Ett perfekt ägg!

Godmorgon!! Har dagen börjat bra? Här började dagen med ett PERFEKT kokt ägg till frukost. :)

Spänningen är oliiiiiiiidlig.....

Spänningen är oliiiiiiiidlig.....

Tadaaaaaa, perfekt!!!

Tadaaaaaa, perfekt!!!

Jag tycker ett kokt ägg ska vara kräääämigt, men inte rinnande (håller man det upp o ned ska inget rinna ut) men absolut inte torrt och för hårdkokt. Skillnaden är hårfin. Blir ägget för löst kan jag inte äta det, yak, och blir det för hårt hamnar det direkt på en macka i stället med kaviar på. Men blir det så här perfekt krämigt hamnar det i magen 🙂

Ett normalstort ägg blir perfekt på vår spis (induktionshäll) om man stoppar äggen i en liten kastrull, på med vatten, ställ den på plattan, sätt på den på max, när det kokar sänk till ”12” och sätt timern på 6 minuter. När den piper så tag genast kastrullen av plattan och skölj äggen med kallt vatten. Öppnas ganska omgående. (Mest för mitt eget kom-i-håg 😉 )

Melody Club på nyhetsmorgon höll mig sällskap. Tycker det är lite synd att det gick så dåligt för dem i Melodifestivalen, jag gillar dem!! Är dock riktigt laddad inför finalen på lördag, min namnsdag och allt 😉

melo

Behöver lite feel-good i dag känner jag. Funderar på att slänga i en lite ljusare hårfärg, försöka mig på att måla tånaglarna (om jag når 😉 ) och kanske rent av lägga en ansiktsmask. Och sen hoppas jag den utlovade solen dyker upp snart, då känns nog allt bättre!

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi lite senare!

  1. Hej! Måste fråga dig angående receptet på den möra goda kycklingrätten i ugn med vispgrädde & creme fraiche du har skrivit om. Där står att du använder soja i. Måste bara fråga dig vilken soja du brukar använda? Ska det bara vara den man använder för kulör eller är det kinesisk soja?? Tänkte laga rätten nu i veckan 🙂 Kram

  2. Å vilka fina bilder du lägger ut på både mat och allt annat. Vad har du för kamera som får så bra bilder?

  3. FRÅGA!
    Kycklingen i ugn som ska vara inne i 1,5 timme som du hade recept på för ett tag sen, ska vitlöken pressas i såsen eller? 🙂

  4. Håller med dig, jag gillar den också precis när den är krämig. Vi brukar också köra på 6 minuter. Ja kan förstå att det börjar bli svårt att måla naglarna. 🙂

  5. Ok, då måste jag kontra med bästa sättet att koka ägg om man INTE har spis med induktionshäll, som är bäst både ur ägg- och miljösynpunkt. Sätt plattan på max (6:an) med ägg i och lock på. Låt koka upp. Stäng av plattan, låt koka 5 ½ minut (om frukostägg dvs något större i modellen 😉 ) under lock men utan värme på. Äggen kokar på eftervärmen och blir perfekta och man slipper energislöseriet!

    /Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..