Hämtmat & skräpmat

Är så trött på all hämtmat och skräpmat så det står mig upp i halsen! För att inte tala om hur dyrt det blir i längden (här på neo ingår ju ingen mat utan det är köpemat som gäller flera ggr om dan). Har testat varenda pizzeria, lunchsylta och korvkiosk i närheten nu. I dag blev det lunch från Saigon. Helt ok..

Lunchboxar från Saigon.

Lunchboxar från Saigon.

 Jag är hungrig heeela tiden, för att inte tala om törstig!! Men är inte sugen på vatten utan bälgar i mig saft (!) liter efter liter dygnet runt! Och mellan målen blir det fikabröd, chokladkakor, praliner, godis, chips, mackor etc etc, det som går att få tag i vid närmaste kiosk. Ingen vidare diet!!!

Mellis.

Mellis.

 Jag tröstar mig med att detta är en kort period och snart är jag hemma i mitt älskade kök och kan laga gooood och bra mat igen. Och då ska här skäras ner på kolhydraterna och skakas bort alla extra gravidkilon!! Är ni fler som hakar på inför beach 2011 kanske?!!! 🙂

Nu kom Micke tillbaka från affären med mer chips och saft till Grey´s i kväll 🙂 Ha det gött så hörs vi senare!!

 1. Jag hakar gärna på! Mit jobb ska vara med i en stegtävling och den börjar på tisdag så då är det dags att ta tag i sig själv!

  När jag fick mina pojkar så fick dom också ligga på neo, först i Lund och sen i Karlskrona. I Lund ingick min mat men inte min sambos. När vi fick flytta ut från sjukhuset och bo på Ronald McDonald så fick vi laga mat. ”Ett hem hemifrån”, det stämmer verkligen och ett fint och bra ställe! I Karlskrona fick vi också laga mat själva, inte alls lika fint och det bara skrek ”sjukhus”.

  Hoppas ni får komma hem snart!

 2. Grattis igen till lilla sötis killen:)
  Tror nog dom få gravidkilona (om det finns några:) kommer förvinna innan du hinner blinka så njut av dina godsaker:)

  Sköt om er. KRAM

 3. Jag var också suuupertörstig ett tag efter förlossningen,berodde på amningen tydligen 🙂
  Ser ut som du har det liite mysigt iaf även om hemma e bäst.

  Kram//Linda

 4. Hoppas att ni snart får komma hem! Jag är på inför beach 2011, har plötsligt blivit beroende av choklad och äter en Marabou om dagen just nu… minst en! KRAM

 5. Jag har aldrig varit någon större saftdrickare men nu dricker jag också litervis varje dag. För min del började det iaf med att jag vissa gånger behövt få upp blodsockret snabbt igen och då är ju saft lite effektivare än vatten… men det är klart, varenda liter som går ner är ju inte för blodsockret precis, haha!

  Beach 2011 ja. Längtar galet mycket efter att kunna promenera utan att det drar, spänner och gör ont i magen. Längtar efter dessertostar och strikt LCHF-kost. Lär inte vara speciellt het till sommaren men jag hänger på nyttighetståget så fort lillfisan är ute, var så säker! 😀

 6. När vi låg på neo med vår lilla tjej lagade släkt och vänner mat, packade i matlådor och forslade upp till oss. Sen värmde vi i köket på avdelningen. Mycket smidigt! Kanske har du några snälla som kan hjälpa till!?

 7. Köp en färdiggrillad varm kyckling och ät med sallad (ev. även med baguette och brieost). Det tycker jag är den godaste ”snabbmaten”.

  //Sara

 8. Förstår att du tycker det ska bli skönt att få komma hem till ditt eget kök och käk, hoppas det blir snart!
  Sitter just nu och smaskar på lite nypoppade popcorn… funderar på att ev. satsa på beach 2020:) Det finns alldeles för mycket god mat och dryck att njuta av så det räcker i flera år framöver…

 9. Jag är på! Jag har redan börjat men det går trögt så med din hjälp kommer det nog gå bättre 🙂 ser fram emot det!!
  Kram

 10. Hoppas snart du kommer hem så du får fixa i ditt eget kök. Vi längtar ju efter dina goda recept!! Kram

 11. Jag hakar gärna på beach 2011, eller ska vi satsa på 2012 😉 ?
  Hoppas ni får komma hem snart, så du slipper all tråki köpmat!
  Kram!!

 12. Den första tiden med en spädis finns det ju ofta ingen ork och lust att äta nyttigt, speciellt inte om lillen är vaken mycket på nätterna! Jag var också katastrofhungrig när min son var nyfödd.

  Har du förresten läst Olga Rönnbergs blogg? Angående träning efter graviditet? Bara ett litet tips! =)

  Hoppas att ni snart får komma hem!

 13. Usch låter inget vidare med all hämtmat. Kan vara gott nån gång ibland, men hela tiden, urk. Fast ser i alla fall bättre ut än sjukhusmaten :). Hoppas ni får komma hem snart, sakar dina goda recept, fast huvudsaken är att ni mår bra. Kram!

 14. Jag påbörjade min beach 2011 för ett år sedan med hjäp av Olga (mama.nu) så jag är redan där 🙂

  Kan du inte lämna sjukhuset korta stunder och äta hemma? eller måste du vara där hela tiden? jag vet inte jag älskar mat och att laga mat men när jag varit på sjukhus har jag accepterat maten och inte gjort så stor grej av det, det är ju ändå en kort period………man får anpassa sig till situationen helt enkelt.

  1. Om du öppnar ögonen och läser lite noggrannare så kanske det går upp för dig att maten INTE ingår … så man måste alltså själv köpa mat.
   Och möjlighet att lämna sjukhuset finns inte för det hinns inte med…

 15. Förstår att du är trött på snabbmat och onyttigheter. Men tänk på att det här bara är en kort tid och att du sedan får vara hemma, mammaledig, och gå lååånga barnvagnspromenader och laga riktig hemlagad mat 🙂

 16. Grattis till lilleman ännu en gång. Du får se till att komma hem snart så du får den mat du vill ha…..Hade du bott lite närmare så hade jag gärna lagat mat till dig och levererat…Lite väl långt fr Göteborg dock…den hiner nog bli dålig ;)….
  Många kramisar till hela familjen.

 17. FÖrstår att du börjar ledsna på hämtmat…Hoppas ni får åka hem snart så att du/ni kan laga den mat du vill ha! Kram

 18. Snabbmat är ju just vad det heter och gör väl också att man vill ha mer snabba kalorier, har jag för mig att jag läst någonstans. Men för säkerhets skull kolla med personalen på avdelningen så det inte är något tillskott du behöver eller så att blodsockret är ok.
  //Carina
  http://www.olssons-smide.se

 19. Förstår att du blir trött på snabbmat, men snart är ni hemma!!!
  Jag är på när det gäller beach 2011! Vet dock inte hur jag ska få den rätta motivationen…småfuskar HELA tiden…;)

 20. Har inte tittat in här på ett tag, så GRATTIS till liten bebis! Helt underbara bilder på underverket! Jobbigt med maten först på sjukan och nu då.. Du behöver ju verkligen näringen nu, synd att jag inte kan komma över pölen och kocka åt dig 🙂

 21. Hejhej!
  Hoppas verkligen att ni kommer hem snart!
  För er egen skull och för alla oss som med spänning och dreggel 😉 väntar på din goda mat!!!!
  Sköt om er massor!
  KRAMKRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..