Ett perfekt ägg!

Godmorgon!! Har dagen börjat bra? Här började dagen med ett PERFEKT kokt ägg till frukost. :)

Spänningen är oliiiiiiiidlig.....

Spänningen är oliiiiiiiidlig.....

Tadaaaaaa, perfekt!!!

Tadaaaaaa, perfekt!!!

Jag tycker ett kokt ägg ska vara kräääämigt, men inte rinnande (håller man det upp o ned ska inget rinna ut) men absolut inte torrt och för hårdkokt. Skillnaden är hårfin. Blir ägget för löst kan jag inte äta det, yak, och blir det för hårt hamnar det direkt på en macka i stället med kaviar på. Men blir det så här perfekt krämigt hamnar det i magen :)

Ett normalstort ägg blir perfekt på vår spis (induktionshäll) om man stoppar äggen i en liten kastrull, på med vatten, ställ den på plattan, sätt på den på max, när det kokar sänk till ”12” och sätt timern på 6 minuter. När den piper så tag genast kastrullen av plattan och skölj äggen med kallt vatten. Öppnas ganska omgående. (Mest för mitt eget kom-i-håg ;) )

Melody Club på nyhetsmorgon höll mig sällskap. Tycker det är lite synd att det gick så dåligt för dem i Melodifestivalen, jag gillar dem!! Är dock riktigt laddad inför finalen på lördag, min namnsdag och allt ;-)

melo

Behöver lite feel-good i dag känner jag. Funderar på att slänga i en lite ljusare hårfärg, försöka mig på att måla tånaglarna (om jag når ;-) ) och kanske rent av lägga en ansiktsmask. Och sen hoppas jag den utlovade solen dyker upp snart, då känns nog allt bättre!

Hoppas ni får en fin dag så hörs vi lite senare!

0

0 reaktioner på “Ett perfekt ägg!”

 • asaohl skriver:

  Ok, då måste jag kontra med bästa sättet att koka ägg om man INTE har spis med induktionshäll, som är bäst både ur ägg- och miljösynpunkt. Sätt plattan på max (6:an) med ägg i och lock på. Låt koka upp. Stäng av plattan, låt koka 5 ½ minut (om frukostägg dvs något större i modellen ;) ) under lock men utan värme på. Äggen kokar på eftervärmen och blir perfekta och man slipper energislöseriet!

  /Åsa

 • ericaz skriver:

  vart har du köpt dom där snygga äggkopparna ? märke ?=)

 • Caa skriver:

  Visst blir man lycklig av ett perfekt ägg! Kan själv bli megagrinig när jag misslyckas. ;)

 • Yasemin skriver:

  Håller med dig, jag gillar den också precis när den är krämig. Vi brukar också köra på 6 minuter. Ja kan förstå att det börjar bli svårt att måla naglarna. :)

 • mittlillakok skriver:

  Tack för äggtipset! Ett perfekt kokt ägg är verkligen en delikatess! :)
  /Emelie, Mitt lilla kök

 • MariahG skriver:

  FRÅGA!
  Kycklingen i ugn som ska vara inne i 1,5 timme som du hade recept på för ett tag sen, ska vitlöken pressas i såsen eller? :)

 • camilla-541 skriver:

  Å vilka fina bilder du lägger ut på både mat och allt annat. Vad har du för kamera som får så bra bilder?

 • fridaler skriver:

  älskar verkligen din blogg!! :)
  Hoppas allt är bra!

 • Ronnemar skriver:

  Hihi
  Vad roligt att du skriver om ägg! Jag var tvungen att leta upp ett gammalt inlägg i min blogg där jag tycker till om ägg-kokar-konsten…
  http://livetsnjutningar.blogspot.com/2009/05/perfekta-agg.html

  Håller med dig såpass att det inte behöver rinna iväg och att det inte finns något TORRARE än ett hårdkokt ägg! Fram för mjukt KLET i mitten!

 • Askungen skriver:

  Hej! Måste fråga dig angående receptet på den möra goda kycklingrätten i ugn med vispgrädde & creme fraiche du har skrivit om. Där står att du använder soja i. Måste bara fråga dig vilken soja du brukar använda? Ska det bara vara den man använder för kulör eller är det kinesisk soja?? Tänkte laga rätten nu i veckan :) Kram

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen