Ost & kex i annorlunda tappning

Det bästa jag vet är en stor dignande ostbricka fylld med goda ostar och tillbehör. Jag skulle kunna leva på det – och aldrig tröttna!!!! Gissa om jag ska duka upp en ostbricka deluxe när jag kommer hem från BB!! Jag ska länsa hela ostdisken!!!

Inte lika kul att äta ost & kex som gravid (eftersom man inte får äta mögelostar som brie, gorgonzola etc). Men i går kväll firades lillördan med kex,  god Boursinost, vindruvor… och ett glas saft. Festligt värre ;)

ost

Vad har ni för favoritostar? Lämna gärna tips så jag har en låååååång inköpslista att pricka av sen när jag får äta det igen :) Och gärna tips på goda tillbehör, kex, marmelader etc oxå!! TACK!!!

0

0 reaktioner på “Ost & kex i annorlunda tappning”

 • helenlindgren skriver:

  Vill bara säga att jag tycker att din blogg är superhärlig och mysig. Är inne och kikar varje dag. Min pappa jobbar på samma jobb som din kille fick jag höra :) Tänkte tipsa om en väldigt väldigt god ost som jag och min sambo älskar. ”Primadonna” heter den och finns vid delikatess ostarna. Har du inte smakat den så köp den! Ha det gott! /Helén

 • Bumbi979 skriver:

  Hej Victoria!
  Här har du en till som precis blivit medlem trots att jag har följt din blogg i ett par år…
  Jag är sååå glad att du fick rätt mot fk och därmed kan fortsätta blogga, för jag bara ÄLSKAR din blogg.
  Har en favvo-ost och det är Castellos färskost med vitlökssmak. Det är en liten glasburk med grön etikett. Verkligen jättegod!!!
  Kramar från Jenny

 • sommar82 skriver:

  tack! jag ska ringa dem o fråga :)

 • saris skriver:

  Jag är lite nybörjare på ostfronten. Gillar mest hushållsost ;-) Men vi bor numer nära en av Stockholms bästa ica med manuell ost och charkdisk (finns ju inte så många sådana längre) och har börjat äta sådant till ”helgmys” istället för chips och dipp (maken har satt ner foten, han hatar chips… jag älskart!).

  Du verkar ju gilla mera starka ostar men jag kan rekommendera en favorit. Jag vet inte om det är namnet eller sorten men det är en fransk fårost ”Basque” (stavning? alltså ”korg” på franska). Supergott.

  Du får gärna rekommendera någon brie till mig som vill ha en ganska len och mesig smak.

 • Alina skriver:

  Blev osttokig när jag bodde i Schweiz! :)

  Mina favoriter är:
  Gruyère (salé)
  St Albray
  Tomme Vaudoise (men finns nog tyvärr inte i Sverige)
  Høng Gyldenrød
  Catello Marquis
  Høng CremeVit
  Raclette (fast inte på ostbrickan då :) )

  Oh, vad sugen jag blev nu!

 • Ulrikas Mat skriver:

  Vi hade förresten, på min student, st agur som fyllning i petit chouxer :D SÅ GOTT! Bara blanda med typ philadelphia och lite hackad gräslök. Sedan kan man servera valnötter till (eller garnera med)

 • Ulrikas Mat skriver:

  St agur, riktigt gott ju. Manchego. Chevré, på jobbet marinerar vi skivor av chevré i typ liknande olja som ridderheims har i sina marinerade vitlöksklyftor. Riktigt gott faktiskt. Asså mögel ost är ju hur gott som helst. Jag skulle också lätt kunna äta det i en vecka i sträck. Bara ost, kex, goda bröd, tillbehören osv. SÅÅ gott. Lite plock med oliver och vitlöksklyftor till och jag dör lite inombords ;)

 • Michelle skriver:

  Glömde tippas om wilmas knäckebrödstänger med rosmarin!!! Ett absolut måste till ostbrickan.

 • Michelle skriver:

  Favvo ostar
  Marquise en röd kittost.
  Castello himmelvit
  Gorgonzola
  Greyer (stavas?) hårdost
  Västerbotten i kuber
  En färskost med getostsmak ( vet inte märket men den är ekologisk)
  Castello har även en färskost som är helt täckt med svartpeppar som är supergod

  Kex
  Carr whatercrackers
  Pepparkakor

  Fikonmarmelad är ett måste!

 • Glitterfia skriver:

  Här kommer ett tips som du kan äta nu och det är så förbajjan gott=)Brukar göra den till fester, jag gör alltid mycket och jag har ändå alltid gjort för lite…… och alla frågar efter receptet=)
  http://www.matklubben.se/recept/myrstacksost_19467.html

 • FashionFame skriver:

  Åh vad härligt att du har börjat blogga igen Victoria! Vad skönt att allting löste sig och att du får fortsätta! :-D Kan dessutom passa på att tipsa om världens godaste ostar som du bara måste köpa, de är sååååå goda! Kvibille Herrgård Extra Vällagrad 24 månader och Kvibille Svecia Extra Vällagrad 24 månader. Fy farao så gott! Hoppas att du får en fortsatt härlig kväll, kram!

 • CharlottaS skriver:

  Husmusen checkar in – här är en till osttok ;-)

  Graviditet? Tänkte bara säga att man kan äta ALLA pastöriserade ostar bara man skär bort de vita kanterna för det är där det kan finnas felaktiga baciller. Så käka på bara! I Sverige är det ytterst få ostar som säljs som helt opastöriserade.

