Familjen är komplett! ♥

Äntligen äntligen kom lilla storasyster hem och fick träffa sin efterlängtade lillebror ♥ Och som hon pysslat om honom!! Full fart nonstop sen hon klev in genom dörren. Och vilken ljudnivå 😉 Lillen var helt färdig och däckade i samma stund som Olivia och Micke gick upp på övervåningen för att läsa godnattsaga. Han har inte ens märkt att han ligger alldeles själv och inte i mammas famn och snarkar med öppen mun, lilla hjärtat. Får passa på att plocka undan lite efter tornadon som dragit fram i vardagsrummet innan han kommer på att han inte ligger i nåns famn 🙂

av2

Stolt storasyster ♥

Stolt storasyster ♥

Lagat middag har jag oxå gjort i dag! Det blev en gammal favorit, Kycklinggryta med avokado. Testa detta om ni inte redan gjort det, supersmarrigt!!

4 port:
3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2-3 msk mango chutney
2 d creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avocado, skurna i bitar

Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde. Smaka av med en skvätt soja. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon.

Servera med basmatiris och en god sallad.

av1

Och som om inte det var nog så håller jag på och bakar en kaka nu. Återkommer med den senare! Hej hej!

 1. Hejsan!! Åh, vilken stolt storasyster. Det måste vara skönt att hela familjen äntligen är samlad. Var har du fått all energi ifrån?? Ha nu en skön kväll.
  Kraam Anette ♥

 2. Vad mysigt det ser ut 🙂
  Men det känns som att man förstör avokadon genom att värma den? Jag gillar inte varm frukt och så i mat och det känns lite så. Kanske kan testa och inte röra ner avokadon utan ha den vid sidan ist 😉
  Kram

  1. Det är många som är tveksamma till det där med avokadon men när de väl testar tycker de det är jättegott!!! Så testa du med 😉
   kram!!

 3. Åh, vilka fina barn du har. Härligt att få va hemma och mysa med dom bägge. Du har en härlig tid framför dej. Njut Njut Njut…..den kommer tyvärr aldrig tillbaka. Hur mycket man stundtals längtar tills dom lär sig det ena och det andra, så är det ju sååå mysigt när dom är riktigt små. Kram

 4. Kan det bli mer kärlek än så?! Det fullkomligt lyser om Olivia 🙂
  Den där kycklinggrytan ska jag absolut testa i veckan! Tack för alla fantastiska recept Vickan!

 5. Halloj!
  Den där har jag testat och den är ju Supergod, visste inte vart ifrån jag fått receptet men nu ser jag att det måste ha varit från dig…tack;)till fattig student: jag gillar inte heller varm frukt i mat men avokadon är ju Supergod i, testa lite varm i vetja!!
  //Victoria http://www.victoriasprovkök.se

 6. Gulliga kort! Och vad fin Olivia var med färg på naglarna 🙂 Kardemummakakan gjorde succe idag, lämnade resterna på jobbet på allmän begäran 🙂 Hoppas kakan blir god, och att ni får en mysig kväll, svårt att inte få det kanske!

 7. Vilka jättefina bilder på syskonen <3

  Vår BVC-sköterska sa att småsyskon ofta sover myyyycket mer än deras syskon gjorde när de var nyfödda. Just för att det är så fullt ös med det äldre syskonet hela dagarna. Stämde väldigt bra hos oss iaf! 🙂

 8. Åhhh vad mysigt, tänker tillbaks när min storakille fick träffa sin lillebror, kärlek ; )

  Ha det underbart med din goa familj.

  Kram kram

 9. Gud jag smäller av, vilka fina kort…, dina barn är verkligen bedårande..!!!!
  Idag fyller mitt yngsta lilla <3 7 år och det som retar mig är att jag minns så lite av bebistiden..jag tror hela tiden jag ska minnas allt men mer och mer faller i glömska. Så foton och videofilmer är ovärderliga!!!!!!
  stor kram Malinarpalina

 10. Hej Victoria!
  Oh vad kul att Olivia är frisk igen och får träffa sin lillebror.
  Underbara bilder på dom tillsammans.
  Önskar dig en fortsatt bra dag tillsammans med familjen.
  Kram

 11. Såå söta de är tillsammans. Olivia ser så stolt ut. mysigt.

  Här är ett recept på en kycklinggryta som vi lagade till i helgen. Den blev populär bland gästerna.

  Salami & Fetaost kycklinggryta
  4 personer
  4 kycklingfiléer
  2 orange paprikor
  10 tunna skivor Salami
  1 ½ dl tärnad Feta ost
  8 dl grädde
  2 msk Chilisås
  4 klyftor vitlök
  1 tsk Basilika
  1 tsk Oregano
  1 tsk tabasco
  1msk Honung
  Salt, peppar
  Tomatpuré

  Gör så här:
  Skär kycklingfiléerna i strimlor och fräs dem i stekpannan. Skär paprikan i strimlor och fräs den i pannan med socker, salt, peppar. Strimla salamin. Häll i grädde, chilisås och vitlök. När allt detta kokat ihop tillsätt tomatpuré så att grytan får lite färg. Smaka sedan av med salt, peppar, tabasco, honung och vitlök. Tillsätt fetaosten precis innan grytan ska serveras.

 12. Så söta barn du har!
  Olivia ser så stolt ut som storasyster..
  Ha en fortsatt underbar kväll!
  Kram

 13. Detta åt vi till middag här hemma ikväll. Det var supergott! Såsen (jag älskar ju sås) var len och gräddig med mycket smak. Vår ettåring som inte var på något vidare mathumör idag petade i sig lite ris och sås också.

  Rekommenderas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..