Prinsessgott

Godmorgon måndag!!! Jag älskar ju måndagar även i vanliga fall, men nu med hela familjen hemma på måndagarna är dagen ännu bättre ♥ Grabbarna ligger fortfarande i sängen och mornar sig medan Olivia och jag har krypit upp i soffan, tänt ljus (mulet och ruggit ute i dag), kollar på Barbiefilm och äter frukost. Gillar ni måndagar eller är ni mer som katten Gustav och avskyr dem??

Fikade på söt prinsesstårta (från Ica Maxi) i helgen. Smakade helt ok, men lite torr kan jag tycka. Tänkte försöka mig på att baka en egen nästa gång, men har aldrig gjort det tidigare.

Snäppet finare än god..

Väldigt söt att titta på iallafall.

pa

Har ni något bra recept, tips och knep? Nån som har testat Leilas recept? Eller finns det nåt annat i toppklass därute man bör prova? Saftig, krämig och god ska den vara. Och allra helst snygg att titta på 😉 

Och frågan är om man ska baka egna tårtbottnar eller använda färdigköpta??

Städa, tvätta, storhandla står på schemat för dagen. Bäst att sätta fart!

 1. Jag brukar göra tårtbottnarna efter receptet från boken ”Sju sorters kakor” sen tar jag Leilas fyllningar.Tycker inte Leilas bottnar blir bra men jag kanske gjorde något fel 😛 Att få tårtan fin är ganska enkelt tycker jag. Men jag ääälskar verkligen att pyssla med sånt å andra sidan 🙂

  Kram//Linda

 2. Jag har testat Leilas tårtbotten och ger den hur många plus som helst. Verkligen det bästa tårtbotten receptet jag hittat. Att sen fixa en prinsesstårta är inte så svårt. Övning ger ju färdighet.

  Kram på dej

 3. Godmorgon. Jag är jätte dålig på att göra tårta, tyvärr. TYcker om att baka och brukar lyckas, men tårta vill sig inte. Men skamm den som ger sig 🙂 Vilka underbart fina berlocker.Ska också iväg och storhandla med lilla Alice nu.Ha en härlig dag. Kram

 4. Jag tycker att måndagar är riktigt trevliga! Jag har gått upp och fixat frukost här, efter en natt med bara några få timmars sömn. Gosar med lilltjejen medan hennes trötta pappa får lite sovmorgon 🙂

 5. Leilas ska vara bra, jag har dock inte testat! Det svåra är väl att få dem höga och fina, mycket grädde och vaniljkräm i mitten verkar vara ett genomgående tips!

 6. Jag har gjort Leilas flera gånger och alla som testat säger att den faktiskt är tusen gånger bättre än bageriprinsess! 🙂 Och du måste göra vaniljkrämen själv med äkta vaniljstång, blir ljuvligt god! 🙂

 7. Hej!
  Jag gjorde Leilas rosa prinsesstårta i går, till min dotters 6-års kalas. Blev lite besviken faktiskt. Tyckte tårtbotten blev torr och smaklös (gjorde den dock kvällen innan och frös in den direkt, delad i tre delar) Annars brukar jag göra en tårtbotten som är mer som en vanlig sockerkaka. Leilas recept innehåller bara mjöl, socker och ägg. Vaniljkrämen blev det god smak på men jag tyckte den blev väl tjock i konsistensen…
  Hoppas du lyckas bättre än jag om du ger dig på den tårtan.

 8. Ett bra tips för att behålla tårtbottnarna saftiga är att hälla på en skvätt mjölk eller saft på varje lager! Jag tycker att Leilas recept funkar bra. Tänk bara på att bygga ett HÖGT berg med grädde till prinsesstårtan 😀 kram kram

 9. Mitt tips är att fylla tårtan minst en dag innan den ska ätas. Dela tårtbotten (jag fryser alltid tårtbotten och delar innan den hunnit tina helt, då smular det minst) och fyll med fyllningar. Plasta in och förvara i kylskåpet. Sen när det är dags att göra tårtan så spacklar du med grädde (det är väl grädde på prinsesstårta???) och täcker med marsipan.

  Man gör lika med en köpt tårtbotten.

  Lycka till!

 10. Jag tycker också Lelias är knepig att lyckas med, den blir så låg. Jag gör oftast ett standard recept ur ”Sju sorters kakor” och sen hittar jag på lite olika varianter på fyllning. Banan och chokladsås på ett lager och hallonsylt och vaniljkräm på ett är en hit!

 11. Hej! Grattis till lilla tillskottet i familjen!
  Jag bakar mycket tårtor och använder receptet i sjusorters kakor som är toppen, och att tårtorna ska vara saftiga är det viktigaste tycker jag. Så jag fyller dem alltid dagen innan de ska ätas och fyller med ett lager mosade jordgubbar/hallon och i de andra lagret så använder jag mig av krossad annanas och marsankräm. Blir supersaftigt, friskt och jättegott!
  /Anna

 12. När man väl har börjat göra sin egen prinsesstårta går man ALDRIG tillbaka till att köpa, det kan jag tala om. Det är ursimpelt att göra sin egen. Jag använder receptet i Sju sorters kakor för kakbotten. Det är jättegott att blanda lite punsch i vispgrädden. Köp färdigt lock och marsankräm så är det världens lättaste grej att göra. Kollade i A piece of cake och jag tycker det låter som väldigt mycket vispgrädde i hennes tårta. Jag har tidigare alltid stått och kavlat locket själv, och blir det inte helt bra så kan man dölja det med lite spritsad grädde:

  http://saltosott.blogspot.com/2010/01/prinsesstarta.html

 13. Som sagt Vickan, kolla in Johannas Tårtor (johannastartor.blogspot.com).
  Där lär du få tips och idéer!!

 14. Jag är inte så mkt. för princesstårtor,förutom marsipanen, då, men den du hittat såg fin ut!
  Jag brukar göra Leilas recept på tårtbotten och tycker inte det blir så torra. Iofs gör jag ju inte pricesstårta på dom, då varken jag eller någon i familjen gilalr för mkt grädde på.
  Jag brukar ta mosade bananer i ena lagret och hemgjord chokladkräm i det andra+ att jag täcker tårtan meed chokladkrämen, sedan på med ett färdigkavlat marsipanlock. Till Alidas 4-årskalas använde jag ett rosa och gjorde en HelloKitty-figur av tårtan.

  Jag gillar måndagar, trivs så bra på mitt jobb(arbetar som förskollärare på en förskola) med alla goa barn och kollegor så det är bara roligt att få träffa dom igen efter helgen….
  Kramar

 15. Hej hittade här ett gammalt inlägg du gjort när jag letade efter dina Pandora armband 🙂 och kände att jag bara är tvungen att också säga att prova att göra egen tårta. Själv upptäckte jag tårtvärlden när vår son skulle döpas och har fastnat helt. Såg att ”Bakverk” hade kommenterat ovan och på hennes blogg hittar jag jätte mycket inspiration. Har inte alls kommit lika långt i mitt skapande som hennes men man lär sig med varje tårta. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..