  Vi äter ostbricka ett par gånger i månaden och då brukar följande saker finnas med:

  – Långlagrad parmesan med balsamico ringlad över (skär i bitar)

  – Taleggio

  – Vacherol

  – Chévre

  – Valnötsost

  – Manchego

  – Någon god blå- eller grönmögelost

  – Marmelad – tipsar om Falbygdens rabarber- och nyponmarmelad.

  – Päronklyftor och/eller röda vindruvor (godast). Även cantaloupe-melon som äts med serranoskinka/parmaskinka.

  – Goda kex så klart. Förutom de vanliga kexen så brukar det bli Wilmas sesamsticks.

 • Ankim skriver:

  Vi äter gärna ost, gillar att gå ner i stans ostkällare på lördagen och provsmaka och välja någon ny. Rökt ost är något vi har fastnat väldigt för men favoriten måste vi nog säga är Kittostarna.
  Eller gärna också en riktigt lagrad parmesanost med ringlad flytande honung på till ett gott Amaronevin… mums… börjar bli riktigt sugen så det blir nog ett kliv ner i källaren till helgen:)

 • ACJ skriver:

  Jag älskar också ostar! Jag tycker det är vansinnigt gott att ha havtornsmarmelad eller havtornsgelé på osten. Lite dyr, men den känns så lyxig :)

 • Lindsy skriver:

  Hej!
  Nu har jag äntligen blivit medlem här efter att ha följt bloggen i nästan ett år.
  Jag måste bara säga att jag är så himla glad att det löste sig för dig och att du har börjat blogga igen. Vi saknade dig!! :0)
  Allt löser sig och tji fick den elaka människan som ställde till det för dig!
  Du inspirerar! Tack för det :0)
  Du hör ifrån mig snart igen!
  Varma hälsningar från Spanien

 • lisen skriver:

  Hej !
  Har skrivit till dig förut och gör det igen. Det finns massor av ost du kan äta, brie går jätte bra så länge den är gjord på pastöriserad mjlök, jag väntade heeela grav. med att äta ost och när jag fött fick veta att jag kunnat gjort det hela tiden, så ät och njut!!!

  • Victoria skriver:

   Av de rekomendationer jag fått och läst om så ska man undvika ALL mögelost, oavsett pastöriserad eller inte. Det är ju ändå en ganska kort tid så jag står ut ;-)
   kram

 • Crispy skriver:

  Cambozola och ädelost i ett enda smack // en stund senare en välförkänad hjärtattack. rimemastah crispy crills in da house. peace out, nice blog.

 • jennyhager skriver:

  Morbier är den godaste osten jag vet =) om du inte prövat den så gör det när lillen kommit ut. Taleggio är också en favorit.

 • Havrefrasse skriver:

  Blue Alp! Och gorgonzola… Och rött vin i mängd till det. Har du besökt ostbutiken i Örebro? Om inte – gör det när du kan frossa. Eller ännu bättre vi gör det tillsammans och sköljer ner med snaskig dryck!

 • lillie skriver:

  Jag är en riktig ostgalning! Kittostar är favoriten och jag kör oftast på Saint Albray, Tallegio och Altesse. Är det några du provat på innan? :)

 • Marypoppins skriver:

  Min nya favoritost är St Agur. Mild och krämig blåmögelost. Servera gärna med fikonmarmelad, goda kex, vindruvor och ett glas rött.
  Kram

 • mittlillakok skriver:

  Mina ostfavoriter är helt klart Manchego och Vacherol!! :) Kram

 • ToveA skriver:

  ÅH! Ett måste på min ostbricka är Manchego med flytande honung på! Annars Brie med fikonmarmelad :)

 • MalinSt skriver:

  Det är snuskigt gott med ost!! Vi brukar när vi ”lyxar” till fredagsmyset ha OLW´s lättsaltade potatischips, vindruvor, brieost och/eller en god goudaost..

  Ta en liten bit av varje och tryck in i munnen – sköjl ned med ett gott vitt vin (gärna mousserande…) MUMS!!

  Kram på dig!!

 • sommar82 skriver:

  Hej! Jag älskar din blogg och all matlagning :) Jag har en fråga till dig. Jag letar KAKEL till vårt nya kök och har blivit lite kär i ert. VAD är det för kakel och varifrån? Hoppas verkligen du kan svara vore väldigt tacksam! tack. /mvh Karoline

 • cathrine70 skriver:

  jag älskar ostar med av olika de slag.
  Kommer att öppna ett café hoppas snarast. Har lite olika idéer var jag skall sälja där. Hoppas du kommer på ngt roligt o nytt ; ). Älskar din blogg har varit här 1 år men först nu skriver jag hit. Kram

 • Cissile skriver:

  Ost är så gott ;P
  (Och jag tror inte att det skadar barnet med en lite ost och allt annat man inte ska/bör äta så länge det inte är dagligen och massor av mängder).

  Kram på DIG!

  http://cissileandersson.blogg.se

 • Camme skriver:

  Hej Victoria!
  Oh vad jag älskar din blogg, flera underbara inlägg och bilder på samma dag, det kan inte bli bättre.
  Jag går in på många olika bloggar varje dag och läser men jag måste erkänna att din är klart den bästa av dom alla.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Kram

  • Victoria skriver:

   Vad gullig du är, kul att du gillar den!!! Så mkt roligare att skriva när man vet att det uppskattas ♥
   kram!

   • Camme skriver:

    Hej Victoria!
    TACK för ditt gulliga svar, vad glad jag blev.
    Kan ärligt erkänna att jag kan inte se mig mätt på din blogg, alla dina inlägg och bilder kan jag läsa och se hur många gånger som helst, jag får aldrig nog, den är så bra.
    Kram

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen