Godaste kladdkakemuffinsen ever!

Eftersom det är svärmors födelsedag i dag passar jag på att tipsa om hennes fantastiska kladdkakemuffins. Det finns nästan inget godare!!! Sen är de så bra att ha i frysen och plocka fram när man får besök, de är allra godast lite halvtinade.

km1

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Fyll ungefär hälften av formen med smet. Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar som sagt bäst lite halvtinade. Servera gärna lite bär och en klick vispad grädde till. Galet gott!!

km2 1

0 reaktioner på “Godaste kladdkakemuffinsen ever!”

 • aniika skriver:

  Ojdå, bäst att inte prova alls. Jag kommer äta upp alla själv. Inte alls enligt plan, jag vill ju äntligen ha bikini på mig i sommar utan att behöva stå i vassen.. :)

 • tristanmika skriver:

  Jag och barnen har precis avnjutit dessa godingar..damn vad smarriga de vart!! Tack för ett superrecept som jag kommer att baka många gånger :)

  Kram//Linda

 • Emma.H skriver:

  Har redan gjort dom , men inte smakat än.. Ska bli spännande att se om dom fastnat i formen för alla folieformar var slut på affären så det fick bli lite grövre muffinsformar:)

  Emma

 • foodelicious skriver:

  Detta receptet sparar jag med en gång! Gud vad gott! Jag älskar allt som är choklad och kladdigt :)

 • Karolina Dahlman skriver:

  Men ååå va smaskiga! :) Nu ska jag ta på mig stora bakmössan och försöka mig på detta. Må det bära eller brista! En fråga bara, till hur många räcker en smet?…

  Kramar/Karolina

 • Lillamy skriver:

  De vill jag absolut baka, bums!! Ett probelm bara, måste man ha folieformar?? Jag har mängder av andra formar här hemma men inte i folie :( Jag tänkte ta en bakdag idag eftersom jag är hemma med en förkyld liten gosse. Blir nog även en banankaka. Gott att ha lite hemma i frysen. :-D

  • Carinah skriver:

   Gör de inte i pappformar då sitter hela kakan fast i pappret. Har gjort detta misstag 2ggr. Folie är allra bäst. Lycka Till.

   • Lillamy skriver:

    Tack snälla för ditt svar Carinah! Jag hatar att misslyckas med bakningen… Då skickar jag sambon direkt till affären :-D

 • Perlan skriver:

  Oh my! Måste hem och provbaka dessa.. Det riktigt står mitt och dotterns namn på dessa :))
  Tack Vickan, du är bäst som vanligt!
  kram!

 • Carinah skriver:

  Jag har oxå detta recept sen flera år tillbaka och de är supergoda. Problemet är att det finns aldrig några kvar i frysen då man får oanmälda gäster. Så de är ”farliga” att ha i frysen.

 • KatarinaS skriver:

  De ser så härligt goda ut :)
  http://hovkonditorn.blogspot.com

 • Cupcakesfluffan skriver:

  Så tokgott det ser ut :-)

 • Dinara skriver:

  ah, men sluta! haha, nu måste jag ju nästan baka igen efter helgen kalasande! Så goda de såg ut. Tror att de skulle vara riktigt poppis här hemma. Chockladtroll e vi allihopa! kram

 • sigridekendahl skriver:

  Det är verkligen de godaste muffinsen som finns, otroligt goda! Hittade dem på dagens muffin (http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=614) för några år sen och bakar aldrig några andra muffins sen dess!

 • matarkivet skriver:

  Gud så goda de ser ut med! Ska absolut testas!

 • MsDemoch skriver:

  Mums lät hur goda som helst… Morgondagens att göra kanske :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen