Lyxig köttfärssås deluxe

Vilket underbart fredagsväder, solen strålar från klarblå himmel!! Tjoho!!

Jag gjorde en så gryyyyymt god köttfärssås i går så den måste genast dokumenteras innan jag glömmer bort vad jag hade i 🙂

Kom t.o.m i håg att fota spisen, eftersom bilder på min krydd/olje/redskapshörna efterfrågats 😉 En salig röra av diverse flaskor och pryttlar!! (har fått flera frågor och önskemål på bilder från köket så jag ska ta lite fler på helheten nån dag, lovar!)

spis2

spis3

Här står alltså jag och rör och donar i mina kastruller och grytor om dagarna 😉

Tillbax till köttfärssåsen, i denna hade jag:

ca 400 g nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk oxfond
salt & peppar
en näve färsk basilika
en näve körsbärstomater

till servering:
hyvlad Manchego
spagetti

Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i smör. Tillsätt rödvinet och låt puttra en stund. Häll på fond, soya, tomatpuré, pressad vitlök, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt & peppar. hacka basilika grovt och halvera körsbärstomaterna, släng i detta och låt dem bli varma.

kf1

Servera med nykokt pasta och strö över hyvlad Manchego. Ät och njuuuuut!

kf2

kf3

Så himla god smak så det passar lika bra som fredagsmiddag (gärna med ett glas rött till) som vardagsmat. Mums mums mums!!

Nu ska här tvättas och börjas packa BB-väska 🙂 Lika bra att vara redo, det kan bli när som nu. Men jag ska försöka få lite sol på näsan oxå, det mår man bra av i hela kroppen! Ha en riktigt skön fredag!!

 1. Gud vad gott! Måste testa! Min man tog fram köttfärs för tacos tills i kväll, men jag ska testa det här istället!!! Superspännande att det är dags för bebis snart!!!!
  Här blir det ytterligare en tur till starbucksuteserveringen i Ascot…soligt och varmt i dag..måste också ha lite sol på näsan tror jag..

 2. En hederlig köttfärsås blir i stort sett alltid en riktig hit! Testa att knapersteka lite rökt sidfläsk och ha i så kan smaken lyfta sig ännu mer! 🙂 Ha en skön helg!

 3. Mmmm… den ska vi prova ikväll till Let´s Dance!! 😀 Du, jag kom på något som vore kul! Jag tycker att DU (bästa matbloggerskan) borde möte 3 andra stora matbloggerskor på Halv 8 hos mig!? Visst vore det roligt??? 🙂 Nu laddar vi inför helgen med popcorn… Ha en fin o solig helg! Kram

 4. Det ser gööörgott ut!!!!! 🙂
  Receptet påminner en del om ett jag brukar göra, det är så gott meed grädde i ,tycker jag. Tror defintivt ett glas rött till smakar gott 😀
  Ha en go helg! när är det beräknat att liten ska titta ut?
  kramar

 5. Googlade på köttfärssås och fick fram ditt recept. Gud så gott det blev? Hade i vitvin istället, men funkade lika bra. Vilken god vinsmak det blev på den?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..