LCHF nu kör vi!

Grävde fram sommargarderoben i helgen och insåg att inte ett enda par byxor gick på och det mesta annat stramade både här och där. Bara att gilla läget och acceptera att det dröjer ett tag innan man ser ut som sig själv efter att ha varit gravid (såklart) och det är fine, men de extra överflödskilona som satt sig runt rumpa, lår, armar och mage ska jag allt försöka bli av med till sommaren. 5 kilo ska bort, det är målet. Så nu tänkte jag köra lågkolhydratskost. Inget strikt LCHF men skära ner på kolhydraterna.

Frukost i lchf-anda :-)

Frukost i lchf-anda :-)

Är ni fler som hänger på? Några som kör lchf redan? Tipsa gärna om ni har recept i era bloggar!!

 1. Jag behöver verkligen bli av med mina graviditetskilon så jag vill testa LCHF. Kan inte du berätta lite hur din ”matdag” ser ut från morgon till kväll. Hur mycket får man äta? Kan man äta fullkornspasta? Böcker i all ära men enda gångerna som jag går ner är när jag får tips från verkligheten. Tack för en kanonbra blogg förresten! Och GRATTIS till Sebastian!

  1. Som sagt så följer jag inte LCHF strikt, så hur mkt man får äta/dag etc har jag ingen aning om. Men det finns bra sidor med info på, googla!! En matdag kan jag absolut bjuda på 🙂
   Kram och lycka till!
   V

 2. Jag äter lchf sedan ca 2 år tillbaka, äter inte fakir men gör sällan avsteg heller. Jag läser här varje dag men brukar inte kommentera.

  Jag har en matblogg där jag lägger in mina recept och experiment:

  http://minlchf.blogspot.com/

  Nåt kanske faller i smaken!

 3. Haha jag är på, ringde min sambo förut när jag stod på Ica och frågade om vi skulle skära ner på kolisarna ett tag, han var med på planerna direkt! Fick ett infall, så vi får se hur länge det håller 🙂 Men timingen är ju super, kan jag få massa tips här 😉 Imorrn ska jag göra mozzarellabiffarna, smarr! Och kardemummakakan gjorde succé på jobbet för nån vecka sen 🙂

 4. Jag skulle gärna behöva gå ner 3-4 kilo men jag klarar inte att vara utan kolhydrater. Håller tummarna för att du ska bi av med dina 🙂

  1. Men då skulle ju lchf funka jättebra! Äter man lchf bör man inte äta frukt, bär kan man äta OM man vill ibland men det är inget måste. Av grönsaker äter man bara sådana som växer ovan jord och man måste inte äta några stora mängder utan kan ha dem mest som pynt på tallriken. Du ska äta protein i normal mängd och ersätter kolhydraterna med naturligt fett och äter tills du blir mätt.

 5. Jag och mannen åt LCHF, fast inte superstrikt unnade oss på helgen tex, i flera månader med uppehåll för julen. Men sen två månader tillbaka ungefär har vi börjat äta pasta, potatis och bröd igen. Antingen va vi inte tillräckligt strikta eller så funkar det inte på oss, jag gick kanske ner 3-4 kg och mannen 5-6 kg, men jag skulle behöva gå ner 5 kg till och mannen 8-10 kg. Och vi tränade 2 gånger i veckan i flera månader också. Då e det inget kul och gå på diet så länge om det inte ger resultat 🙁

  Blomkålsmos blev en favorit som tillbehör! Grillat e ju bra med bara en sallad till och en god sås 🙂 Vattenmelonsallad med fetaost och oliver e en favorit, tomatsallad med charlottenlök en annan 🙂

  Lycka till!

  1. Fuskar man på helgerna så ger det ju tyvärr inte så bra resultat på vågen som om man inte gör det.. 😉 Men framförallt tycker jag man MÅR mkt bättre av att äta LCHF så jag gör det gärna när jag inte vill viktminska oxå! Och under sommarhalvåret är det enkelt, med allt grillat och gott man kan äta och ändå följa ”dieten”.
   kram!

 6. En liten fråga: Hur funkar det med såser? Är pulversåser förbjudna? Hur är det med färdiga bea-såser som man köper i affären?

  1. Pulversåser innehåller ofta mjöl och konstiga tillsatser, men kolla kolhydratinnehållet; en bra huvudregel är max 5 g kh/100g. Det finns flera kylda beasåser som har ok kolhydrathalt, kolla näringsinnehållet.

   Man kan ju göra så mycket enkla såser på creme fraiche eller grädde själv, t.e.x mosa fetaost och blanda med creme fraiche och dina favoritkryddor, gott till grillat.

 7. Jag är med… också lchf light… undviker framförallt socker och pasta/ris och bröd. Så jag är på! Märker skillnad på väldigt kort tid! Känns skönt!

 8. Jag fick nr 2 i slutet av feb ( en månad för tidigt). Jag hänger på! Kan tipsa om att köpa en kjol med bred resår. Jag köpte en elastisk från Desigual som jag skall ha i vår/sommar.

 9. Jag är också med! Kör light versionen som så många fler, annars går det åt pepparn för min del. Inte hunnit blogga om så många recept än, bara ett par styckena. Provade just ett super simpelt med kokta ägg, lunch. Perfekt om man har lite ägg över nu i påsk, mina barn målade en hel drös. 🙂

  http://hiillan.blogg.se/

  Här har jag annars hittat en hel del bra recept; http://www.lchfrecept.com/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..