Dessert till frukost

En stor stark latte och en skål sommar får starta den här dagen :)

jord

Ska dessutom plantera lite olika storters jordgubbsplantor i min lilla drivbänk i dag, så snart kan jag kanske skörda mina egna :) Ni som har gröna fingrar, har ni tips på lättskötta och lättsådda örter/grönsaker/bär? Jag har verkligen noll koll!

0

0 reaktioner på “Dessert till frukost”

 • SaraL skriver:

  Hej Victoria!

  Åh vad det är kul att läsa din blogg! Tack!

  Tips på bra saker att så: Morötter, rädisor (oh så gott!), krispig bladsallad och fina ätbara blommor så som krasse.

  Jag har också en till, liten pallkrage (drivbänk) för kryddor, däri har jag gräslök, persilja, dill och rosmarin.

  Kör hårt! Lycka till!

  Hälsningar
  Sara

 • Sarasdelikatesser skriver:

  Måste nog lägga mig i & säga att ruccola också har ett brett användningsområde. Dessutom smakar den man odlar i trädgården något mildare. Jag har den i dressingen, som dekoration, i salladen, i peston, finhackar & fryser in för att sedan ta fram i tid & otid.
  /Sara

 • sussieluskan skriver:

  Såtips från mig är blandsallad, det finns påsar blandade med röd och grön sallad ”Baby leaf” den är kanongod. Så en rad i veckan så har du alltid fräsch sallad! Man måste vara noga med att vattna annars blir salladen bitter i smaken.
  Morötter är roliga för barnen att odla och sockerärtor som de kan knapra på när de känner för det!!! Sedan örter; timjan & citrontimjan växer som ogräs. I år ska jag odla myntha i mängder till mina mojitos :D. Köper en färdig planta och gräver ner och vips så finns det för mycket av det goda!
  Smulgubbar är kanongoda jordgubbar, en blandning mellan smultron och jordgubbar. De ska jag utöka min samling med. En jordgubbsvarning: förra året föll jag för du übersöta jordgubbsplantorna med rosa blommor – gör inte det! De blev platta och smaklösa och sprider sig som ogräs….
  Lycka till med odlandet – det smakar så gott med hemodlat :D

 • andersen skriver:

  När jag själv var novis på odlingsfronten för bara några år sedan kom jag på att Romansallad är helt kanon att odla själv.Rucola i sin ära men man tröttnar rätt fort och den går i blom och sen kan man inte använda den. Men romansallad..alla goda Ceasarsallader och annat. Den är ju bra mkt godare än tex isberg tycker jag men dyr att köpa i affären..

 • marita57 skriver:

  Åhh vad sugen jag blev nu på jordgubbar.Jag vet att enl Lchf så kan man äta vispgrädde till jordgubbarna.Men jag vill ha något mer sunt på dom.Har du ngt. förslag??? Ha en skön Måndag.Kram Marita,Ps.Chokladasken kom.Den låg länge oöppnad men så vips var dom slut.Undrar fortfarande hur detta gick till haha.

  • Victoria skriver:

   hehe ja chokladpraliner försvinner lika oförklarligt som strumpor i tvättmaskinen ;-)
   Hm nåt sundare till jordgubbar.. En klick vaniljkesella kanske?
   kram!

 • emmixad skriver:

  Sallad är lättodlat, samt krasse & luktärtor som dessutom är snygga & goda på både sallad & bakverk. Olika örter är också hur lätt som helst. Lagerträd har jag alltid ett i örtlandet som jag gräver upp & förvarar inne under vinterhalvåret! Själv planterade jag hela söndagen, STORT lycka till med odlingen! Kram em

 • Deja skriver:

  Vad spännande med Ruccolan – det måste jag prova i år. Tack för tipset Sara!
  Hälsningar Helene

 • Sarasdelikatesser skriver:

  Hej!
  Äntligen har jag blivit medlem så jag kan kommentera dina inlägg! Jag följer dig & du inspirerar mig! Kolla gärna in på min blogg: saradelikatesser.blogspot.com

  Apropå växter… Jag har, direkt i en stor zinkbalja, sått ruccolafrön. De tog sig på knappt en vecka. Krasse är också fint att plantera, i rabatt eller krukor. De ger fina, ätbara blommor.

  Mvh Sara

 • Deja skriver:

  Vad smarrigt det ser ut:-)
  Jag gjorde mitt första trädgårdsland förra sommaren och det är så spännande att se hur det växer.
  Jag tycker du bla ska ha räddisor, plocksallad, dill, persilja och en kruka med körsbärstomater.
  Sen är det ju trevligt med örter men det är nog bäst att köpa småplantor.
  Lycka till!
  KRAM från ett burrigt Stockhom./ Helene

 • EnSmakAvKarin skriver:

  Vilken sommarfrukost! Här skiner solen idag med det är kallt som attans när man sticker ut näsan, så sommaren verkar tveka litegrann :-)

 • lotte skriver:

  Gu va gott det såg ut :-) Nu längtar jag till sommaren!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen