Neeeeeeeeeeej :-(

De ringde just från förskolan och nu är Micke i väg och hämtar hem magsjuk Olivia 🙁 Stackars lilla skruttan. Och så himla typsikt precis till påsk, det var den påsken det.. Får ställa in alla påskmiddagar och besök som var inplanerat. Jag kommer garanterat bli sjuk jag med, det slår aldrig fel (och Micke klarar sig, han är imun).

Hoppas hoppas lille Sebastian klarar sig undan, håll tummarna! Kan så små bebisar bli magsjuka? Några tips på hur man undviker det?

sebls5

sebl5

sebls6

Gos med liten skrutt för ett par dagar sen ♥. I dag får jag försöka hålla mig och bacillerna borta från honom :-(

Nähäpp då är det bara att kavla upp ärmarna och förbereda sig på en massa tvätt och framförallt tröstande och ompysslande av liten sjukling. Hatar hatar hatar verkligen magsjuka!!!!!! 

Hoppas verkligen leveransen från nespresso kommer i dag, kommer behöva myyyyycket kaffe (latte) framöver.

 1. Nej stackars Olivia 🙁 fy inge kul. Mina killar har ej fått magsjuka när de var så små fast den ena haft det eller någon i vår närhet. Jag har alltid handsprit hemma så brukar faktiskt klara mig jag också, peppar peppar.Håller tummarna för att ni klarar er och främst lille killen. Ha en bra dag. Kram

 2. Vår dotter blev rejält magsjuk förra vintern, då var hon knappt fem månader, och det slutade med att hon hamnade på sjukhus med dropp 🙁 Vet inte om de riktigt små barnen har ett bättre skydd – jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen och kolla med dem! Se också till att ha vätskeersättning hemma som ni kan skedmata med om lilla killen blir dålig. Kanske skulle din man (jag är också immun – är alltid den enda av oss i familjen som klarar sig) ta hand om storasyster och sova med henne i ett annat rum, ta hand om kräkset, tvättandet etc för att minimera risken att ni två smittas?

  Typiskt att bli sjuka nu – har förstått att det fortfarande härjar magsjuka på förskolorna 🙁

  1. Ja visst är det typiskt, kommer alltid när det passar som sämst. bara att gilla läget och göra det bästa man kan för att hindra resten av familjen att bli sjuka.
   kram!

 3. Ps! Skulle lägga till att vår Alice är nu 14månader och har ej fått det ännu trots att det funnits i vår närhet flera ggr, hmm peppar..
  kram

 4. Och skura järnet i badrummet med klorin eller liknande och tvätta allt direkt på minst 60 grader (helst 95 grader) – baskeluskerna kan överleva annars *blä*

 5. Stackarn!!!
  Jag håller med dig om magsjuka, det är det VÄRSTA och jag bävar för det varje år 🙁
  Hoppas det är en lindrig variant Olivia har och att ni andra klarar er!!!

  Jätte fina bilder på dig och er liiiiiiiiilla prins 🙂

  Kram

 6. Stackars liten.Hoppas det går for över.Vika fiiina bilder på Mamma och son.Han är ju bara så go den lille verkligen jättesöt.Jag har aldrig hört att så små får magsjuka.Håller tummar o tår för att ni andre slipper skiten.Önskar er en frisk och skön Påsk.Kram

 7. Behöver ju inte bli så illa heller? Isolera henne noggrannt och skura med klorin mellan varven så klarar ni er. Antibakteriell gel är ju bra att ta innan man tar i handtag, knoppar, fjärrkontroller etc. Jag har en i fickan hela tiden om någon har baciller hemma då klarar man sig bra. Nu har jag iofs en gen /(5% har den) så jag blir aldrig magsjuk men det kan ju gå runt runt bland de andra barnen.

  1. Att isolera en 3 åring som kräks och är ledsen och helst vill vara i mammas famn hela tiden är ju inget alternativ! Men nån slags handsprit eller gel ska jag införskaffa och hoppas det hjälper.

 8. Lille skruttbebisen!!! Söt som socker!
  Hoppas Olivia klarar sig med en lätt variant och du också! Tror inte så små brukar få magsjuka faktiskt, de brukar vara ganska så förskonade.

 9. Å neeeej! Men fy lilla stackare! Usch och tvi så tråkigt! Magsjuka är så vidrigt!
  Jag håller alla tummar och tår för att ni andra klarar er.
  Pussa lilla söta Olivia från mig (får väl bli en slängkyss i och för sig med tanke på tillståndet).
  Lycka till nu och hoppas som sagt att det blir en lindrig variant som stannar hos storasyster.
  Kraaaaaaaaaaaaaaaam

 10. Åhh vad jobbigt, inte kul alls. Vi har något virus i magen hela familjen, har mått dåligt från och till i över en vecka. Feber och illa mående är verkligen ingen hitt, vill bara må bra. Nu känns det som det börjar om för min del igen, blir man trött eller.

  Hoppas att ni andra klarar er. Tror att små spädbarn är rätt så skyddade i och med amning, men det är kanske säkrast att pappa tar lilla Olivia i några dagar så ni undviker det så gott det går.

  Kram kram

 11. Handsprit biter inte på magsjuka tyvärr, tvål och vatten är det bästa. Men det är ju jättesvårt att klara sig när det finns inom familjen. Hoppas det är en sån där barnvariant som inte smittar vuxna 🙂
  Hoppas ni får en härlig påsk,jag håller tummarna för att ni inte blir smittade!

  Kramis//Linda

 12. Åhh så tråkigt för er.. Hoppas verkligen lilla killen klarar sig, tror inte så små bebisar kan få magsjukan så jag håller tummarna för att ni vuxna klarar er.. Krya på er kram från småstaden..

 13. Fy för magsjuka å tyvärr kan även lilla Sebastian bli smittad, även om det inte är så vanligt att så små han får det. Jag säger bara god handhygien -tvål,vatten,handsprit!!

 14. Hej Victoria!
  Stackars lilla Olivia, magsjuka är inget roligt.
  Hoppas att lille Sebastian slipper det och även du och Micke, jag håller tummarna.
  Kram

 15. Hallå!

  Magsjuka brukar så små klara sig ifrån!

  MEN… se till att köpa hem handsprit & var supernoga med spriten varje gång du tar i lillen!

  Handhygien är a & O

 16. Men usch då. Hoppas att hon kryar på sig snabbt. Det behöver inte vara den värsta variante. Håller tummarna för er.

  De små brukar klara sig ganska bra från magsjuka, framförallt om man ammar. Då får man stor nypa imunitet från mamman. Håll honom borta från bajs och kräks och dess ångor så går det säkert alldels fint.Jättetrist att ställa in, förstår dig så väl. Ni får iaf vara tillsammans på påsken,det är viktigast av allt försök att se det så fina du. Stor kram på er!

 17. Gud så söt han är!!!!! Hoppas du klarar dej från magsjukan och att inte lillen blir dålig. Hoppas din lilla tjej blir frisk snabbt!
  Krya på sej kramar till er!

 18. Precis som Dinara skriver så brukar så små bebisar klara sig från magsjuka om dom bara ammas!
  Våra familjer drabbades av magsjuka julen för ett par år sedan, när vår son var lite drygt 2 månader. Och både jag och sonen klarade oss, och om det beror på amningen eller ej vet jag inte. Men alla andra runt omkring blev drabbade.
  Hoppas verkligen ni får vara imuna du och sötis Sebbe! Krya på sig kramar till fina O.

 19. Hej Victoria!
  Vilken söt bild på dig o lill-sebastian! =) Håller tummarna att resterande familjen slipper magsjukan!!
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram!

 20. SEMPERS MAGDROPPAR
  är susen att ge de små,bygga upp deras små magar.det har vi gett våran son när syrrorna legat sjuka.han klarade sig undan 4magsjukor under sitt första år =)…amma amma amma..sen isolera så gott det går.mina ungar har inte fått vara i köket,kylskåp, de har fått sett på film i sina sängar första dygnet helst andra oxå ,detta fick de redan som små…och det har funkat =) men som sagt sempers magdroppar!!

 21. Men åh stackars lilla gumman .. ja tror nog oxå det e det värsta jag vet 🙁 Blää
  Men vilka fina kort på dej och lilla plutten . Så söt han e
  Skickar en krya på dej kram till gumman och önskar ni får en någorsålunda bra påsk kram

 22. Åh nej, stackars Olivia 🙁 Hoppas hon blir bra snart och att ni andra klarar er.
  Vad liten Sebastian är, men såå söt 🙂
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..