Seeeeeegt

Dagarna går så seeegt, och nätterna ännu segare. Sover ju illa som det är och att dela rum med främmande männsikor och ljud gör ju inte saken bättre..  Längtar hem till min familj och min säng!! ♥  Men självklart är det bra att de har oss under kontroll här. Segt med ovissheten bara.. 

Olivia kommer på besök i bland och kollar blodtrycket mm. 😉

Hjärtat låter bra mamma!

Hjärtat låter bra mamma!

Bäst att kolla pappa oxå. Frisk som en nötkärna!

Bäst att kolla pappa oxå. Frisk som en nötkärna!

Måltiderna fortsätter i samma anda.. Nu är det nog bara fiskbullar jag inte fått på min förutfattade sjukhusmeny. Ska vi tippa på att det dyker upp till middag? Att sleva upp frysgrönsaker till varje måltid verkar A och O här…

sj1

sj3

sj5

I kväll kommer iallafall Micke hit med nåt gott att äta. Sitter här och klurar på vad jag är mest sugen på, Sibylla, McD, pasta, pizza eller indiskt kanske? Hederlig ”söndagsmiddag” har jag ju redan fått, i form av steken (???) på bilden ovanför. Var lika hungrig efter måltiden som innan, så mkt gick ner.. 

Nu tänkte jag be om lite hjälp och tidsfördriv. Jag vet att ni är många som bloggar där ute, kan ni inte lämna en länk till er blogg så har jag lite kul läsning att fördriva dagarna med?! TACK!!

 1. Hej Victoria
  Jag lider inte så lite med dig som ligger på sjukhus och få äta det som uppenbarligen ska vara en väl sammansatt och vitaminrik måltid. Jag undrar om de pudrar vitaminpulver på maten, för de lär ha kokat bort både det ena och det andra i näringsväg.
  Vet inte om det muntrar upp din dag, men du kan läsa lite skräp på http://www.tjabolina.se

 2. Här i Sthlm har det förresten varit mycket i medierna om den dåliga sjukhusmaten och hur mycket pengar som försvinner pga att folk kastar maten (no wonder!). Har själv legat på både KS och DS vid mina förlossningar och DS mat var faktiskt, som du skriver, bra. KS såg ut som den du visar 🙁 Minns att jag också skickade min man att handla annat.

  1. Haha ja det var inte lätt att lista ut vad det var! Men nån slags svampsoppa.. (med inslag av maizenaklumpar och ”skinn” på ytan). Avis??! 😉

   kram!

   1. Näej, inte speciellt avis faktiskt. Vid första anblicken såg det ut som om de fyllt en tallrik med brunsås och serverat det. Usch och fy. Se till att inte svälta ihjäl!

 3. Hej!
  Förstår att det blir långtråkigt att ligga där men det är som sagt bra att de har er under kontroll :)Maten är skandal! HUR ska svårt sjuka patienter kunna bli friska när man ska stoppa i sig det där? Nä hoppas verkligen att du får något riktigt gott till middag av maken!
  Här kommer en länk till min blogg http://www.stamningsfullt.blogspot.com
  Kram Vanja.

 4. Brukar läsa din blogg efter Sofia Signe tipsat mig men jag är kass på att kommentera,kasnke eftersom jag itne reggat mig förrens i går hi hi;) Nu iallafall, lycka till med trycket, magen och allt där till!

  Kram Mia

  ps i know det där med maten, verkar vara en standar alla sjukhus kör, ibland vill man knappt servera sina patienter sk*ten för man skämms:/

  pss för lite tidsfördriv kan du alltid spana in min lilla blogg och dagens inlägg om färska kryddor:)))

 5. Hej!
  jag har vari trogen läsare på din blogg sedan ett halvår tillbaka ungefär men aldrig tidigare kommenterat. Din blogg är en av ”jag-måste-läsa-dagligen blogg”! Jag blir SÅ inspirerad av dig, dina fina bilder och underbara maträtter! Tack =)
  Bloggar litegrann själv också http://www.petraochpjar.blogg.se
  Jobbar själv på sjkhus och vet att maten verkligen kan vara vidrig. Inget man får upp aptiten av direkt. Tur du har en så fin man som kan komma med lite gott till dig!
  Lycka till & Stor kram

 6. Efter att ha ”tjuvläst” här sedan långt innan jul, så är det MER än dax att jag lämnar ett spår =) Känslan av att ligga på sjukhuset och vänta på att få besked hur det blir med bebis, det är, precis som du säger, seeeegt.. Nu är det drygt 1½ år sen jag väntade på vår lilla Esther! Självklart värt varenda sekund när det väl var över =) Jag har en blogg där du kanske kan fördriva nån liten minut. KOlla in Carros80.blogg.se , på användarnamn skriver du ”ingen, och på lösenord så skriver du ”skillnad”. Välkommen!! =)

 7. Åh, jag lider med dig, maten verkar vara helt fruktansvärd. När jag låg på BB på Danderyds Sjukhus i somras serverades burkpotatis. När det varit mycket godare och billigare med färskpotatis…Det är ändå härligt att du bloggar om det på din sida, som annars har så goda matbilder!

  Vilken vecka är du i?

  Titta gärna in på min blogg, dä jag lägger ut alla mina alster till barn. Kan kanske vara av intresse när lillen kommer ut? Hör av dig så skickar jag lite gratisprover till dig!

  http://hostosabiten.blogspot.com/

  Mvh,
  Karin på tösabiten

 8. Hej!
  Tyckte det blev lite tyst här.. Jättetråkigt att bli inlagd! (Även om det är för det bästa)Och jag förstår hur du känner dig, jag blev inlagd 2 ggr med första barnet för prematura sammandragningar. Och sen föddes hon i 35+5.

  Och maten är inte direkt bättre i Sthlm..
  Hoppas du fick god ”takeaway” iaf!
  Kram på dig!
  Min blogg är föresten http://livetmedvendela.blogg.se

 9. Vad tråkigt att du måste ligga på sjukhuset. Hoppas du får komma hem snart och med en bebis så klart.

  Tur att du har en härlig familj som kan komma och hälsa på samt med en mysig söndagsmiddag

  Krya på dig

 10. Hej Victoria!
  Stackare, jag känner verkligen med dig. Äta måste man ju men att försöka få ner det där som jag inte ens vet om man kan kalla mat skulle jag ha väldigt svårt för. Det enda jag tyckte så ok ut var den ugnsrostade potatisen på en av bilderna.
  Här får du länken till min blogg, hoppas du gillar den: http://guldigrytan.blogspot.com/
  Kram, Marlene

 11. Usch, ja den maten varken ser eller smakar något vidare ut… Stor skillnad till dina annars färg- och smaskiga matbilder som du alltid bjuder på. Hoppas att de får koll på blodtrycket så du slipper därifrån snart och att ni får bra båda 2…

  Har ingen ”vanlig” blogg, bara en pysselblogg där jag visar upp de kort jag gör/gjort!
  Om du vill så får du kolla in ändå se vad jag pysslar med när tid finnes! 🙂

  http://babbalalla.blogg.se

  *kram*

 12. Hej fina Viktoria, vad tråkigt att behöva lilla inlagd, men samtidigt är det ju tryggast så för dig och lilleman! Snart är han ju här hos er 🙂 Stor varm kram direkt från Sjöstaden till dig och magen /Anna

 13. Ja, man blir verkligen inte hungrig av att titta på den maten. Ser verkligen vidrigt ut. Förstår ju att det kanske är svårt att få till en smaksensation på flera hundra portioner men någon form av nytänk borde finnas. Kanske en affärsidé??

  Kolla gärna in på min blogg: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

  KRYA PÅ DIG!!

 14. Inte alls kul att ligga inlagd på sjukhus, tiden blir verkligen hur lång och seg som helst. Men du får se positivt på det hela, du har någon som kan komma och hälsa på dej och kramas lite och det hålls lite koll på dej och trycket:)
  Min och makens matblogg hittar du här om du är sugen på lite mer läsning:
  http://martenssonskok.blogspot.com/

  Håller tummarna att du snart får komma hem igen så det kan bli lite ordning på käket:)
  Kram,
  Anki

 15. Hallå där!

  Jadu man blev o fundera där ett tag hur det var med dig o magen när man är van vid att det är minst ett inlägg varje dag! Tack o lov så är du ju i tryggt förvar om man kan se det så!,
  Förstår att sjukhusmaten är hemsk o inte ett dugg avis just nu håller jag på o göra dillkött!! Hoppas verkligen att det inte är för långt borta nu så lilleman tittar ut o du får komma hem sen sköt om dig o magen nu o bamsekramar!!

  Min blogg är http://mittbarnmittbarn.blogg.se/

  Inte så rolig läsning kanske men det har varit en rejäl kamp som jag trots allt har lärt mig mycket av!!!

 16. Imorgon fyller min pojkvän år och jag ska bjuda honom på murkelsåsen. Han har aldrig provat den. Han kommer bli såå nöjd och glad. Till det ryggbiff och pressad potatis, samt sallad med oliver och fetaost. Känns som en riktig Victoriamåltid ju 😉 Stor kram till dig och bebisen. Min blogg om du vill läsa lite 🙂 http://ulrikasmat.blogspot.com/

 17. Förstår att det är segt. Har själv legat på sjukhus för mycket, gjort 10 operationer på 6 år (pga bröstcancer) och när jag väntade andra barnet fick jag proppar i båda lungorna och fick ligga 16 dagar på sjukhus med en ettåring där hemma det var så tufft, grät varje kväll och var så rädd, var ju inte utom fara förrän efter 12 dagar och så var jag gravid i 7:e månaden……..usch när jag tänker på det…..

  kram på dig.

  Min blogg är http://natcoachen.blogg.se

 18. Hej Victoria!

  Den maten så inte mycket för världen, hoppas det blir bättring på det området, fast min erfarenhet av sjukhusmat är att den är trist o smaklös.

  När jag låg på BB efter att jag fött vårt första barn(låg inne 4 dygn pga. komplikationer) så vart jag så less på sjukhusmaten att maken fick gå ner till stan och köpa pizza åt oss på närmaste pizzeria, kan säga att vi åt och njöööt tyst o andäktigt och vår lilla tös sov så sött i den lilla plastbaljan 🙂
  Här är adressen till min blogg som innehåller mkt. inredning, mat,shopping och familjeliv. om du vill ha lite tidsfördriv:

  http://www.anna-nazima.blogspot.com/

  Kramar från mig

 19. Förstår att det är segt. Jag har legat inne i fyra dagar som mest och det var en riktig pina. Det var pga av gallstensproblem, så jag fick inte äta något utan var konstant hungrig. Och vad gjorde jag då? Jo, jag gick och köpte massa mattidningar. Haha haha… Kunde jag inte äta mat så skulle jag i alla fall titta på den. 🙂 Kolla in min blogg, om du inte redan gjort det. Jag har även en länklista till andra matbloggare, så kan du ju kika in hos dem med. 🙂 Ha det gott och hoppas kvällens middag var till belåtenhet!

 20. Hej!

  Kan tänka mig att det är segt att vara på sjukhuset. Och maten ser ju sådär ut minst sagt ;/

  saraskok.blogspot.com

  Inte så mycket privatliv på min blogg utan du får hålla till godo med recept istället. Kanske inte fel med tanke på vad du just nu blir serverad 😉

  Kram på dig

 21. Hej!
  Jag förstår att du behöver tidsfördriv, det verkar inte allt för roligt och maten är ju A och O när man inte mår så bra.. Då vill man ju äta gott i alla fall;)
  Jag får komma förbi med lite mat;) jag hör ju också hemma i Örebro… Kika gärna in på min blogg… http://Www.victoriasprovkök.se där jag bjuder på en hel del smarrigt! Ett tips på tidsfördriv är ju att kolla igenom alla bloggar och skriva inköpslistor tills du får komma hem igen;) hoppas du blir bra snart!
  // kryakram Victoria

 22. Stackars dig som måste ligga på sjukhus men som sagt så är ju huvudsaken att du och bebisen mår bra! Har ni funderat på namnförslag ännu eller väntar ni till pojken kommer ut? 🙂
  Här kommer länk till min matblogg som du gärna får läsa, just nu har jag dessutom en tävling i samarbete med Bambino så gå in och tävla vet jag 🙂
  http://coquina.blogg.se/

  Kram till dig!

 23. Hej!
  Jag gillar verkligen din blogg, men är väldigt dålig på att kommentera. Kanske är det första gången idag? Är ialla fall lika gammal som du. 😉 Men ligger lite före med barn då jag har tre. Bor på västkusten.

  Du är så fantastiskt inspirerande med din matlagning. Tack för det! 🙂

  Håller tummarna att ditt tryck blir bra så att du får ha din bäbis i magen ett tag till, men får njuta av den sista tiden hemma. Och med massa god mat! 🙂

  Kika gärna in på min sida.

  http://www.fridajensen.wordpress.com

 24. Gah vad äckligt det ser ut :S Hur svårt kan det vara att laga mat som både ser aptitligt ut och ÄR aptitligt?

  Ta hand om dig, och kika gärna in i min blogg 🙂

 25. Din stackare! Jag hoppas att det går bra för både dig och bebis och att det inte är något allvarligt! Sköt om er!

 26. Du får drömma om allt gott du får äta sen när bebisen tittat ut 🙂
  Hos mig kan du läsa om husrenovering/inredning, massa bak och lite mat.

 27. Det minsta jag kan göra som tack för allt jag fått läsa hos dig är att skicka en inbjudan till min blogg. Krya på er!

 28. Är inne och läser med jämna mellanrum, men är för dålig på att kommentera, så nu är det skärpning med det när du behöver ett tidsfördriv..;) Krya på dig och hoppas du och bebisen mår bra trots omständigheterna. Jag har själv legat inlagd i Örebro och efter att ha petat i maten i några dagar hittade min man en restaurang i källaren i Bhuset som är till för personalen, där gick det att köpa mat som smaka lite bättre än det som serverades till oss inlagda. Ett litet tips bara =) Det här var -07, så vet inte om den finns kvar…Gå gärna in och kika på vår familjeblogg http://www.thelindaus.blogspot.com KRAM

 29. Maten ser viiidrig ut! Hoppas tiden rinenr förbi snabbt och att dusnart får komma hem med en liten bebbe!!!!

  Min blogg 🙂 minaminnen.wordpress.com

  Kraaaaaaaaaaaaam!!!!!!

 30. Hej tjejen och kram!Snart är detta ett minne blott och du är hemma med dina fina barn, båda två, och njuter av tillvaron och livet!!! Jag har en blogg som mest handlar om min familj men läs du om du orkar och har lust!!! Lisflisan.blogspot.com.
  Kryakramar i massor!!!!!

  Lisen

 31. Usch din stackare! Långtråkigt och urtråkig mat *blää* hoppas M hade med sig något gott åt dig och att du får komma hem på permis åtminstone. Om inte lillebrorsan vill titta ut lite tidigare 😉
  Kram på dig

 32. Vad skönt med lite god hämtmat söndagskvällen till ära istället för den som sjukhuset har att erbjuda (den där soppan såg ju för läskig ut, som en stor tallrik med brunsås på pulver…)!

  Hoppas att du kan åka hem snart igen till din lilla familj, stor kram och sov så gott som det är möjligt 🙂

 33. Åh stackare! Att sjukhusmaten är så värdelös är helt otroligt egentligen. Hur ska man någonsin bli bättre om man får i sig/eller inte får i sig mat?

  Krya på dig och hoppas att bebisen mår bra. Välkommen in på besök hos mig.
  http://karoleen.se

 34. Stackars Dig. Vilken förfärlig mat, när man är på sjukhus behöver man ju verkligen jättegod mat. Hoppas Din man kommer ofta med god mat så Du inte tynar bort. En stor kram till en tjej med en bra kul blogg. Ann

 35. Hej Victoria!
  Va trist att läsa att ni ligger på sjukan… men det är ju för det bästa så håll ut!! 🙂 Maten såg ju sådär lagom rolig ut, helt ärligt så tänkte jag f-n vilken konstig fisk när jag så sista bilden. Så läser jag att det va söndagsstek… what?!

  Ett litet tips för att fördriva tiden är att kolla in alla play kanaler som finns och köra seriemaraton. Finns ju så många kanaler som har massa serier upplagda. Kan ju göra så att några timmar passerar lite fortare iallafall…

  Många kramar till dig! 🙂 Karolina

 36. Åhh va tråkigt för dig, sjukhusmat är bland det värsta jag vet. När jag födde Linus fick vi stanna ganska många dygn efter och jag bad om vegitariskt. Det gick iaf att äta, jag fick kvälvningar av den ”vanliga” maten. Lider med dig men snart har ni lillebror här.
  Krya på dig.
  Min blogg är nog inge rolig att läsa för dig men skriver ner den här i alla fall 🙂
  Kramar Åsa

 37. Hoppas att trycket inte bråkar med dig & bebis ytterligare så att du snart får åka hem och äta god mat =) Jag stod bara ut i två dygn med sjukhusmaten efter mitt kejsarsnitt, ha ha!

  Du får gärna kika in hos mig. Men med risk för att du blir väldigt sötsugen eftersom jag varit hos en väninna som bakar gudomligt!

  kram och krya på dig

  /Malin

 38. Kära Viktoria!

  Jag ligger också och kollar bloggar från en sjukhussäng, men på mitt sjukhus finns inget trådlöstnätverk så jag kollar i min Iphone men det funkar ganska bra det också.

  Bra saker att göra från sjukhussängen.
  – Kolla alla missade avsnitt av ”halvåtta hos mig” på tv4play
  – Kolla bloggar
  – Strukturera upp sin egen blogg
  -Få massa roliga mattidningar (skickade min man till affären) och drömma sig bort…
  – Kolla foton på familjen OBS: gråtvarning, risk för hemlängtan…

  Jag få komma hem idag, hoppas du kryar på dig snart!
  Varma KRAMAR ERIKA

  Ps. Min blogg http://www.middagsbordet.com

 39. Hej Victoria!
  Du har verkligen varit sååååååå saknad av mig.
  Förstod att något hade hänt eftersom man är ”bortskämd” med att du bloggar varje dag.
  Kan förstå att det inte är kul att vara inlagd på sjukhus, men det är samtidigt bra att dom har dig och bebisen under kontroll.
  Förstår att du är trött på sjukhusmaten, den går ju inte att jämföra med dina smarriga rätter.
  Önskar dig en fortsatt bra dag och ta väl hand om dig och bebisen.
  Kram

 40. Hej Victoria, hoppas att ni snart mår bättre och kan åka hem!!! Du kan ju alltid passa på att skriva en ”Vill ha” lista till bebisen, så har du stenkoll när alla vill komma och uppvakta 🙂 Kram och krya på er!!!

 41. Usch det ser verkligen inte roligt ut, man äter mest för att man måste när man ligger på sjukhus tycker jag. Verkligen inte de matbilder vi är vana vid ifrån dig. Hoppas att du får komma därifrån snart.

 42. Nä fy vilken mat. Den såg inte alls aptitlig ut.
  Tallriken i mitten såg ju värst ut…Skulle inte äta den maten om jag fick den.
  Krya på er och ta´t lugnt nu när du är under full kontroll. Kram

 43. Hu, vilken läskig mat! Det var nästan det värsta av allt när jag var inlagd sist – att man måste äta den hemska maten. Jag bävade varje gång jag lyfte på det där plåtlocket de hade över tallriken… Hoppas att allt är så bra det kan med dig och bebis!

 44. Åhhh det där ser läskigt ut! Hoppas att du och magen mår bra och att ni får komma hem snart! Lycka till med allt 🙂

 45. Hej efter att varit inne på din blogg några ggr har jag sett att du också gillar pizza. Jag har ett recept som du kanske har lust att testa någon gång. Det kommer från en riktig pizzeria och smakar faktiskt som den är köpt! barnen älskar den. Hoppas du mår bättre och snart får komma hem, sjukhusmaten är inte kul, jag vet efter att ha legat på sjukhus i 3 mån för ett antal år sen. sofiesrecept.blogg.se

 46. Krya på dig! Hoppas du och lillkillen snart mår bättre och får komma hem på en lite ”permis”.
  Jag har fött barn i Umeå -05 och Västerås -09 och det var stor skillnad på sjukhusmaten. I Umeå flera 100 ggr bättre. I Västerås va det typiskt storkök med överkokta grönsaker, torr potatis och tråkig frukost.
  Sköt om dig!!!

 47. Hej Victoria!
  Kan förstå dig att det blir långtradigt o segt… Tips på tidsfördriv, om du gillar alfapet så finns det ett nät alfapet. http://www.betapet.se superkul om man gillar att bygga ord o tycker om bokstäver. =) Man spelar mot andra. Stor Kram!

 48. Ser att du har fått en hel del bloggar att läsa! =D
  Men förstår dig, det är såå tråkigt att ligga inne fast man egentligen inte är så sjuk. Höll själv på att bli tokig.. Och du som brukar göra / äta så god mat dör väl av denna meny du nu tvingas till.
  Om du orkar titta in på min blogg så är det
  majra1.blogspot.com

  Mari

 49. usch va trist att ligga inne så där när man bara vill va hemma med familjen. hoppas du får komma hem snart. sitter här mitt i natten med pinande urinvägsinfektion å bara väntar på att klockan ska bli 8 så jag kan ringa vårdcentralen, kul va?? 🙂 här är min blogg, om du inte fått tillräckligt:) blogg.aftonbladet.se/lovgren Kram på dig

 50. Hej!
  Jag vet precis hur du känner dig. Åkte själv in för att vattnet läckte och fick ligga i 2 veckor innan dottern titta ut i vecka 34+0.
  Jag mådde så dåligt av att vara på sjukhuset, även om jag blev uppassad, såg på tv, hade besök hela dagarna, så mådde jag så psykiskt dåligt av att inte vara hemma.
  Lycka till med allt!
  Min blogg om du vill läsa
  http://avantgirl.blogg.se

  Kram på dig!

 51. Hej Victoria!
  Jag avundas inte er som fortfarande har snö för nu har våren äntligen kommit till Lund.
  Var ute på lunchen och det var ett helt fantastiskt väder, 12 grader, bäst att njuta så länge det varar.
  Önskar dig en fortsatt bra dag, tänker på dig och bebisen.
  Kram

 52. Halojken!!

  Å kikar in flera gånger om dagen o tittar nu hur det går för er!
  Hm kan det vara så att lillebror redan kommit….
  Vi är många som är nyfikna nu o undrar hur det går!!

  Sköt om dig er o de står nog inte på förens du får äta gottans god mat igen!! Kram

 53. Sjukhusmat e verkligen pekka! I know! Jag har dessutom varit väldigt dålig när jag har legat inne och haft svårt att få i mig nån mat som det va men matutbudet som fanns att tillgå gjorde ju inte saken bättre!

  Hoppas du kommer hem snart! Eller kommer bebisen kanske komma innan du ens hinner komma hem?!

  Du får gärna kika in på min blogg om du har tråkigt, just nu piggar jag upp med en kall öl i solen 😉

  Krya på dig, eller vad man nu säger 🙂
  mitthemochmintradgard.blogg.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..