80-tals middag på en man hand

Ni är inte så tokiga på att gissa ;-) Visst var det smördegsinbakad fläskfilé! Med ädelost och mozzarella i paketen, en krämig potatisgratäng och chapinjongräddsås till. Sluuurp! Älskar gamla 80-tals rätter men tyvärr har de kommit lite i glömska.. Såg dock att Kryddburks-Linda lagat detta häromdagen och blev sååå sugen.

pak5

Smördegspaketen gjorde jag av färdig smördeg på rulle. Skar ut fyrkanter och la på skivor av stekt fläskfilé varvat med skivor av god ädelost. Toppade det hela med en näve mozzarella och stängde sedan paketen ordentligt och penslade med uppvispat ägg.

dsc_7772 pak2 pak3

Grädda paketen i 200 C, ca 20 min eller tills de fått fin gyllene färg. Servera gärna en krämig potatisgratäng till, då behövs egentligen ingen sås heller! Men är man galen i sås, som jag, så kan man gärna ha det till med. Jag höftade i hop en sås på grädde, stekta champinjoner, salt, peppar, resten av ädelosten och lite redning. Och en god fräsch sallad till den ganska mastiga maten är pricken över i:et! Mums mums mums!!!!

pak4 pak6

Och vet ni vad, solen kom minsann till Örebro oxå i dag tillslut. Underbart väder, man blir glad i hela kroppen! Hoppas på fler såna dagar framöver. Då ska jag borsta av lilla utemöbeln och ladda upp med fårskinn, filtar, latte och nåt nybakat, solglasögon och en mattidning. LYX!!!

I kväll väntar en massa kul matprogram på tv, följer ni oxå Halv åtta hos mig och Sveriges Mästerkock?? Vi sitter bänkade!

0

20 reaktioner på “80-tals middag på en man hand”

 • Liw skriver:

  Måste testas, har ju ett paket smördeg som bara ligger där i kylen… :)

 • Katjas skriver:

  Hejsan. Ja ”halv åtta hos mig” är ett stående inslag hos oss också. Ena sonen kan faktiskt också titta på matlagningsprogram med mig :)
  Såg jättegod ut din middag på tumanhand :)
  Ha en fin dag Kram

 • KatarinaS skriver:

  Ser lyxigt ut! Kram

 • foodelicious skriver:

  Ja, vi sitter också bänkade och följer bl.a. Jennie från Kalasgott. Sen får man hoppas att man lär sig något av experterna i juryn med Leif i spetsen.

 • Sofia F skriver:

  Hmm, klockan är snart 8, har inte ätit frukost än…o så ser man din middag fr igår kväll. Du kan tänka att magen låter nu…skulle kunna svepa allt det där i ett nafs nu…Inte bra att kolla in din mat innan man ätit. Blir ju bara ännu hungrigare….
  Tack för en superduperblogg….

 • kurreburre skriver:

  Självklart följer jag både Halv åtta och Mästerkocken :D Hejar extra mycket på Jennie i Mästerkocken och på min pappa som ska va med i Halv åtta om några veckor, ska bli så spännande och roligt :)

  Det känns som det va ljusår sen jag såg solen senast. Hoppas den dyker upp snart här i Skåne också för jag börjar få abstinens. Får kanske ta en tur till solariet så man får lite värme iaf ;)

 • Kryddburken skriver:

  Hihi!!
  Det är ju inte så konsigt egentligen, när vi tycker om samma typ av mat! Man får inspirera fram o tillbaka, å de är väl de som är tjusningen oss matbloggare emellan! :) Gott så in i bomben! Förstår att du blev mätt Vickan, en sån tallrik med redan full mage! Kramis… Och en stor ros till dig för segern! Hejja!!

  • Victoria skriver:

   Detta är en gammal favorit som jag hade glömt bort, men så såg jag den inne hos dig och blev sååå sugen :D Får självklart massor av inspration av din fina matblogg!! stor kram tillbax!!

 • Maja75 skriver:

  Hej Viktoria! En riktigt god klassiker, det där :-) Förmodar att du känner till alla sajter med recept som är värda att känna till, men OM du inte gör det, kan jag tipsa om Recepten.se. Tydliga instruktioner, fina bilder och en bra blandning. Hittade sajten idag och har ännu inte testat något, men jag ska!! :-) Ett litet tips bara.

  Kram,kram

 • annikalind skriver:

  Komiskt att du och Linda på Kryddburken.se gjort nästan exakt samma maträtt med bara någon veckas mellanrum. Kanske man skulle ta som ett tecken att man själv ska prova…?! Det ser gott ut i alla fall!

  • Victoria skriver:

   Får massa inspiration av duktiga Linda :) Gjort denna rätt många gånger men den har lite glömts bort, men såg den hos Linda häromdagen och blev så sugen!! Tycker absoluuuuut du ska testa!!

 • Sofie Mumsfillibaba skriver:

  Solen kom aldrig till göteborg…:(

  Vilken middag!! Blir mätt bara jag ser det! Men gud, så gott!!

  • Victoria skriver:

   Jag åt alldeles för mkt, såå gott var det, men sen kunde jag inte sova så mätt var jag!!! Svårt det här med en magsäck som inte får så mkt plats den brukar ha ;-)

 • KattisB skriver:

  Alltså.. hur tar du dina vansinnigt fina bilder på maten!? Jag har försökt, men det blir bara.. kallt. Eller gult. Jag har inte listat ut hur man vitbalanserar på kameran än, är det där nyckeln till de fina bilderna ligger kanske?
  Kram

  • Victoria skriver:

   Det bästa tricket är bra dagsljus!! Men det är ju oftast omöjligt så här års :-( kan tyvärr inga andra knep än att använda en bra kamera :-) ska läsa på om alla finesser nån dag när jag får tid, eller rent av gå en kurs!
   Kram

 • Elis skriver:

  Vad smarrigt det ser ut,mums=)
  Tänkte på dig när jag såg det här på matklubben.se Friterade Jalapeño Cheese Poppers (i fritös)
  Du som gillar poppers=)
  Vi testade 3 olika sorter i helgen=)Gött!!
  Kram Malin

 • Biia skriver:

  Oo ja! Sitter som fastklistrad framför tv:n vid halv 8 och även vid 8 på onsdagarna :D hihi! Kan inte hjälpa de men älskar bak och matlagningsprogram :)

 • matilda skriver:

  Hej!
  Älskar din blogg och dina mattips. Jag undrar hur du tänker kring alla olika restriktioner som finns när man är gravid. Jag är själv i v 14 och tycker att det är svårt att veta vilka råd man ska lyssna till. Vilka fiskar man kan äta, vilka ostar man kan äta osv. Min bm har förklarat noga att det absolut inte är bra att gå upp för mycket i vikt. Jag förstår att jag inte ska äta för två men lite svårt jobbigt är det att behöva tänka på precis vad det är man stoppar i munnen. Jag vill inte bli påverkad av detta men känner att jag blir det iaf. Är första gången jag är gravid så allt är nytt och främmande.

  Kram

  • Victoria skriver:

   Det finns bra tips på vad man kan äta och vad man ska undvika på livsmedelverket sida! Ang ostar så ska man undvika mögelostar, TYVÄRR för jag längtar mig blå efter just det, MEN det går bra att ha i mat då eventuella bakterier försvinner när de blir upphettade. Fisk äter jag nästan enbart lax och torsk ändå, så det är inget problem där, och i övrigt äter jag det jag är sugen på och tycker om, precis som vanligt. Lyssna på din kropp och ta alla råd med en nypa sunt förnuft! Och stort GRATTIS till magen :)
   kram Victoria

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen