för låga för soppa och yoghurt tex. nu blir det köpa ett par direkt ;) Ska bara försöka bestämma mig för en färg, det är då inte lätt.,

 • carolineh skriver:

  Jag kan bara hålla med, Mateus är helt underbart!
  Jag har en liten undran bara, är inne på att köpa några av modell liten ostronskål, Vad använder du dem till? Vill ju inte köpa dem och sen upptäcker jag att de är för små.
  Mvh/Caroline

  • Victoria skriver:

   De använder jag tex till soppskålar om jag serverar förrätt, dessert/glasskålar, frukost/yoghurtskålar, uppläggningsskålar för tillbehör etc. De är väldigt användbara!!

   Kram V

 • SaraE skriver:

  Åh så fint! De turkosa känns ju alltid fräscht såhär på vårkanten =)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen