Bramathemma

Godmorgon! Äntligen är vi inne i mars månad, måtte det bli lite vår nu!!! :)

Vi provade ju matkasse häromveckan som jag lovade att återkomma om. Tyvärr blev vi sjuka en efter annan under veckan, så det blev lite som det blev med matkassen, men några dagar lyckades vi få till det iallafall :) Maten vi testade kom från Bra Mat Hemma här i Örebro.

bmh1

Smidigt så det förslår. Allt levereras till dörren och man behöver bara ha salt & smör hemma, resten kommer med!  Bara att hacka/skära/blanda till enligt de enkla recepten som medföljer. Kan det bli enklare???

bmh2
bmh3

Första middagen var en fisksoppa med pasta och sallad till!

Jag förstår varför detta med hemlevererade matkassar blivit så poppis! Det är verkligen hur enkelt som helst och spar så mkt tid. Har man varken tid eller intresset att handla och planera maten så är detta en utmärkt lösning. Nu är ju inte jag sådan, jag älskar att handla och att planera maträtter :) Det ska mkt till för att jag ska välja bort det i min vardag, då skär jag hellre ner på annat som tar tid. Men det är ju jag det.  ;-)

Men som sagt för er som tycker att tiden inte räcker till för att handla och planera bra mat med variation så rekomenderar jag verkligen att testa!

Är det någon som provat ”matkasse” ? Tipsa gärna!! Vad tyckte ni? Vilket märke, bra dåligt, plus minus?!!!

0

0 reaktioner på “Bramathemma”

 • Pimkie skriver:

  Matfrid.se har vi testat och det var superbra. Dom har ett erbjudande om global kniv på köpet och en global kniv kan man ju inte ha för många av.

 • Ankim skriver:

  Säkert jättesmidigt och bra för de som inte är intresserade eller har tillräckligt med tid att själva planera sina middagar.
  Jag skulle dock aldrig kunna tänka mej denna lösningen eftersom vi båda här hemma är alldeles för intresserade och tycker att halva nöjet är att planera och handla till våra måltider.
  Sen skulle vi sakna att få känna, lukta och titta på sånt som frukt och grönt, hitta nyheter i affären som man vill prova mm.

 • Newbiecooking skriver:

  Jag har inte testat själv, men en kollega på jobbet har testat Mat hem och tyckte det var helt ok. Bra mat och smidigt, men att det inte fanns några alternativ. Till exempel om någon av barnen inte gillade korv, så kunde de inte äta middagen en dag. Men så kunde rester från den här middagen användas till en annan målitd senare i veckan, så i slutändan blev liksom två middagar ”förstörda”
  Jag vet inte riktigt hur matkasar fungerar om man får en efter sina behov eller om det är en generell för alla men kan tänka mig att det är smidigt ibland.

 • mallansblog skriver:

  Jag skulle gärna vilja testa någon variant varannan vecka. Vore skönt att slippa handla och planera en vecka, så blir det roligare veckan därpå. Kommer absolut testa under våren och hoppas det är bra recept och att maten blir god. Tack för recensionen :)

 • Carolines hemligheter skriver:

  Just nu har vi Linas matkasse hemma (varannan vecka) och jag är supernöjd! Goda och okomplicerade rätter som tom funkar för vår äldsta dotter Irma (2,5) som helst vill ha köttbullar och makaroner varje dag :-D

  Innan hade vi Middagsfrid men jag tyckte den maten ofta tog så lång tid att laga till med hackande av rotfrukter och annat som aldrig tog slut… Och så var inte den maten lika barnvänlig tyckte jag!

  KRAM

 • carris skriver:

  den lyxen finns inte ute på landet där jag bor :-(

 • Bakverk skriver:

  Verkar käckt det där :-)

 • Nina1973 skriver:

  Jag skulle nog välja bort matkassen just för att jag gillar att strosa omkring i matbutiken och handla god mat och planera middagar :)

 • Finna skriver:

  Vi har Matlycka just nu och är nöjda, är inne i en period då vi inte orkar laga mat så det passar oss perfekt. De har leverans på söndagar (em/kväll), vilket är bättre än t ex Linas matkasse som levererar på måndagar – då missar man ju en vardagsmiddag om man inte vill äta väldigt sent. KRAM!

 • Labanslabolina skriver:

  Varför stavar jag alltid fel?!

 • Labanslabolina skriver:

  Jag är som dig. Skulle gärna testa en vecka men halva nöjdet med mat är att planera och handla tycker jag!

 • emmapysslar skriver:

  Matkasse är såå himla smidigt! Har haft det i ett år och det är så skönt att slippa planera/handla veckans mat. Tyvärr har de (Marsöfiskaren.se) slutat med det här i Oskarshamn nu, hoppas det börjar igen för vi var himla nöjda!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen