Refreshing!

Fler som tycker det är hiiiimla gott med sallad??! Fräscht och krispigt! Extra allt i ska det vara. Många caféer är dock så snåla med ingredienserna, har några stycken i bara eller så får man betala per ingrediens och då blir det galet dyrt (förutom på JAVA där man minsann får komponera sin egen sallad och de har även stans godaste köpesallader!!! Tips tips! ).

Men hemma snålas det inte 😉 I kvällens sallad:

sal

.. blev det blandad grönsallad, tomater, gurka, ananas, kiwi, nektarin, honungsmelon, avocado, keso, fetaost, oliver, grillad kyckling, kräftstjärtar, majs, skinka, kokt ägg och dressing (gjord på majonnäs, creme fraiche och chilisås).  Nåt ni vill ta bort eller lägga till?! 😉

Sååååååååååå gott!!!  Och ännu mera fräscht och krispigt blev det i form av ljusrosa tulpaner som sällskap på bordet.

t1

I kväll tänkte jag kika på nya serien En unge i minuten med skräckblandad förtjusning. I bland undrar man ju vad man gett sig in på 😉 Bäst jag laddar upp med nåt gott att stilla nerverna med, tror det lutar åt en banana split eller marängswiss 😀

Trevlig kväll kära ni!

 1. Å så gott med marängswiss! Äter man ju inte allt för ofta,men barnsligt smarrigt 🙂
  En fråga ang avokado, hur fanken vet man att de är fina? Har fått hem jättetrista nu ett tag, bruna och lite jäst i smaken, lessamt när de är så mumsiga när de är perfekta. Har du nåt tips, förvaring, utseende, mognad?
  Skräm inte upp dig allt för mycket nu med programmet ikväll, kommer gå fint när det är dax sen ska du se 🙂
  Kram Mia

  1. Det är jättesvårt!! Men om jag ska ha avocadon samma dag och vill vara säker på att den är mogen brukar jag lyxa till med såna där ätmogna i plastförpackning, de brukar alltid vara perfekta (om än något dyra). Annars är det nog bara klämma, chansa och hoppas på det bästa som gäller 😉
   kram!

 2. Drutten: Köp omogna och lägg i en skål med äpplen och bananer så mognar de helt perfekt på en dag. Annars handlar det om att lära sig att känna på fruktköttet genom skalet – det ska svikta men inte ge vika helt och lämna ett tomrum mellan skal och fruktkött, om du fattar? I så fall är avokadon dålig.

 3. Oooh, smarrigt!
  Jag har gärna lite av allt PLUS räkor, antingen nyskalade eller sådana i lag, rostad lök och en och annan liten syltlök!
  Rostad lök på sallad är vansinnigt gott.
  Tack för härlig vårinspiration 🙂

 4. Jag älskar sallad, men äter det alldeles för sällan. Jag hade skippat keson, är inte alls förtjust i det. Kul idé att blanda kött, jag har alltid bara ätit kyckling eller bara skinka etc. Varför egentligen, när man kan blanda. Ska jag tänka på till nästa gång. Tack för den inspirationen!

 5. Det bästa sättet att känna på en avocado är att känna uppe i toppen där ”skaftet” har suttit, då känner man försiktigt om den är mjuk, då slipper man klämma den på mitten, tänk om alla kände så då sluppe man dessa klämbruna avocados i affären när man handlar.
  Tack för att du är igång igen med denna underbara blogg:

 6. Jag såg också på En unge i minuten igår, och även här var det med skräckblandad förtjusning. Det känns spännande, samtidigt som det känns läskigt! Du vet ju iallafall vad du kan förvänta dig! Värst för oss som ska få första bebisen nu i vår! 🙂

 7. Bort med all frukt – genast 🙂
  I min sallad måste det vara knaperstekt bacon och avokado, utan det är inte salladen komplett. Sen tycker jag om att ha lite av mycket istället för mycket av lite …Ja varför inte slänga i lite tärnade falukorvar med..Hahah. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..